Top 10 nieuwe boeken mei 2024

De maand mei is alweer van start gegaan en gelukkig brengt deze maand ook wat zonniger weer met zich mee. Wordt dit dan de maand dat we lekker met een boekje in de tuin, in het park of op het strand kunnen lezen? Persoonlijk hou ik wel van zonovergoten dagen, maar mocht de rest van de maand weer in het teken staan van regen, dan zal de verveling in ieder geval niet kunnen toeslaan. Daar zorgen de onderstaande 10 nieuwe boeken van mei 2024 wel voor!

10 nieuwe boeken die in mei 2024 uitkomen

Inmiddels is de maand alweer een week op weg en dus hoog tijd voor de nieuwe boeken van mei 2024! Hieronder vind je een aantal tips voor deze maand.

1. De geheimen van het Italiaanse eiland, Barbara Josselsohn

de-geheimen-van-het-italiaanse-eiland

De uitgeverij geeft zelf aan dat deze nieuwe serie geschikt is voor de fans van Lucinda Riley en het zal je dan ook niet verbazen dat het hier gaat om een dualtime-roman. Deze speelt zich dus deels af in het heden en deels in de geschiedenis, namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mia’s oma overlijdt op hoge leeftijd en Mia zoekt haar spullen uit. Dan komt ze een stukje van haar oma’s verleden tegen waar ze nooit iets van geweten heeft…

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Lees hier meer over deze nieuwe auteur.

2. Terugkeer, Harlan Coben

terugkeer-harlan-coben-nieuw-boek

De boeken van Harlan Coben mogen dan vaak een gelijksoortige opzet hebben, zijn verhalen weten toch altijd weer te verrassen. Zoals Dan Brown zegt, is Coben de meester van de plottwist en ik kijk dan ook alweer uit naar dit nieuwe boek: Terugkeer.

De hoofdpersonen zijn David en Cheryl Burroughs, die alles hadden wat hun hartje begeerde, tot die ene dag… Hun zoon Matthew wordt vermoord en David komt in de gevangenis terecht als dader. Dan duikt de zus van Cheryl op, Rachel. Zij heeft een foto van Matthew gezien…

Bekijk dit nieuwe boek hier op bol.

3. De laatste koning, Steve Berry

Wie een en ander over Beieren weet, zal ook weten dat koning Lodewijk II in 1886 op zeer mysterieuze wijze is verdronken. Er zijn allerlei verhalen omtrent de dood van deze Sprookjeskoning, zo gaat zelfs het verhaal dat hij een plaats had gevonden om een nieuw koninkrijk te stichten. In dit boek gaat Cotton Malone op zoek naar informatie hierover, omdat een aantal van de belangrijkste wereldmachten, China en de VS, in conflict raken met Duitsland over het juridische eigendom ervan.

Bekijk ook:  10 boeken over Johannes Vermeer voor jong en oud

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

4. Het eilandhuis, Elena Conrad

het-eilandhuis-elena-conrad

Het eilandhuis is een zomerse feelgoodroman van Elena Conrad. Een aanrader voor de lezers van Santa Montefiore en Marie Lamballe.

Het leven van Maike, moeder van een vijftienjarige dochter, krijgt een onverwachte wending. Ze ontvangt het verrassende nieuws dat een ver familielid haar een strandhuis heeft nagelaten op Spiekeroog, een Duits Waddeneiland. En dat niet alleen: bij het strandhuis horen ook twee vakantieappartementen en een winkel.

Eenmaal aangekomen op het eiland wordt ze betoverd door de groene natuur, de zee en de uitgerekte stranden. Maike staat te popelen om een nieuwe start op het eiland te maken, maar is ze daar eigenlijk wel welkom? En waarom is het huis nu juist aan haar nagelaten? Eén ding is zeker: er hangt iets opwindends in de lucht.

5. Sinaasappelverlangen, Manuela Inusa

sinaasappelverlangen-manuela-inusa-kustdromen-deel-2

Het tweede deel in de nieuwe serie van Manuela Inusa. De boeken zijn ook los van elkaar te lezen. Ben jij naast lezen ook dol op koken? Dan geniet je vast ook van de recepten in dit boek.

Het is tijd voor de sinaasappeloogst en dat betekent gezellige drukte in Californië. Lucy geniet met volle teugen als haar drie beste vriendinnen overkomen voor de pluk. Dat betekent volop herinneringen ophalen, maar natuurlijk ook stiekem bijkletsen over leuke mannen, zoals Jonah, de sexy kruidenier uit de stad. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, want de boerderij staat aan de rand van een faillissement. Dit kon wel eens de laatste zomer zijn dat ze met elkaar de sinaasappeloogst kunnen binnenhalen.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

6. De gestolen glimlach, Tom Hillenbrand

De boeken van Tom Hillenbrand leerde ik kennen door De koffiedief. Dit nieuwe boek staat me misschien nog wel meer aan, omdat het een inkijkje geeft in de kunstwereld.

De Mona Lisa was eigenlijk helemaal geen bekend schilderij, tót het gestolen werd in de zomer van 1911. Hoewel inspecteur Juhel Lenoir niet echt een liefhebber van kunst is, wordt hij op de zaak gezet. In eerste instantie zijn Pablo Picasso en Guillaume Apollinaire verdacht, maar er komen meer bekende namen langs, zoals Isadora Duncan, die lange tijd in Noordwijk heeft gewoond. Wie is er met de Mona Lisa vandoor gegaan en wat waren zijn of haar redenen? Inspecteur Lenoir gaat op onderzoek uit…

Reserveer jouw exemplaar nu op bol.

7. De nomade, Anya Niewierra

de-nomade-anya-niewierra

Na het succes van de bestsellers Het bloemenmeisje en De Camino komt Anya Niewierra met De nomade. Een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden. De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Bekijk ook:  25 romans die zich afspelen in Engeland

Bekijk hier het boek op bol.

8. De erfgenamen, A.C. Porter

A.C. Porter is een auteur van Nederlandse bodem die hiermee een thriller neerzet op de manier van James Patterson en David Baldacci. Het begint als vier Joodse wezen naar een zeer onlogisch onderduikadres gebracht worden, namelijk Berchtesgaden, een echt nazinest.

Veertien jaar later werkt Ezra Walsh als een van de adviseurs van John F. Kennedy. Dan wordt haar broer Elias vermoord en Ezra kan niemand vertrouwen in dit politieke web.

Bekijk hier of het boek al beschikbaar is.

9. Moord in de familie, Cara Hunter

Moord in de familie Cara Hunter

In Infamous, een crime-tv-serie, behandelen ze steeds een cold case en dit keer is dat de heftige moord op Luke Ryder. Er zijn zes experts aanwezig om de knopen te ontrafelen. Kun jij de moord oplossen voordat het hen lukt? Alle betrokkenen worden weer verzameld om zoveel mogelijk feiten te verzamelen, maar wie moet je geloven?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Misschien ken je deze schrijfster al van TikTok, haar boeken zijn momenteel een echte hit. Bekijk hier alle boeken van Cara Hunter.

10. Het witte huis aan zee, Rebecca Alexander

het-witte-huis-aan-zee-rebecca-alexander

Ellie had nog nooit gehoord van Patience Ellis, tot ze een huis erft op een afgelegen eiland. Wat is de reden dat dit huis naar haar gaat? Als ze er eenmaal aankomt, is het toch bekender dan ze dacht… En dan vindt ze in het huis een stapel brieven die uit de Tweede Wereldoorlog stammen.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Lees hier meer over Rebecca Alexander.

Naar welke van deze boeken van mei 2024 kijk jij het meest uit? Deel het gerust met ons in een reactie hieronder. Nog meer inspiratie opdoen?

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *