De boeken van Jenni L. Walsh, een recensie van Onzinkbaar

Heb jij wel eens een boek van Jenni L. Walsh gelezen? Deze auteur heeft een voorliefde voor historische verhalen en moedige vrouwen en dat is een ijzersterke combinatie. Ze baseert haar romans op waargebeurde verhalen, waardoor het altijd net wat meer binnenkomt dan een roman die volledig verzonnen is. Onlangs kwam haar tweede roman uit: Onzinkbaar. Dit boek gaat zowel over de Titanic als over de periode van de Tweede Wereldoorlog. Lees nu mijn recensie van Onzinkbaar door Jenni L. Walsh.

Alle boeken van Jenni L. Walsh op volgorde

Misschien herinner je je de naam van deze auteur van haar eerdere boek: De motormeiden. Ook dit boek mocht ik recenseren voor Uitgeverij Kok Boekencentrum en hier vind je die recensie: Recensie De motormeiden, Jenni L. Walsh.

TitelJaar van uitgaveTe bestellen als
De motormeiden2023Paperback
E-book
Onzinkbaar2024Paperback
E-book
De boeken van Jenni L. Walsh op volgorde van uitgave

Wie is Jenni L. Walsh?

Jenni L. Walsh is een USA Today-bestsellerauteur van meer dan twaalf boeken. Haar passie ligt in het vervoeren van lezers naar een andere wereld, zij het in een historische of hedendaagse omgeving. Ze is een trots lid van de Tall Poppy-schrijvers, afgestudeerd aan de Villanova University, en woont in de buitenwijken van Philadelphia met haar man, dochter, zoon en verschillende huisdieren.

Op haar eigen website kun je nog meer over haar lezen, deze is wel Engelstalig.

Recensie Onzinkbaar van Jenni L. Walsh

Toen ik van de uitgeverij de vraag kreeg of ik Onzinkbaar wilde lezen om het boek te recenseren, aarzelde ik geen moment. Ik was positief verrast door het eerdere boek van Jenni L. Walsh en dit boek gaat dan ook nog eens over de Titanic en zijdelings over een passie voor de zee en voor taal, twee zaken die ook mijn hart hebben.

Waar gaat het boek over?

onzinkbaar-jenni-l-walsh

Twee onzinkbare vrouwen. Twee verhalen over overleven, familie en het vinden van je eigen geluk. Eén connectie die hun levens voor altijd verandert.

Violet is de oudste dochter van een gezin met negen kinderen. Haar vader is er niet meer en haar moeder is te ziek om te werken, waardoor zij de kost moet verdienen voor het gezin. Daarom werkt ze als hofmeesteres op grote schepen. Als ze de scheepsramp van de Titanic heeft overleefd, komt ze voor de keuze te staan om wel of niet terug te keren naar zee. Toch gaat ze, maar dat blijft niet zonder gevolgen.

Bekijk ook:  De biografie van prins Harry en 10 andere boeken over het Britse koningshuis

Verder volgen we ook het verhaal van Daphne, die gevraagd wordt voor de Franse geheime dienst vanwege haar uitgebreide talenkennis. Haar verhaal is wervelend en spannend tot de laatste bladzijde.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Onzinkbaar op bol.com.

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boek wisselt per hoofdstuk van personage en tijd, enerzijds volg je Violet Jessop in 1912, anderzijds volg je Daphne in 1942. Dat staat per hoofdstuk duidelijk aangegeven, waardoor je altijd precies weet wie je volgt.

Wat mag je verwachten van Onzinkbaar?

In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Violet Jessop, een van de hoofdpersonen van het boek. Zij is personeelslid op de Titanic, namelijk hofmeesteres. Ook maak je spelenderwijs kennis met diverse mensen die ingescheept zijn op de Titanic, waaronder ook mensen die echt bestaan hebben, zoals de bekende Isidor en Ida Straus. Een boeiend detail.

In het tweede hoofdstuk maak je kennis met Daphne, die in 1942 gevraagd wordt om deel uit te maken van de Franse geheime dienst. Ondertussen wil ze ook indruk maken op haar vader, een beroemdheid met wie ze nooit echt een hechte band heeft gehad.

Het begin van het verhaal leest wat fatalistisch weg, omdat we allemaal weten wat er met de Titanic is gebeurd. Ergens voelt het alsof je machteloos aan de zijlijn staat te schreeuwen, bijvoorbeeld wanneer er een reddingssloep met veel te weinig mensen te water wordt gelaten. Op dat moment beseften de passagiers nog niet wat er stond te gebeuren. Tegelijkertijd is Violet een echte aanpakker, waardoor je al snel weer meegesleept wordt met de rest van het verhaal. Naast de scheepsramp van de Titanic lees je ook meer over een aantal andere scheepsrampen.

Het gedeelte van Daphne speelt zich in Frankrijk af en voor een deel ook in een streek waar ik op vakantie ben geweest. De details van het dialect en de stadjes zijn dan extra leuk.

Het mooie aan de boeken van Jenni L. Walsh is dat zij sterke personages neer weet te zetten, waardoor je gedurende het boek echt bewondering krijgt voor de moed en het doorzettingsvermogen van deze vrouwen. Er gebeurt heel wat in het boek en daardoor blijft het tot op de laatste bladzijde spannend, met name het verhaal van Daphne. Een van de redenen waarom Jenni L. Walsh zelf is gaan schrijven, is omdat ze in veel romans diepgang miste. Dat is iets wat haar boeken zeker wel hebben.

Bekijk ook:  Linwood Barclay boeken: goed opgebouwde thrillers

Een aantal mooie zinnen uit het boek:

‘De zee en ik hebben geen goede band. Maar het is de enige weg vooruit die ik ken…’

‘Dit stadje, deze winkel, deze plek betekent alles voor me. Het is letterlijk mijn wereld. Ik wil niet dat dat van me wordt afgenomen. En ik zal alles doen wat nodig is om Frankrijk terug te geven aan Frankrijk.’

Is deze roman een aanrader?

Onzinkbaar is net als De motormeiden een echte aanrader voor liefhebbers van historische romans. Het verhaal leest als een trein, het is spannend, mooi en heeft door de waargebeurde basis van het verhaal echt diepgang.

Welke auteurs zijn vergelijkbaar met Jenni L. Walsh?

Het boek deed me qua cover en titel denken aan Unsinkable van Lotte van den Noort, maar omdat ik dat boek niet gelezen heb, kan ik het niet inhoudelijk vergelijken. Heb jij het boek wel gelezen, laat dan gerust hieronder een reactie achter met je mening.

Als je de boeken van Jenni L. Walsh mooi vond, staan deze auteurs je misschien ook aan:

Dit boek ontvingen wij van de uitgever in ruil voor onze eerlijke, onafhankelijke mening.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *