De 15 leukste winterboeken voor kinderen

Op zoek naar leuke winterboeken voor kinderen? Elk jaar is het weer een feest. De kerstvakantie is in aantocht en dat betekent volop leuke activiteiten- en stripboeken voor kids. Wat zijn de leukste winterboeken van 2022? Hieronder vind je een verzameling winterboeken waar kinderen beslist blij van worden. Voor jongens en voor meisjes!

De leukste winterboeken van 2022

Op zoek naar de leukste winterboeken van 2022? Bekijk snel onze selectie winterboeken voor kinderen.

Donald Duck winterboek 2022-2023

1. Donald Duck winterboek 2022-2023

Donald Duck Winterboek 2022-2023 – Winter in Duckstad
Ongelofelijk koel!
BRRR! Wat is het buiten koud! Moet je even opwarmen? Dat lukt vast met dit superdikke winterboek vol spannende strips en leuke puzzels!

2. Quest Junior Winterboek 2022 / 2023

Bang dat je je verveelt deze winter? Nergens voor nodig! Met het 132 pagina’s dikke Mega Winterdoeboek van Quest Junior kom je tijd tekort. Vol met strips, verhalen, quizzen, raadsels, spelletjes en meer.

Wat dan allemaal? Nou, je kunt een zelfrijdend autootje maken. Ook lees je hoe je je fiets winterklaar kunt maken (laat een beetje lucht uit je banden lopen), waarom vuurwerk knalt, hoe het komt dat iedereen scheten laat (ja, ook je juf en je ouders), of er in de bergen van de Himalaya echt een verschrikkelijke sneeuwman woont, en waarom warme kleren warme kleren zijn. En o ja, je krijgt het spel Beeblio cadeau: kruip in het hoofd van aliens en bedenk hoe zij in hun taal aardse dingen als een fiets, een vleermuis en allerlei voorwerpen zouden noemen. Wedden dat jullie straks gieren van het lachen?

Hadden we al gezegd dat er ook heel veel strips en puzzels in het boek staan? Het Quest Junior Mega Winterdoeboek is er voor alle nieuwsgierige kinderen van 7 tot 12 jaar.

3. Junior Einstein winterboek

Op zoek naar een winterboek voor jonge kinderen? Dit winterboek is geschikt voor kids vanaf 4 jaar.

Bekijk ook:  De 5 meest gelezen boeken ter wereld

Dit Junior Einstein Winter Doeboek voor kleuters zit boordevol leuke en leerzame oefeningen, zodat je kleuter spelenderwijs bezig is met de voorbereiding op het rekenen, taal, lezen en schrijven. Daarnaast bevat dit Doeboek ook oefeningen om de woordenschat te vergroten, om kleuren en vormen te herkennen, zijn er zoekplaten en leuke teken- en kleuropdrachten. Een mooi boek dat aansluit bij de belevingswereld van het kind en dat aansluit bij de leerdoelen van school. 

4. Tina winterboek

De winter zit vol wonderen! Lichtjes, gezelligheid, cadeaus, feest en misschien zelfs sneeuwpret. Maar ook als er geen vlokje sneeuw valt, hoef jij je niet te vervelen. Want in dit Tina Winterboek vind je een afvinklijst met megaveel ideeën voor een topwinter, quiz je welke wintersport bij jou past, teken je de liefste winterdiertjes, speel je de hoofdrol in een kerstfilm en puzzel je je warm.

winterboeken voor kinderen Jan Jans

5. Jan, Jans en de kinderen winterboek 2022

Jan Jans en de Kinderen Winterboek 2022 – Meer dan 85 strips!
Wie zich ’s winters graag op de bank nestelt, heeft goed gezelschap aan het Winterboek van Jans, Jans en de kinderen. Met meer dan 85 strips ben je er even helemaal uit en weer op de hoogte van alle wel en wee van de leukste familie van Nederland. Ze vertellen over hun ultieme kerstgevoel, geven slimme bewaartips en snelle ideeën voor toffe kerstknutsels.

6. Penny XXL winterboek

Dit winterboek staat vol met:

  • Do It Yourself
  • Lezen
  • Kwissen
  • Fun
  • Lachen
  • Kiezen
  • posters en heel veel strips

#timetoPenny

Okki winterboek 2022

7. Okki winterboek 2022

Op zoek naar een winterboek voor kinderen van 6 tot 7 jaar?

Joepie! Het is winter! Het is weer tijd voor sneeuwballengevechten. En voor warme chocomel. En voor een nieuw Okki Winterboek natuurlijk! Dit boek staat vol met grappige puzzels, leuke moppen en spannende verhalen. Raad je ook welke dieren nep zijn? En vind jij alle winterdieren en sneeuwvlokken terug in de kijkplaten? Veel plezier!

Bobo winterboek 2022

8. Bobo winterboek 2022

Voor nog jongere kinderen is er het Bobo winterboek. Dit boek is bedoeld voor kleuters, dus kids in de leeftijd van 4 en 5 jaar.

Bekijk ook:  Exclusief interview met Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Brr… koud! Het is winter. Ga je buiten spelen? Of blijf je lekker binnen? Met een warm drankje! En natuurlijk met dit Bobo Winterboek. Het staat vol met leuke puzzels en verhalen. Veel plezier!

9. MEIDEN magazine winterboek

Een lekker dik Winterboek met extra veel om te doen!

Donald Duck Kerstspecial 2022 winterboeken voor kinderen

10. Donald Duck Kerstspecial 2022

Een warme kerst
Ondanks de vele koude sneeuwvlokjes in de Donald Duck Kerstspecial krijg je een warm gevoel van de leuke en spannende verhalen. Of komt het door het lekkere eten van oma Duck?

Zo zit dat winterboek

11. Zo Zit Dat Winterboek 2022 – Verboden te vervelen

Denk je bij de winter aan donker, saai en koud? Ha, met het Zo Zit Dat Winterboek heb je daar geen last meer van! Je krijgt de beste tips tegen extreme kou, ontdekt de leukste spelletjes in het donker en je krijgt het vanzelf warm van alle wonderlijke weetjes en breinbrekers! Wist jij bijvoorbeeld dat vogels hun pootjes graag opwarmen aan verse kak? Dat en nog veel meer in het Zo Zit Dat Winterboek!

Deze winterboeken zijn geschikt voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar.

12. Donald Duck kerstpocket: Een onverwachte kerst

KERST IN GEVAAR! Cornelis Prul startte ooit de traditie dat kerstavond met de hele familie op de boerderij wordt gevierd. Tegenwoordig zet oma Duck deze gezellige traditie voort. Maar dit jaar dreigt het helemaal mis te gaan en krijgt oma bezoek van Cornelis, pratende kraaien én… haar vogelverschrikker!

STOER winterboek

13. STOER winterboek 2022

Het is weer Wintertijd en daarmee tijd voor het STOER Winterfeestboek 2022!

Dit superdikke stoere winterboek staat weer vol met:

֍Tekenen, lezen & schrijven

֍Je favourite games

֍De Griezelbus comic

֍Doe de Winterse XP Challange

֍ Puzzels en challanges

Game niet alleen, lees er ook over!

Winterboeken voor kinderen Donald Duck

14. Een vrolijke kerst met Donald Duck

Vrolijke Kerst met Donald Duck 2022 – Donald Duck Kerst Album 2022
Hang de ballen en de slingers maar in de boom, want het is Kerstmis! En ook in Duckstad vieren ze feest. Maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot…

Frozen II Winterboek voor kinderen

15. Frozen II Winterboek

Het ultieme Frozen 2 winterboek staat boordevol strips, knutsels, puzzels en kleurplaten.

Perfect om de donkere winterdagen door te komen.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *