10 boeken over Pasen voor jong en oud

Wat betekent Pasen voor jou? Een zeer belangrijke dag in het christelijk geloof of een feestdag die vaak samenvalt met de eerste mooie dagen van de lente? Hier staan een tiental boeken over Pasen. Enkele daarvan zijn vrolijke (voor)leesboeken voor kinderen. Ook zijn er een aantal die wat dieper ingaan op de materie. Al deze boeken over Pasen brengen een boodschap van hoop, die iedereen wel kan gebruiken in de huidige tijd.

10 boeken over Pasen

Kinderen zijn vaak erg enthousiast over feestdagen en zijn er het liefst de hele dag mee bezig. Daarom vind je hieronder een aantal leuke voorleesboeken over Pasen. Maar ook boeken over Pasen voor volwassenen vind je in deze lijst terug.

1. Vrolijk Pasen met Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Pasen wordt nog vrolijker met Rupsje Nooitgenoeg! In dit vrolijke voorjaarsverhaal gaat Rupsje Nooitgenoeg op zoek naar paaseieren, ontmoet hij schattige voorjaarsdieren, zoals lammetjes en een konijn, en ontdekt hij kleurrijke verrassingen. Op elke pagina kunnen jonge lezers door doorkijkjes kijken en raden of ze een glanzend ei zien. Maar is het echt een ei? Of misschien iets anders, zoals een regenboog of een wortel? Zou Rupsje Nooitgenoeg toch nog een paasei vinden in dit feestelijke voorjaarsverhaal?

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

2. Vrede op aarde – Stefan Paas

vrede-op-aarde-stefan-paas

In Vrede op aarde onderzoekt theoloog en hoogleraar Stefan Paas hoe de christelijke boodschap van heil en redding voor de samenleving van nu relevant is. Het christelijk geloof vertelt een verhaal over God die goede plannen heeft met ons en met de schepping. Het is een verhaal vol hoop, troost, vergeving en blijdschap. Hoe kan dit verhaal zo verteld worden in een postchristelijke samenleving dat het mensen raakt? Hoe kunnen christenen zelf weer enthousiast worden voor dit verhaal? Dit meeslepend geschreven boek geeft antwoord op deze vragen aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden.

Bekijk ook:  De boeken van Farina Eden: De vrouwen van de zeepmakerij op volgorde

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

3. Vrolijk Pasen – Jacques Vriens

Er trekt een optocht met alle kinderen uit Liekes groep door de straat. Ze zingen zo hard ze kunnen en zwaaien met hun palmpasenstok. Sam, het broertje van Lieke, wil ook graag meedoen. Maar eerst moet hij met mama een broodhaantje kopen bij de bakker.

Bij de bakker is veel te zien: chocolade-eieren in alle soorten en maten en een grote paashaas. Mama legt uit dat de paashaas de eieren rondbrengt. Als ze thuiskomen vertelt papa de verhalen die bij Pasen horen. En Sam en Lieke? Die gaan eieren verven, eieren zoeken en… eieren tikken bij het paasontbijt!

Vrolijk Pasen is het leukste kinderboek over Pasen om voor te lezen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

4. Samen onderweg naar Pasen – Willemijn de Weerd

In dit gezinsdagboek volg je samen 40 dagen lang de levensweg van Jezus. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en zes kortere stukjes met vragen, bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen in de bassisschoolleeftijd. Ook is er voor elke week een puzzelstuk, waarop een deel van de lijdensweg te zien is. In de loop van de weken zullen er letterlijk en figuurlijk steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen. De verwijzingen in het Oude Testament komen ook aan bod. Zodat kinderen voor het eerst of opnieuw de bijbelse lijnen ontdekken die naar Gods reddingsplan voor de wereld leiden. Dit boek verschijnt in samenwerking met de HGJB. Rondom dit boek ontwikkelde de HGJB materiaal voor clubs en kerken. Gezin, club en kerk kunnen op die manier tegelijk met hetzelfde project aan de slag.

Bekijk ook:  De boeken van Hiro Arikawa: Reisverslag van een kat en De kat die bleef

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

5. Kas en Saar vieren Pasen – Pauline Oud

Het is Pasen! Kas en Saar spelen allerlei leuke spelletjes op school en knutselen paasversiering. Wie komt plots de klas binnen? Een echte paashaas! Hij neemt de kinderen mee naar de kinderboerderij. Daar zien ze lammetjes en kuikentjes. Maar zouden er ook paaseitjes zijn? Een vrolijk en herkenbaar verhaal over een gezellig paasfeest op school. Voor kleine paashazen vanaf 3 jaar.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

6. Het wonder van Pasen – Dietrich Bonhoeffer

Het bevrijdende van Goede Vrijdag en Pasen is, dat de gedachten ver boven de persoonlijke lotgevallen uitgetrokken worden naar de uiteindelijke zin van alle leven, lijden en eigenlijk alle gebeurtenissen, en dat men nieuwe hoop krijgt.

7. Het lege graf – Brian Sibley

Alle belangrijke gebeurtenissen rond Pasen en daarna, tot Pinksteren, worden in dit boek op bijbelgetrouwe wijze herverteld. Geschikt voor kinderen van ongeveer 5-8 jaar. Om voor te lezen en zelf te lezen. Brian Sibley is een Engelse schrijver. Hij is auteur van meer dan 100 uur radiodrama en heeft honderden radiodocumentaires, speelfilms en weekprogramma’s geschreven en gepresenteerd.

8. Op een stoel staan 1 – Willem Barnard

Op een stoel staan. De tijd naar pasen toe

9. Intercity bestemming Pasen –  D. van Maaren

Een reisboek voor de goede week

10. Morgen zal het Pasen zijn – A.F. Troost

Dit boek is het verslag van een reis, een rondweg, een ommegang rond de vraag naar het waarom van lijden en pijn, ziekte en zonde, nood en dood.

Geschreven in de originele en aansprekende stijl die de auteur eigen is. Het gaat om een zoektocht naar antwoorden. Een antwoord blijkt er niet te zijn, maar wel een ‘hand-woord’. En ook een ‘anti-woord’.

Samen met de aartslijder Job zoekt de auteur naar een woord waarmee mensen verder kunnen in dagen van verdriet.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *