Top 10 nieuwe boeken juni 2024

Hoewel het aan het weer nog niet echt te merken is, zitten we alweer in de meteorologische zomer. De maand juni is inmiddels ruim begonnen, maar het was nog even wachten op de vaste top 10 met nieuwe boeken op meerlezen.nl. Het is druk in boekenland! Gelukkig zijn er weer volop nieuwe boeken verschenen in juni 2024. Hieronder vind je onze favorieten.

10 nieuwe boeken van juni 2024

Hieronder vind je 10 nieuwe boeken die in juni 2024 uitkomen. Sommige daarvan liggen inmiddels al in de boekwinkels. Naar welke titel kijk jij het meeste uit?

1. De dochter van de vuurtorenwachter, Hazel Gaynor

Deze roman vertelt het waargebeurde verhaal van Grace Darling, de dochter van de vuurtorenwachter, zoals de titel al zegt. Zij redt na een hevige storm een aantal overlevenden van een schipbreuk, iets wat zeker in die tijd echt een uitzonderlijke prestatie was. Het verandert niet alleen het leven van de schipbreukelingen, maar ook dat van haarzelf. Zelfs 100 jaar later heeft haar verhaal nog invloed, wanneer Matilda Emmerson, een negentienjarige vrouw die ongewenst zwanger is, voor eenzelfde dilemma komt te staan als Grace destijds.

Reserveer nu jouw exemplaar op bol.

2. De postzegelverzamelaar, Nicolas Feuz

Dit is een boek voor de liefhebbers van echte spanning. De auteur wordt vergeleken met schrijvers als Helen Fields en dat is zeker terecht. Het boek begint meteen al heel bloedstollend met een man die ergens in een kelder zwaar mishandeld wordt. Dan beginnen er overal in Zwitserland en Frankrijk pakketjes op te duiken, afschuwelijke pakketjes… Inspecteur Ana Bartomeu en haar team moeten deze zaak oplossen, voor het te laat is.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

3. De kliniek, Helen Fields

de-kliniek-helen-fields-connie-woolwine-deel-2

Als we het toch over Helen Fields hebben… Ook van haar komt er een nieuw boek uit. Dit is het tweede deel in de serie Connie Woolwine, bekend van De schaduwman.

Op de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Dit is het tweede deel uit de serie Connie Woolwine.

4. De hemel boven de stad, Anne Stern

de-hemel-boven-de-stad-anne-stern-deel-3-vrouwen-van-berlijn

Berlijn, 1924. Hulda Gold werkt in de nieuwe kliniek in het centrum van Berlijn, waar ze vrouwen en hun baby’s verzorgt. Verloskunde is een relatief nieuw fenomeen en de kliniek in Berlijn werkt volgens de meest moderne technieken. Maar dan gebeurt er iets tragisch: een jonge, zwangere vrouw sterft tijdens een operatie die wordt uitgevoerd door de ambitieuze hoofdgynaecoloog Egon Breitenstein. Bij toeval stuit Hulda op praktijken die haar een slecht voorgevoel geven. Ook ontdekt ze steeds meer geheimen en de competitieve sfeer neemt toe onder de artsen, die allemaal klaarstaan om hun eigen terrein te verdedigen en daarvoor – indien nodig – tot het uiterste willen gaan.

Bekijk ook:  Alle boeken van John Boyne op volgorde

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

De boeken van Anne Stern worden pas vrij recent vertaald. Bekijk hier de eerdere delen uit de serie.

5. De roep van het onbekende, Inez Corbi

de-roep-van-het-onbekende Inez Corbi Tuinen van Heligan

De roep van het onbekende is een boek waar ik zelf erg naar uitkijk. Deel 1 was beslist een aanrader en hopelijk is deel 2 weer net zo goed! Ik ga dit boek zeker aanschaffen. De Verloren Tuinen van Heligan bestaan echt en zijn naar verluidt net zo mooi als in de beschrijvingen van Inez Corbi!

De Verloren Tuinen van Heligan liggen als een betoverend paradijs aan de zuidkust van Cornwall. Een droom komt uit voor de Londense Lexi als zij een tentoonstelling mag voorbereiden om het jubileum van de tuinen te vieren. Samen met haar collega Ben doet ze onderzoek naar het verleden van het landgoed. Terwijl zij naar elkaar toe groeien, ontdekken ze het mysterieuze verhaal van een jonge man die ruim tweehonderd jaar geleden gedwongen werd Heligan te verlaten.

1815. Avery, de zoon van de landgoedbeheerder, vlucht na een tragisch duel naar India. Daar sluit hij zich aan bij een botanische expeditie die hem naar het afgelegen Nepal brengt – op een avontuur van bijna magische schoonheid, waarbij hij verliefd wordt maar ook in levensgevaar komt…

Bekijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Hier vind je deel 1 in de serie van Inez Corbi.

6. De vrouwen van het Grand Hôtel, Ruth Kvarnström-Jones

Dit boek is het eerste deel in de serie De parels van Stockholm. Voor een leesclub van Zin in Feelgood hebben wij al een exemplaar ontvangen en het ziet er veelbelovend uit. Binnenkort mag je zeker een recensie van dit boek op Meerlezen.nl verwachten.

De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor de achttienjarige Ottilia Ekman, die in het Grand Hôtel aan het werk gaat. Het boek speelt zich af in Stockholm, wat ook wel leuk is, omdat er maar weinig romans zijn die zich hier afspelen. Wat Ottilia echter niet weet, is dat het hotel aan de rand van de ondergang staat. Maar er is hoop: er wordt een nieuwe directeur aangesteld om voor een nieuw elan te zorgen: Wilhelmina Skogh.

7. De Zwitserse dochter, Soraya Lane

De-zwitserse-dochter_Soraya Lane

Londen, heden. Georgia heeft het te druk om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Maar wanneer ze de roze edelsteen die ze gekregen heeft laat onderzoeken, blijkt het de vermiste toermalijn te zijn uit de diadeem van de Italiaanse koninklijke familie. Geïntrigeerd reist Georgia eerst naar Italië, en dan naar Zwitserland, waar ze de sporen van haar familie ontdekt en kunstverzamelaar Luca ontmoet, die al jaren op zoek is naar de steen.
Genève, 1948. Delphine was een gelukkige Italiaanse prinses met twee kinderen en een knappe man. Maar wanneer ze in ballingschap gaan vanwege WOII, en haar man haar verlaat, stort haar wereld in. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze beleven een grote liefde samen. Maar voordat ze kunnen trouwen komt Florian in een ongeluk terecht, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen…

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken mei 2023

Bekijk hier de rest van de serie.

8. Waarom we logen, Karin Slaughter

Karin Slaughter Waarom we logen

Fans van Karin Slaughter kijken er al tijden naar uit: een nieuw deel in de serie van Will Trent. In juni 2024 is het eindelijk zover en komt dit boek uit: Waarom we logen.

Je kunt het boek nu al bestellen via bol.com of aanschaffen bij je lokale boekhandel.

Bekijk hier de andere boeken uit de Will Trent-serie.

9. Het kleine hotel onder het noorderlicht, Julie Caplin

Nieuwe romans 2024: Het kleine hotel onder het noorderlicht Julie Caplin

Daar zit ze dan, met een gebroken hart en een stukgelopen carrière… Lucy wil nog maar één ding: weg uit Groot-Brittannië. Als zich een kans aandient om hotelmanager te worden in IJsland, zegt ze dan ook meteen ja. De borrelende bronnen en besneeuwde gletsjers zijn geen verrassing, maar dat er bij het hotel een bijzonder sexy Schotse barman is inbegrepen, had ze nou weer niet verwacht!

Lucy probeert van het kleine hotel de meest romantische plek van IJsland te maken. Alleen voor de gasten natuurlijk, want zelf heeft ze romantiek afgezworen. Eén keer een gebroken hart is genoeg. Maar onder het dansende noorderlicht ziet Alex, de barman, er toch wel héél aantrekkelijk uit…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle boeken van Julie Caplin.

10. Het verzet van de Witte Roos, Ellie Midwood

het-verzet-van-de-witte-roos-ellie-midwood-meerlezen

Duitsland, jaren dertig. Sophie, opgevoed door ouders die zich verzetten tegen het naziregime, is vastbesloten in hun voetsporen te treden. Ze vertrekt naar de universiteit van München, in strijd met Hitlers bevel dat vrouwen thuis moeten blijven. Daar ontmoet ze Alexander, en samen met een groep medestudenten vormen zij het Witte Rozen-netwerk.

Ze besluiten een complot tegen Hitler op te zetten – en ondertussen ontwikkelen Sophie en Alexander steeds meer gevoelens voor elkaar. Op een ijskoude ochtend in februari verspreiden ze pamfletten met de boodschap ‘We zullen niet zwijgen!’ Dit trekt de aandacht van de nazi’s, die een beloning uitloven voor iedereen met informatie over het Witte Rozen-netwerk. Wanneer Sophie gevangen wordt genomen, moet ze de moeilijkste beslissing van haar leven nemen: zal ze haar geheimen meenemen in haar graf? Zal ze haar vrijheid opofferen voor de liefde?

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *