De boeken van Hanna Caspian

Als je geniet van historische romans zoals die van Corina Bomann en Anne Jacobs, heb je haar naam vast al een keer voorbij zien komen: Hanna Caspian. Tot nu toe is er pas één serie van haar hand in het Nederlands verschenen: Het Landgoed. Welke boeken zijn er van deze schrijfster al verschenen en wat mag je van haar romans verwachten? Welke auteurs zijn vergelijkbaar met Hanna Caspian? Wij lichten alvast een tipje van de sluier op.

Wie is Hanna Caspian?

Hanna Caspian is een pseudoniem van een Duitse schrijfster: Regina Gärtner. Onder haar eigen naam zijn tot nu toe alleen boeken in het Duits gepubliceerd. Ze studeerde literatuurwetenschap en talen in Aken, en werkte daarna in pr en marketing. Vandaag de dag richt ze zich volledig op het schrijven van romans, met name historische familiesaga’s. De schrijfster woont in Keulen.

Serie Het Landgoed op volgorde

  1. Katharina’s keuze (Originele titel: Abendglanz)
  2. Rebecca’s hoop (Originele titel: Nachtfeuer)
katharinas-keuze-hanna-caspian

1. Katharina’s keuze

1913. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. De gravin wil haar jongste dochter Katharina uithuwelijken aan de neef van de Duitse keizer, maar Katharina heeft haar hart al aan een ander verloren. Kan ze de verbintenis nog tegenhouden?

Oudste zoon Konstantin, erfgenaam van het landgoed, is ondertussen verliefd geworden op de dorpslerares. Een schande, als iemand erachter zou komen…

Bekijk ook:  25 romans die zich afspelen in Frankrijk

De kokkin en de dienstmeisjes hebben zo hun eigen problemen. En dan is er nog de knappe nieuwe koetsier: wie is hij eigenlijk, en waarom doet hij zo geheimzinnig over zijn verleden?

rebeccas-hoop-hanna-caspian

2. Rebecca’s hoop

1914. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. Rebecca heeft oudste zoon Konstantin flink de waarheid gezegd: als hij niet open wil zijn over hun liefde omdat zij maar een dorpslerares is, hoeft ze hem niet meer te zien. Maar dan wordt hij opgeroepen naar het front. Zal hij levend terugkeren?
Jongste dochter Katharina ziet haar verloving steeds dichterbij komen en zoekt wanhopig naar vluchtwegen. Dan overlijdt een van de dienstmeisjes onder verdachte omstandigheden. En welk geheim probeert de kokkin uit alle macht te bewaken?

Het landgoed is een meeslepende familiesaga, die je meeneemt van de vertrekken van de gravin tot in de stallen. In Duitsland werden al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Lees ook: Katharina’s keuze.

Voor wie zijn deze romans geschikt?

Wanneer je houdt van historische familiesaga’s, dan zijn de boeken van Hanna Caspian misschien wel iets voor jou. De verteltrant is pakkend, hoewel er her en der wat taalfoutjes in het boek geslopen zijn. Misschien niet zo geraffineerd als een schrijfster als Anne Jacobs, maar zeker de moeite waard.

Auteurs zoals Hanna Caspian

Als je deze boeken mooi vond, vind je de volgende auteurs misschien ook de moeite waard±


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  De boeken van Felicia Otten op volgorde

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *