Boekentip van de week – 49

De winter nadert met rasse schreden. Voor sommige lezers het moment om de voorraad nog te lezen boeken eens te inspecteren en eventueel aan te vullen. Lekker de thermostaat op 19° (tijden veranderen immers) en onder een dekentje op de bank met een snorrende kat naast je en een kop warme thee of chocolademelk bij de hand. Maar buiten in de kou gaat het leven gewoon door. Hoewel ‘gewoon’ misschien niet het juiste woord is. Alles wordt anders in de winter en dat beschrijft Gerard Janssen in zijn pocket Winterboek, onze boekentip voor week 49.

Wie is Gerard Janssen?

Schrijversbloed kruipt altijd waar het niet gaan kan. Gerard Janssen studeerde natuurkunde in Delft en promoveerde op fysische oceanografie in Utrecht. Maar hij schreef ook voor het universiteitsblad en vond dat veel leuker dan de scriptie die hij moest maken. Om die reden begon hij te schrijven voor kranten, tijdschriften en de televisie en dat doet hij nog steeds. Hij schreef ook een twintigtal boeken met name over opvoeding. Het zijn bestsellers die werden vertaald in het Engels maar ook in diverse andere talen zoals het Russischs en Chinees. Hoewel hij er niet in praktiseert, is de belangstelling voor de natuurkunde gebleven. Hij maakte in 2019 een documentaire over de zoektocht naar de Quantum computer met de titel ‘De Race’.

Winterboek

De bleke zon, de rijp op de takken, de bijtende kou, de vallende sneeuwvlokken in lantaarnlicht. In de winter zie je andere vogels, hoor je andere geluiden en ruik je andere geuren. De wind voelt anders. Het licht is anders. Zelfs de stilte, het donker en de sterren zijn anders. Dit boekje helpt je om de winter te ervaren. Hoe beter je kijkt, hoe meer winter je om je heen ziet.

Recensie

Het pocket Winterboek is echt een aanwinst indien je deze winter besluit om de natuur (of de stad) eens met andere ogen te bekijken en er op uit durft te gaan. Het boekje (112 bladzijden) geeft je een hoop handige tips en beschrijft in detail wat je te zien krijgt in dit bijzondere seizoen. Janssen schrijft prettig leesbaar en dat verklaart wellicht ook het succes van zijn boeken over opvoeding. Het winterboek is niet specifiek bedoeld voor kinderen, maar is daar wel geschikt voor vanaf een jaar of 14. Indien je nog een kerstcadeautje in de vorm van een boek wou aanschaffen, mag je dit boekje uit onze boekentip voor week 49 beslist als een aanrader zien.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 36

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *