Robert Galbraith boeken op volgorde en wie zit er achter dit pseudoniem?

Op zoek naar goede thrillers, zoals de boeken van Harlan Coben of David Baldacci? Dan zijn de spannende boeken van Robert Galbraith misschien wat jij zoekt. Tot nu toe is er onder de naam Robert Galbraith één serie verschenen: Cormoran Strike. Hieronder vind je deze boekenreeks van Robert Galbraith op volgorde en vertellen we je meer over de inhoud ervan. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder.

Wie is Robert Galbraith?

Robert Galbraith is een pseudoniem. Wie zit er dan achter de naam Robert Galbraith? Dat is niemand minder dan de schrijfster J.K. Rowling, bekend geworden door haar serie over Harry Potter. Onder de naam Robert Galbraith komen er spannende thrillers uit in de boekenreeks Cormoran Strike.

Boeken van Robert Galbraith op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Robert Galbraith op volgorde. Onder de naam Galbraith is er tot op heden één serie verschenen: Cormoran Strike. De boeken zijn wel los te lezen, maar voor de rode draad van de hoofdpersonen is het verstandig om de boeken op volgorde te lezen.

Serie Cormoran Strike op volgorde

  1. Koekoeksjong (Originele titel: The cuckoo’s calling)
  2. Zijderups (Originele titel: The silkworm)
  3. Het slechte pad (Originele titel: Career of evil)
  4. Witte dood (Originele titel: Lethal white)
  5. Kwaad bloed (Originele titel: Troubled blood)
  6. Inktzwart hart (Originele titel: The ink black heart)
  7. Stromend graf (Originele titel: The running grave)

Het beste boek van Robert Galbraith

Ben je van plan om voorlopig maar één boek uit de reeks te lezen en zoek je daarvoor het beste boek? Dan raden wij je deel 3 aan.

het-slechte-pad-robert-galbraith

Het slechte pad

Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven.

Bekijk ook:  Manuela Inusa: Kustdromen & Valerie Lane boeken op volgorde

Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privédetective Cormoran Strike, is niet zozeer verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.

De politie heeft al snel een van hen als verdachte aangemerkt, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. De dader laat dat echter niet op zich zitten…

De meest recente delen in Cormoran Strike

robert-galbraith-kwaad-bloed

Cormoran Strike 5: Kwaad bloed

Privédetective Cormoran Strike is op bezoek bij zijn familie in Cornwall wanneer hij benaderd wordt door een vrouw die meer wil weten over de vermissing van haar moeder, Margot Bamborough. In 1974 is zij onder mysterieuze omstandigheden verdwenen…

Strike heeft zich nog nooit op een cold case gestort, laat staan eentje van meer dan veertig jaar oud. Ondanks de kleine kans van slagen is hij geïntrigeerd door de vermissing en voegt hem toe aan de lange lijst van zaken waar hij en zijn zakenpartner, Robin Ellacott, op dit moment aan werken. Hoewel Robin niets liever doet dan hard werken, kan ze het extra werk er eigenlijk niet bij gebruiken – ze heeft al genoeg op haar bord door de scheiding, ongevraagde mannelijke aandacht en haar verwarrende gevoelens voor Strike.

Op het moment dat ze in het onderzoek duiken naar de vermissing van Margot, stuiten ze op een duivelse zaak met tarotkaarten, een psychopathische seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen. Al snel komen ze erachter dat zelfs cold cases van tientallen jaren oud dodelijk kunnen zijn.

inktzwart-hart-cormoran-strike-robert galbraith

6. Inktzwart hart

Edie Ledwell, een van de makers van de populaire tekenfilm The Ink Black Heart, wordt online achtervolgd door een mysterieuze figuur met de naam Anomie. Ze is wanhopig op zoek naar de ware identiteit van haar stalker. Verward klopt ze aan bij het kantoor waar privédetective Robin Ellacott werkzaam is, in de hoop haar te mogen spreken. Robin weet dat ze niets voor haar kan doen en laat de zaak voor wat die is, totdat ze een paar dagen later het schokkende nieuws krijgt dat Edie is vermoord op Highgate Cemetery, de setting van The Ink Black Heart.

Bekijk ook:  De boeken van Camilla Läckberg op volgorde, Patrik Hedström & Erika Falck en meer

Samen met haar partner Cormoran Strike raakt Robin betrokken bij de zoektocht naar de ware identiteit van Anomie. Maar het blijkt een complex web van online aliassen, zakelijke belangen en familieconflicten, en de detectives raken verwikkeld in een zaak die hen tot het uiterste drijft – en die hen op nieuwe en gruwelijke manieren teistert…

Nieuwste boek van Robert Galbraith

Op zoek naar het nieuwste boek van Robert Galbraith? Stromend graf is het nieuwste boek in deze serie. Op zoek naar Cormoran Strike deel 8? Daar moeten we nog even op wachten. Zodra er meer over bekend is, lees je dat op onze pagina.

stromend-graf-cormoran-strike-7-robert-galbraith

Cormoran Strike 7: Stromend graf

Het zevende deel van de meeslepende, veelgeprezen en internationale bestsellerserie. Ook hierin krijgt het geliefde detectiveduo Cormoran Strike en Robin Ellacott een nieuwe mysterieuze zaak voorgeschoteld.

We volgen Cormoran Strike, een oorlogsveteraan die privédetective is geworden. Hij werkt vanuit zijn kleine kantoor in Londen en gebruikt zijn unieke inzichten en zijn achtergrond als rechercheur van de Special Investigation Branch om complexe zaken op te lossen waar de politie niet uitkomt. Hij werkt samen met zijn assistent (later zakenpartner) Robin Ellacott.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “Robert Galbraith boeken op volgorde en wie zit er achter dit pseudoniem?

  1. Wanneer komt eindelijk het 6e boek “the ink black heart” van Robert Galbraith, geschreven in 2022, uit in de Nederlandse vertaling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *