Kinderboekenweek Worden wat je wil

In 2021 is het thema van de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’. Een bijzonder thema dat erg actueel is. Er zijn steeds meer kansen voor de arbeidsmarkt en de drempels die er vroeger waren zijn grotendeels weggevallen. Ieder kind heeft wel een beroep in zijn of haar hoofd voor later. Wat wil jouw kind worden?

Wat is de Kinderboekenweek?

De Kinderboekenweek is een mooi initiatief om kinderen weer meer aan het lezen te krijgen. Het wordt met name op scholen uitgebreid gevierd, maar ook de boekwinkels doen vaak volop mee. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er ook altijd een boek weggegeven bij besteding van een bepaald bedrag in een boekwinkel.

Wanneer is de Kinderboekenweek?

Vroeger werd de Kinderboekenweek in oktober of november gehouden. Nu is dat meestal in oktober, maar ook wel eens in september. De Kinderboekenweek is dus altijd zo’n beetje aan het begin van het schooljaar. In 2021 duurt de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober. Wanneer is de Kinderboekenweek in 2022? Die staat gepland voor 5 oktober tot en met 16 oktober. Bijna dezelfde tijd dus!

Hoelang bestaat de Kinderboekenweek eigenlijk al?

Hoelang bestaat de Kinderboekenweek inmiddels al? Wist je dat er al in 1955 voor het eerst een Kinderboekenweek werd gehouden? Voorheen duurde de Kinderboekenweek 8 dagen, inmiddels zijn dat er tien geworden.

Bekijk ook:  Warrior Cats op volgorde, een cadeautip voor kinderen

Welk boek wordt er in 2021 cadeau gedaan?

In 2021 is het boek Tiril en de toverdrank het Kinderboekenweekgeschenk. Het boekje gaat over Tiril, die ontdekt dat ze van gedaante kan veranderen. Met haar vriend Thialfi onderneemt ze een spannende reis op zoek naar een toverdrank. Onderweg heeft ze haar gave al snel nodig.

Kinderboeken over beroepen

Het thema van de Kinderboekenweek van 2021 is dus ‘Worden wat je wilt’. Nog op zoek naar leuke boeken voor kinderen over beroepen? Hieronder vind je 5 leuke kinderboeken over Beroepen.

Te gekke beroepen die echt bestaan

Een grappig inspiratieboek voor kinderen over beroepen. In dit boek vind je niet alleen de standaardberoepen, zoals juf, meester, dokter of piloot, maar ook allerlei andere leuke beroepen.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Later word ik… de beroepengids voor kleuters

De boekjes van Marianne Busser en Ron Schröder zijn al jaren populair. De tekst is op rijm en de tekeningen maken het echt helemaal af. Ook dit boekje staat weer vol met vrolijke versjes. Zeker weten dat kleuters dit beroepenboek echt leuk vinden.

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wat wil ik worden?

Ook dit boekje is op rijm en er worden allerlei verrassende beroepen aangehaald. Voor peuters en kleuters spreekt het beslist tot de verbeelding. ‘Waar je vandaag van droomt, kun je later echt worden.’ zegt het boekje. 4 kinderen gaan bedenken wat zij later willen worden. Als je dit boekje voorgelezen hebt, weet jouw kind vast ook iets leuks.

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Dit boekje is speciaal samengesteld voor de Kinderboekenweek 2021 en bevat dus allerlei verhalen van bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers. Leuke verhalen over beroepen, met grappige plaatjes.

Bekijk ook:  Nieuwe boeken juli 2022 - een top 10

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Van boswachter tot Youtuber

Dit boekje staat boordevol interviews over beroepen. Echt interessant voor kinderen die al heel erg bezig zijn met wat ze later willen worden. Of ze het nu al precies weten of helemaal nog niet, dit boekje valt zeker in de smaak.

Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “Kinderboekenweek Worden wat je wil

  1. Ik weet nog steeds niet wat ik wil worden en ik ben 32.. 😅 maar voor kinderen wel fijn om door middel van die boeken er over na te denken!

  2. Beter dat kinderen hier wat meer informatie over krijgen. Dat was 40 jaar geleden echt niet zo. En er was ook wat minder keus. Athans, dat idee krijg je wel als niemand je informeert over de mogelijkheden. Fijn dat dit nu anders is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *