Amsterdam Architectuur Stad. Een Rotterdammer over Amsterdam

Lezers hebben vaak een goed ontwikkelde fantasie. Dat maakt een goed boek immers nog boeiender. Ook in het echte leven is die fantasie vaak actief, bijvoorbeeld aks je door een stad loopt waar je niet zelf woont. Paul Groenendijk helpt je daarbij een handje in zijn nieuwe boek Amsterdam Architectuur Stad. Daarin vind je niet alleen de mooiste foto’s van 100 bijzondere panden in de hoofdstad maar ook de bijzonderheden over het ontstaan en weetjes die het goed doen in een vrolijk gesprek.

Wie is Paul Groenendijk?

Paul Groenendijk werd in 1957 in Rotterdam geboren en studeerde in 1984 af als architect aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij als publicist en onderzoeker.

Naast het samenstellen van architectuurgidsen beheert hij architectuurgids.nl, is hij betrokken bij Rotterdam Woont en het Platform Wederopbouw Rotterdam. In 2015 verscheen van zijn hand de architectuurgids Rotterdam Architectuur Stad bij NAi010.

Amsterdam Architectuur Stad

  • De 100 beste gebouwen van Amsterdam
  • Met kaarten en de leukste things to do
  • Al meer dan 10.000 exemplaren verkocht van de eerder verschenen Rotterdamse editie

Als je langs de indrukwekkende torens van Amsterdam rijdt, valt het niet te ontkennen: hier vind je een schat aan architectuur. Of je nu naar de bijzondere nieuwe Zuidas kijkt of naar het oude middeleeuwse centrum. In dit boek vind je de 100 beste gebouwen verzameld en neemt de auteur je mee naar alle architectonische hoogstandjes in Amsterdam die je niet mag missen. Denk daarbij aan het Rijksmuseum, Artis, het Paleis op de Dam en nog vele andere gebouwen. Ook nieuwe architectuur, zoals het Sluishuis, vind je in het boek terug.

Bekijk ook:  Nieuwe serie Julia Quinn: de boeken Smythe-Smith

Het blijft echter niet alleen bij bouwwerken, want je bezoek wordt met dit boek meteen afgemaakt met een leuke picknick in het Vondelpark, een avondje uit bij Theater Tuschinski en nog veel meer. Zo maak je jouw bezoek aan de stad compleet.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.com.

Recensie van het boek Amsterdam Architectuur Stad

Steden zijn net als mensen, de ene is wat sympathieker dan de andere. Maar ongeacht hoe je denkt over Amsterdam zal dit boek je beslist boeien. De foto’s zijn schitterend en maken de gebouwen vaak nog mooier dan ze in het echt lijken. Verder is het boeiend om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden en je zal af en toe echt verbaasd staan over de weetjes over panden die eigenlijk iedere Nederlander wel kent. Dit boek is beslist een aanrader en na het lezen ervan zal een eventueel bezoek aan Amsterdam nog boeiender zijn. Amsterdam Architectuur Stad is op 29 maart uitgekomen en nu overal te koop.

Wat is het oudste gebouw in Amsterdam?

Wil je het oudste gebouw in de stad bezoeken, dan moet je bij de Oude Kerk zijn.

Wat is het bekendste gebouw van Amsterdam?

Amsterdam staat om meerdere gebouwen bekend, maar het allerbekendste bouwwerk is waarschijnlijk het Rijksmuseum.

Dit is een informatief boek over Amsterdam, maar zijn er ook boeken die zich in Amsterdam afspelen?

Jazeker, daarbij kun je denken aan een klassieker, zoals Kees de jongen, maar ook aan nieuwere titels, zoals Wees onzichtbaar van Murat Isik en Judas van Astrid Holleeder.

Bekijk ook:  Recensie: Mijn vriendin Anne Frank van Hannah Pick-Goslar

Vergelijkbare titels met Amsterdam Architectuur Stad

Vind je dit boek interessant dan zijn er nog diverse andere vergelijkbare titels voor je beschikbaar zoals:

Paul Groenendijk schrijft ook regelmatig redactionele artikelen. Dat de auteur vooral verliefd is op zijn geboortestad blijkt wel uit zijn publicaties. Zijn nieuwe boek over Amsterdam toont echter geen vooringenomenheid ten opzichte van de oude concurrent.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *