Recensie: De vervalste Vermeer – Jeroen Windmeijer

Onlangs kon je op meerlezen.nl al een exclusief interview lezen met Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer. Dit keer lees je een beknopte recensie van De vervalste Vermeer, de opmaat tot de Delft-trilogie van Jeroen Windmeijer. Een trilogie over Delft klinkt alvast heel goed en wij schreven dan ook graag een recensie over De vervalste Vermeer.

Gegevens van het boek

Titel: De vervalste Vermeer
Auteur: Jeroen Windmeijer
Uitgeverij: HarperCollins
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 128 blz.

Waar gaat De vervalste Vermeer over?

De opmaat tot Windmeijers grandioze trilogie over Delft. Spanning en geschiedenis ineen, door de bestsellerauteur van Het Evacomplex en Het Isisgeheim.

De vervalste Vermeer Jeroen Windmeijer

Een suppoost van het Museum Valse Kunst in het kleine dorpje Vledder wordt voor dood achtergelaten in een van de zalen. Van de muur mist het schilderij Christus en de overspelige vrouw. Het gaat om een van de beroemdste vervalsingen ter wereld, geschilderd door Han van Meegeren, die het door wilde laten gaan voor een echte Johannes Vermeer. Waarom werd het schilderij met zoveel geweld ontvreemd? De zoektocht naar de waarheid voert terug naar een duistere episode in de vaderlandse geschiedenis. Al snel lijken de grenzen te vervagen tussen wat echt is en wat vals…

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boek start met een kort Bijbels intro en vervolgens lees je een hoofdstuk heden en dan weer een hoofdstuk verleden, wat de hedendaagse verhaallijn beter uit de verf doet komen. Voor echte boekenliefhebbers zal het misschien een teleurstelling zijn dat dit boek vrij dun is. Het goede nieuws is dan echter dat er nog een hele trilogie over deze personen aankomt! Als je dus niet kunt wachten op de Delft-trilogie, dan is het een goed idee om dit boek te lezen.

Bekijk ook:  Recensie: Gek van geld - Eef van Opdorp

Recensie De vervalste Vermeer

Het verhaal van Han van Meegeren heeft mij altijd geboeid en dat maakte me nog nieuwsgieriger naar de nieuwe Delft-trilogie van Jeroen Windmeijer. Deze opmaat geeft je alvast een mooie indruk van de serie die eraan komt en maakt meteen nieuwsgierig. De plottwist is dan ook weer beslist à la Dan Brown en maakt je meteen nieuwsgierig naar het volgende boek, waarvan je al een aantal hoofdstukken kunt lezen in De vervalste Vermeer.

Is dit boek een aanrader?

Ben je van plan om de trilogie over Delft te gaan lezen? Dan is het leuk om alvast deze intro te lezen. Ook als je nog twijfelt, kan dit een goede indruk geven van de schrijfstijl van de auteur en wat je mag verwachten van de overige boeken. Er staat ook al een klein stukje van het eerste deel van de trilogie in dit boek. Persoonlijk werd ik daar heel erg nieuwsgierig van!


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie