5 leuke kinderboeken over Koningsdag

Kinderboeken over koningsdag

Feestdagen zijn altijd iets bijzonders, zeker wanneer je nog heel klein bent. Dan zijn dat soort dagen echt dagen met gouden randjes, dagen die je je altijd zal herinneren. Het is leuk om van tevoren bij feestdagen stil te staan met kinderen. En waarmee kan dat nu beter dan met boeken? Vandaag staan we stil bij Koningsdag. 5 kinderboeken over Koningsdag die de moeite waard zijn.

5 kinderboeken over Koningsdag

Veel kinderboeken gaan nog over Koninginnedag, maar Koningsdag is voor de kinderen van nu natuurlijk actueler. Wat weet jouw kind eigenlijk over Koningsdag? Hieronder vind je een vijftal boeken waardoor jouw kind meer te weten komt over Koningsdag. Boekjes voor de allerkleinsten, maar ook voor de wat grotere kinderen.

1. Bobbi viert Koningsdag

Kinderboeken over Koningsdag

Dit boekje over Bobbi is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Van Bobbi zijn heel veel boekje uitgegeven, waaronder ook boekjes over Sinterklaas, kerst en Pasen. Nu is daar dan ook een boekje over Koningsdag. Fijn, want zo kun je je kind op toegankelijke wijze meer vertellen over Koningsdag en alles wat daarbij hoort. Natuurlijk hoort daar ook een bezoekje aan de vrijmarkt bij en doet Bobbi mee aan de kinderspelen. De verjaardag van de koning moet immers gevierd worden.

2. Hiep hoi, Koningsdag!

Janny Den Besten schreef ook een leuk boekje over Koningsdag. Dit boekje is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het maakt deel uit van de reeks Jens en Jolien en gaat volledig over een leuk Oranjeproject. Natuurlijk hoort daar het versieren van de fiets bij, maar ook een tochtje in een legerjeep. Er gebeurt van alles in het boekje en de wedstrijd wordt echt heel spannend. De tekeningen van Marijke Duffhauss maken het helemaal af.

3. Mini informatie – Koningsdag

Als je op zoek bent naar Koningsdag kinderboeken, dan zal je ook al snel uitkomen bij informatieve boeken. In de mini informatiereeks Is er ook een boekje over Koningsdag beschikbaar. De informatie wordt op toegankelijke en aantrekkelijke wijze gebracht. Voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar is dit een heel geschikt boekje over Koningsdag. Je leert niet alleen meer over Koningsdag zelf, maar je komt ook te weten wat een hofdame is en wat een lintjesregen precies inhoudt. Verder staat er ook in hoe de koning zijn eigen verjaardag viert. Boordevol leuke weetjes!

4. Opa Jan viert Koningsdag

Marius van Dokkum weet precies hoe hij kinderen kan boeien. De boekenserie over Opa Jan is inmiddels al erg uitgebreid. Afgelopen jaar kwam daar ook een boekje over Koningsdag bij. We zijn met z’n allen op bezoek in het huisje waar opa Jan woont, samen met al zijn dieren. Geen wonder dat hier altijd wel iets bijzonders gebeurt. Op een dag komt de koning bij opa Jan op bezoek. Hij komt bij opa Jan zijn verjaardag vieren. Maar eigenlijk wil hij liever altijd jong blijven. Opa Jan bezorgt hem een onvergetelijke verjaardag.

5. Schaduw over Koningsdag

Dit kinderboek over Koningsdag is geschikt voor wat oudere kinderen. Het is een spannend verhaal over Tomas en Sanne. Al vroeg gaan ze op pad om een plaatsje op de vrijmarkt te hebben. Maar hoewel ze vroeg weggegaan zijn, hebben ze toch geen goed plekje. De grootste ramp moet echter nog volgen. Per ongeluk verkopen ze een kostbaar familiestuk. En dat ook nog eens aan een duister figuur. Zonder dat familiestuk kunnen ze niet thuiskomen. Ze besluiten om de duistere persoon te volgen. Er gebeuren vreemde dingen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Bekijk ook:  Top 10 voorleesboeken voor kinderen van 3 tot 4 jaar

Geef een antwoord