De boeken van Kate Quinn op volgorde: los te lezen oorlogsromans

Ken jij de boeken van Kate Quinn al? Deze auteur weet de geschiedenis naadloos te verweven met spanning en romantiek, waardoor de personages echt tot leven komen. Inmiddels zijn er vier boeken van deze auteur in het Nederlands uitgegeven. Hieronder kun je alle boeken van Kate Quinn op volgorde van uitgave vinden. De boeken zijn los van elkaar te lezen en nemen je allemaal mee terug de geschiedenis in. Heb jij al boeken van deze schrijfster gelezen? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel om te delen wat je ervan vond.

De boeken van Kate Quinn op volgorde van uitgave

Hieronder vind je de boeken van Kate Quinn op volgorde van uitgave.

TitelVerkrijgbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
Het Alice-netwerkPaperback
E-book
The Alice network2017
De jaagsterPaperback
E-book
The huntress2019
De vrouwen van Bletchley ParkPaperback
E-book
The Rose code2023
De vrouw met de rode sterPaperback
E-book
The diamond eye2024
Boeken Kate Quinn op volgorde van uitgave
Moet je de boeken van Kate Quinn op volgorde lezen?

Nee, de boeken van deze auteur zijn los van elkaar te lezen. Het zijn ook steeds weer andere personages die je tegenkomt in haar verhalen.

Wat is het beste boek van Kate Quinn?

Wij raden je aan om De vrouwen van Bletchley Park te lezen. Persoonlijk kijken we ook erg uit naar het boek De vrouw met de rode ster, maar hier kunnen we pas later een mening over geven.

Welke boeken van Kate Quinn zijn verfilmd?

Misschien ben je hier wel terechtgekomen, omdat je de serie The Bletchley Circle op Netflix hebt gezien. Dit is niet de verfilming van The Rose code/De vrouwen van Bletchley Park, maar de setting is wel vergelijkbaar. Heb je genoten van de serie, dan is De vrouwen van Bletchley Park dus zeker een aanrader. Er zijn nog geen boeken van Kate Quinn verfilmd.

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Santa Montefiore

Het beste boek van Kate Quinn

Hieronder vind je onze persoonlijke favoriet. Wat maakt dit boek dan zo goed? Het is onder andere een aanrader door de historische feiten die zo moeiteloos in dit verhaal verweven zijn. Je komt echt veel te weten over een vrij onbekend stukje geschiedenis, terwijl er toch erg veel over de Tweede Wereldoorlog geschreven is. De roman heeft een aantal heel sterke vrouwen in de hoofdrol en die maken gedurende het boek ook een mooie ontwikkeling door. Het boek is vlot geschreven, her en der had het wat beknopter gemogen, maar desalniettemin is het ook een spannende roman geworden. Klinkt dit als een boek voor jou? Lezen maar!

de-vrouwen-van-bletchley-park-kate-quinn

De vrouwen van Bletchley Park – Kate Quinn

De vrouwen van Bletchley Park is een roman die zich afspeelt in Engeland, grotendeels rond 1940. Bletchley Park is het punt waar de knappe koppen van Groot-Brittannië samenwerken om de codes van de Duitsers te breken. Osla, Mab en Beth zijn drie heel verschillende vrouwen, maar uiteindelijk worden ze beste vriendinnen. Tot daar een einde aan komt door een vreselijke ruzie. In 1947 worden de drie vrouwen opnieuw samengebracht om een laatste code te kraken. Er is namelijk een verrader naar hen op jacht.

Het nieuwe boek van Kate Quinn

de-vrouw-met-de-rode-ster-kate-quinn

De vrouw met de rode ster, Kate Quinn

Deze meeslepende roman is gebaseerd op het leven van de echte Mila Pavlitsjenko, een jonge studente en moeder uit Oekraïne die tijdens de Tweede Wereldoorlog zo dapper was om als sluipschutter aan het front te vechten tegen de nazi’s.

Het verhaal begint in Kiev, 1937. In die tijd is de studente Mila Pavlitsjenko volledig gefocust op haar studie en op haar zoon. Dan volgt Hitlers invasie en in 1941 sluit ze zich aan bij het Rode Leger om als sluipschutter tegen de nazi’s te vechten. Dat is niet het enige waartegen ze strijd voert, want onder haar medesoldaten blijken er veel vooroordelen te leven. Dan ziet iemand het potentieel van een succesvolle vrouw in het leger. In 1942 vertrekt Mila naar Amerika om de pr een boost te geven. In first lady Eleanor Roosevelt vindt ze een onverwachte bondgenoot. Iemand uit Mila’s verleden zit haar echter op de hielen en heeft een vijand in de contreien van president Roosevelt. Samen met Eleanor moet Mila dit gevaar op tijd zien te bestrijden.

Bekijk ook:  Recensie Het hart van de chocolaterie - Laura Frantz

Bestel jouw exemplaar nu op bol.

Auteurs zoals Kate Quinn

Ben je op zoek naar schrijvers of schrijfsters die vergelijkbaar zijn met Kate Quinn? Misschien zijn de volgende auteurs dan wel iets voor jou:

Of doe inspiratie op met onze lijst van oorlogsromans: 30 indrukwekkende romans over de oorlog.

Heb je nog tips om dit lijstje aan te vullen? Aarzel niet om een reactie achter te laten onder dit bericht.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *