De boeken van Charlotte Jacobi: De patisserie op volgorde

De boeken van Charlotte Jacobi de patisserie op volgorde

Als je Charlotte Jacobi zegt, dan zeg je De patisserie. Deze serie werd uitgegeven door Xander Uitgevers. Deze historische romans vertellen een familieverhaal dat iedereen wel een beetje herkenbaar voorkomt. Hieronder vind je de driedelige serie op volgorde.

Wie is Charlotte Jacobi?

Charlotte Jacobi is een pseudoniem van een Duits schrijversduo, Eva-Maria Bast en Jørn Precht. Ze schrijven ook onder een ander pseudoniem, Romy Herold, maar deze boeken zijn nog niet in het Nederlands beschikbaar. Eva-Maria Bast is journalist en schrijver. Ze heeft al meerdere boeken gepubliceerd onder haar eigen naam, maar deze zijn eveneens nog niet naar het Nederlands vertaald. Jørn Precht is professor aan de Stuttgarter Hochschule en scenarist.

De boeken van Charlotte Jacobi op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Charlotte Jacobi. Tot nu toe is onder dit pseudoniem alleen de serie De patisserie uitgegeven in Nederland.

De patisserie op volgorde

  1. De patisserie (Originele titel: Zeitenwandel)
  2. Op zoek naar geluk (Originele titel: Schicksalsjahre)
  3. Een nieuw begin (Originele titel: Neuanfang)

1. De patisserie

Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?

Op zoek naar geluk Charlotte Jacobi

2. Op zoek naar geluk

Straatsburg, vlak na de Eerste Wereldoorlog. De meesten mensen denken even niet aan zoetigheid of andere lekkernijen. De families Picard en Tritschler – ooit aartsvijanden – hebben dit in hun patisserie ook opgemerkt. Ondanks deze tegenslag is patisserietalent Ruth vastbesloten om de familiebakkerij, samen met taartenkoningin tante Ida, een nieuwe impuls te geven.

Bekijk ook:  Linwood Barclay boeken: goed opgebouwde thrillers

Dan keert Ruths oude liefde Marcel terug van het front… En hij is er niet zonder kleerscheuren van afgekomen. Getraumatiseerd door de oorlog is hij voorgoed veranderd. Tot overmaat van ramp slaat ook nog eens de Spaanse griep toe, die een spoor van ellende door Europa trekt. De tegenslagen stapelen zich op, en Marcel lijkt verder van haar af te staan dan ooit. Zal er nog een rooskleurige toekomst op Ruth wachten en zal ze haar ware liefde vinden?

Een nieuw begin Charlotte Jacobi

3. Een nieuw begin

De historische roman Een nieuw begin, het derde en laatste deel in de Patisserie-reeks van Charlotte Jacobi, begint in 1940. Louise Picard, de kleindochter van Ida, ziet haar kleurrijke Straatsburg veranderen in een spookstad. De meeste inwoners zijn verhuisd, terwijl Louise zich in het oog van de oorlogsstorm bevindt. Dan wordt ze verliefd op een Duitse soldaat en riskeert daarmee het leven van haar deels Joodse familie… Zal Louise zich overgeven aan de grillen van haar verdeelde familie, of zal ze haar dromen najagen en vechten voor haar eigen geluk?

De patisserie – recensie

Nieuwsgierig naar het boek De patisserie? Hier lees je een beknopte recensie van deze serie. Wie houdt van historische romans met een hoog feelgood-gehalte, zit met deze serie wel goed. De boeken lezen lekker weg, al zijn ze wel wat voorspelbaar. Met elk deel zit het verhaal echter beter in elkaar, dus wie het eerste deel heeft gelezen, zal vast de andere delen ook willen lezen.

Bekijk ook:

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  Manuela Inusa: Kustdromen & Valerie Lane boeken op volgorde

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord