Top 10 nieuwe boeken januari 2024

Allereerst wensen we al onze volgers natuurlijk de beste wensen voor 2024! Een nieuw jaar is weer aangebroken en hopelijk horen daar ook weer veel mooie boeken bij. We hebben in ieder geval alvast weer 10 nieuwe boeken van januari 2024 geselecteerd die veelbelovend klinken. Welk boek komt op jouw TBR-lijstje?

10 nieuwe boeken van januari 2024

In januari 2024 komen er weer veel nieuwe boeken uit, dus de keuze was niet gemakkelijk. Hieronder vind je 10 nieuwe boeken voor deze maand die op ons lijstje staan.

1. De scheepsdochter, Anne Jacobs

De scheepsdochter Anne Jacobs

Het verhaal van De scheepsdochter van Anne Jacobs, bekend van o.a. de bestsellerseries Het weesmeisje, Het landhuis en De savanne, begint in Danzig, 1860. Johanna Berend staat treurig voor haar imposante ouderlijk huis. Nadat haar affaire met een pianist is stukgelopen wil ze niets liever dan terug naar haar familie. Maar tot haar grote schrik hoort ze dat haar geliefde vader is overleden. Haar broer Theo is nu het hoofd van het gezin en zijn vrijgevochten zus is een doorn in zijn oog. Johanna laat het er niet bij zitten en is vastbesloten een manier te vinden om haar leven in te richten zoals zíj het wil…

2. Een betoverende avond, Katie Fforde

Een-betoverende-avond-Katie-Fforde

Dorset, 1966. Al zo lang ze zich kan herinneren wil Meg chef-kok worden. De jaren zestig zijn echter niet makkelijk voor een ambitieuze jonge vrouw, zeker niet in professionele keukens, waar mannen nog steeds de dienst uitmaken. Dan belt Megs moeder, die gastvrouw is in een klein hotel in Dorset. Ze is bezig met de organisatie van een belangrijk galadiner en zit met de handen in het haar.

Dit is een kans die Meg niet aan zich voorbij mag laten gaan; ze pakt meteen haar spullen en reist af naar Zuid-Engeland. Eenmaal daar aangekomen, blijkt dat er nog ontzettend veel moet gebeuren voordat de belangrijke gasten ontvangen kunnen worden. Meg stroopt de mouwen op maar botst gelijk met Justin, de zoon van de hoteleigenaar, die zo zijn eigen ideeën heeft over het runnen van een keuken. Boven het fornuis laait het vuur al snel flink op – of is er meer aan de hand tussen deze twee heethoofden?

3. Een voor een, Chris Carter

Een-voor-een-Chris-Carter

Robert Hunter deel 5.

Rechercheur Robert Hunter krijgt een anoniem telefoontje waarin hem wordt gevraagd naar een specifieke website te gaan. Als hij inlogt, komt hij terecht in een gruwelijke show die alleen voor zíjn ogen bedoeld is. De beller wil echter niet dat Hunter alleen maar toekijkt. Hij wil dat Hunter meedoet, en weigeren is geen optie: ‘Ik heb uw hulp nodig, rechercheur. Vuur of water? Speel met mij mee.’

Nog voordat Hunter en zijn partner Garcia hun onderzoek naar deze verknipte geest kunnen starten, krijgt hij een nieuw telefoontje. Een nieuwe website. Een nieuw slachtoffer. Maar deze keer heeft de moordenaar zijn spel geüpgraded naar een uiterst moorddadige live-realityshow, waar iedereen over de afloop kan meebeslissen…

Bekijk ook:  Nieuwe boeken juli 2022 - een top 10

4. Madame, Jacobine van den Hoek

madame-jacobine-van-den-hoek

Als Madame Tussaud zou ze uiteindelijk wereldberoemd worden, maar dat lag niet altijd voor de hand…

Marie Tussaud groeit op in een bijzondere tijd, namelijk tijdens de Franse Revolutie. Voor een jonge vrouw is dat sowieso al niet makkelijk, maar als je dan ook nog ambities koestert, zoals Marie, dan valt het al helemaal niet mee. Marie leert het vak van haar oom en al snel heeft ze het maken van wassen beelden onder de knie. Zowel bij de revolutionairen als bij de koninklijke familie hebben ze oog voor haar talent. Marie wil zeker zo goed worden als haar oom, maar dat zou kunnen betekenen dat ze haar geliefde Philidor moet loslaten. Het Parijs in haar tijd is voortdurend in verandering en bovendien gevaarlijk. Gaat ze door op de weg die ze ingeslagen is of durft ze haar vleugels uit te slaan?

5. Een gevoelige snaar, Julia Quinn

een-gevoelige-snaar-julia-quinn-smythe-smith

Deel 3 Smythe-Smith

Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks moet hebben van vrouwen met gevoel voor drama. Zeker niet na het noodlottige duel dat hem jaren geleden een van zijn benen kostte. Sarah Pleinsworth is juist behoorlijk extravert en draagt het hart op de tong. Ze moet niks van Hugh hebben omdat ze niet kan vergeten dat het duel waarin hij gewond raakte bijna haar familie ruïneerde.

Maar dan schopt het lot alles flink in de war en zijn Sarah en Hugh ­genoodzaakt een week lang met elkaar op te trekken. Tot hun grote schrik blijken ze zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Was hun eerste indruk van elkaar misschien toch niet de juiste en moeten ze hun mening herzien?

6. De dochter van de kaartenmaker, Clare Marchant

De dochter van de kaartenmaker Clare Marchant

De twintigjarige Freida Ortelius moet aan het eind van de zestiende eeuw vanwege haar geloof Nederland ontvluchten, maar kan door haar talent om landkaarten te maken opnieuw beginnen in Londen. Al snel trekt haar zeldzame kundigheid de aandacht van koningin Elizabeth I, die de hulp van Freida eist nu ze worden bedreigd door de Spanjaarden. Freida raakt tegen haar wil betrokken bij een dodelijke missie, waarvan de gevolgen door de eeuwen heen zullen weerklinken.

Jaren later ontdekt Robyn Willoughby een prachtige, maar met bloed besmeurde landkaart in de antieke kaartenwinkel van haar vader. Als Robyn op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een eeuwenoud geheim dat haar leven voor altijd zal veranderen…

7. De onvergetelijke reis van de zussen Summers, Hazel Gaynor & Heather Webb

Dit boek begint in New York, in het jaar 1937. De zussen Clara en Madeleine Summers zijn van elkaar vervreemd, maar dan blijkt dat hun oma Violet op sterven ligt. Dat is aanleiding om haar laatste wens te vervullen. Ze zullen samen een reis door Europa gaan maken. Violet heeft namelijk drie brieven die bezorgd moeten worden, zodat ze op die manier afscheid kan nemen van mensen die een belangrijke rol in haar leven hebben vervuld. Clara en Maddy reizen over zee en over land, met de Queen Mary en de Oriënt Express en doen heel wat steden in Europa aan. Ondertussen vliegen ze elkaar voortdurend in de haren. Zijn ze wel in staat om de laatste wens van Violet in vervulling te brengen? Dan doen ze een schokkende ontdekking over hun familie.

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Sarah Lark

8. De laatste die sterft, Helen Fields

de-laatste-die-sterft-helen-fields-los te lezen

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos – de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden.

Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana in een grot vindt, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van de eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?

9. De oorlogspianiste, Mandy Robotham

De oorlogspianiste Mandy Robotham

Pianist(e): Zelfstandig naamwoord. Iemand die een radiozender bedient of bestuurt – vaak in code.

Londen, 1940. Het leven van Marnie Fern staat op zijn kop als haar grootvader omkomt bij een luchtaanval. Als ze ontdekt dat hij voor het Nederlandse verzet heeft gewerkt als radioagent, weet Marnie dat ze zijn missie moet volbrengen. Koste wat het kost.

Aan de andere kant van de radio is collega-pianiste Corrie Bakker verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel in het door de nazi’s bezette Amsterdam. Wanhopig probeert ze haar dierbaren uit de vuurlinie te houden, zelfs als dat betekent dat ze offers moet brengen.

Samengebracht door hun radio’s leiden de twee vrouwen parallelle levens, terwijl beiden worden verraden door degenen die ze het meest vertrouwen. Wanneer de nazi’s een van hen op de hielen zitten, kan alleen de ander haar redden.

10. Sneeuwstorm, Suzanne Vermeer

sneeuwstorm-suzanne-vermeer

Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen.
Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

Nog meer leesinspiratie? Hier vind je onze toplijstjes met nieuwe boeken van de afgelopen maanden:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *