Internationale bestsellers: 10 boeken voor jou geselecteerd

De bestsellerlijst laat iedere week weer zien welke 60 boeken het meest populair zijn. Op zoek naar aanraders in diezelfde lijn? Hieronder vind je 10 internationale bestsellers die we voor jou hebben geselecteerd. Deze lijst is tot stand gekomen met behulp van de innovatieve AI-boekenhulp Dewey. Kevin van Kalkeren, een van de medeoprichters van Dewey, en boekenliefhebber Coen van der Zande onderzoeken regelmatig tot welke tips de Bestseller 60 van CPNB leidt. Dat komt aan bod in hun boekenpodcast.

10 internationale bestsellers om nu te lezen

Volg jij altijd graag de bestsellerlijst? In samenwerking met Dewey hebben wij een lijst met internationale bestsellers voor je samengesteld aan de hand van de Bestseller 60 van enkele weken geleden. Benieuwd welke boeken daaruit kwamen? Bekijk snel de tips hieronder.

Dans met mij Jojo Moyes Internationale bestsellers

1. Dans met mij – Jojo Moyes

Jojo Moyes werd vooral bekend door haar boek Voor jou, maar ze heeft nog veel meer mooie romans op haar naam staan. Een daarvan is Dans met mij.

De 14-jarige Sarah leert van haar opa hoe ze op haar geliefde paard moet rijden alsof ze dansen. Haar opa hoopt haar daarmee kansen in het leven te geven. Maar dan komt hij onverwacht te overlijden en staat Sarah er alleen voor. Advocate Natasha biedt haar een helpende hand, hoewel haar eigen leven compleet op zijn kop staat.

horen-zien-zwijgen-jdbarker

2. Horen zien zwijgen – J.D. Barker

Dit is het eerste deel in de Sam Porter-serie van J.D. Barker.

Een moordenaar terroriseert al vijf jaar de inwoners van Chicago. Hij werkt altijd op dezelfde wijze. Wanneer men op het lichaam van een verkeersslachtoffer een pakketje met een afgesneden oor vindt, is detective Sam Porter meteen alert. Hij zou nog 72 uur hebben om het slachtoffer te vinden. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Het onzichtbare leven van Addie LaRue

3. Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Een sprookjesachtig boek dat zich in verschillende eeuwen en landen afspeelt.

Als de Franse Adeline LaRue in 1714 wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit. Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant.

De rivier Karl Marlantes internationale bestsellers

4. De rivier – Karl Marlantes

Op zoek naar een episch familieverhaal? Dit boek van Karl Marlantes is perfect voor de liefhebbers van Wilbur Smith. Deze vertelling handelt over de pioniersjaren in de Verenigde Staten.

Bekijk ook:  5 boeken over Mark Rutte, de langstzittende minister-president van Nederland

Aan het begin van de twintigste eeuw vertrekken drie Koski-kinderen – Ilmari, Matti en hun zus Aino – uit Finland naar de Verenigde Staten. Ze zien geen andere mogelijkheid. Niet ver van de majestueuze Columbia-rivier voegen zij zich bij andere Finnen in een houtkapgemeenschap in het zuiden van Washington, waar de eerste ontginning van de kolossale oerbossen tot snelle ontwikkeling leidt en waar een radicale arbeidersbeweging wordt opgericht.

Wedden dat ik blijf Marijke Vos

5. Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Ben jij dol op de boeken van Jill Mansell en Charlotte de Monchy, dan zijn de boeken van Marijke Vos geknipt voor jou.

In dit boek neemt Debby afscheid van haar gejaagde leventje in de stad en verruilt dat voor een alpacaboerderij. Maar het leven op het platteland blijkt minder idyllisch dan gehoopt en Debby krijgt met allerlei tegenslagen te maken. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

de-hemel-is-altijd-paars-meerlezen

6. De hemel is altijd paars – Sholeh Rezazadeh

Deze debuutroman vertelt op poëtische wijze een verhaal over liefde, verlangen en herinneringen. Het is geen dik boek, maar op zo’n bijzondere manier gebracht dat het je nog lang bij zal blijven.

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran.

doods-geheim-boeken-robert-bryndza

7. Doods geheim – Robert Bryndza

Doods geheim is het zesde deel in de serie over Erika Foster. De boeken van Bryndza verschijnen over de hele wereld op de bestsellerlijsten en dat zegt natuurlijk wel wat over de spanning in deze verhalen.

Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Bekijk ook:  Top 10 beste biografieboeken in het Nederlands

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook dit onderzoek te leiden. Als ze een lijn begint te zien in het onderzoek, komt haar eigen verleden echter weer naar boven, en kan ze maar nauwelijks haar focus behouden.

Kruispunt Jonathan Franzen

8. Kruispunt – Jonathan Franzen

Het is 23 december 1971, het weerbericht belooft een witte kerst en ieder lid van de familie Hildebrandt staat op een kruispunt. Vader Russ, hulpprediker van een progressieve kerk in een voorstadje van Chicago, wil zich bevrijden uit zijn liefdeloze huwelijk – zonder te weten dat zijn labiele vrouw Marion met dezelfde gedachte speelt. Hun oudste zoon Clem komt voor de feestdagen naar huis met een beslissing die zijn vader zal verbijsteren. Clems zusje Becky, vanouds de populairste cheerleader op haar school, is onder de bekoring geraakt van de hippiecultuur, en hun puberbroer Perry is het beu om als drugsdealer het geld bijeen te sprokkelen voor zijn eigen verslaving. Iedere Hildebrandt is op zoek naar een beter leven en ziet zich daarin door de anderen gedwarsboomd.

Niets ontgaat ons Janke Reitsma

9. Niets ontgaat ons – Janke Reitsma

Dit boek gaat over een gezinsdrama aan de waddenkust. Koen groeit geïsoleerd op bij zijn ouders. Wanneer zijn moeder zwanger raakt en stopt met haar medicatie, komen psychische klachten terug. Dan wordt Aukje geboren, maar ze blijkt een ernstige chromosoomafwijking te hebben, waardoor ze niet lang te leven heeft. Koen besluit de zorg voor zijn zusje op zich te nemen en brengt Aukje naar het wad, de plaats die voor hem het paradijs op aarde is.

 Meisje vrouw anders

10. Meisje, vrouw, anders – Bernardine Evaristo

Met Meisje, vrouw, anders won Bernardine Evaristo de prestigieuze Booker Prize.

In dit boek zorgt Bernardine Evaristo voor een gevoel van verbinding, ondanks de verschillen die soms zo duidelijk kunnen zijn.

Twaalf personages van kleur zijn elk op zoek naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen, een geliefde, een sprankje hoop. Van Londen tot Schotland, van een non-binaire socialmedia-influencer tot een 93-jarige vrouw op een boerderij.

De Boekenbotcast

Misschien heb je al gehoord dat er de komende weken een podcast komt over De zeven zussen, uitgaande van Uitgeverij Xanders. Deze podcast stopt echter half mei alweer, omdat het achtste en laatste deel in de serie dan uitgegeven zal worden. Op zoek naar een boekenpodcast waar je het hele jaar door leuke tips ontvangt zoals bovenstaande? Volg dan de Boekenbotcast!

Heb jij onlangs internationale bestsellers gelezen die je de moeite waard vond? Aarzel niet om jouw tip hieronder met ons te delen.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *