De boeken van Anthony Doerr

Nieuwsgierig naar de boeken van Anthony Doerr? Deze schrijver weet als geen ander gevoelens in woorden om te zetten. Zijn boeken zitten vol liefde, hoop en moed, of je nu kiest voor Als je het licht niet kunt zien of voor Verlossing. Voor de eerstgenoemde titel won hij overigens de Pulitzerprijs.

Wie is Anthony Doerr?

Anthony Doerr werd geboren op 27 oktober 1973 en is een Amerikaanse auteur. Het meest bekend is zijn boek Als je het licht niet kunt zien. Met deze titel sleepte hij de Pulitzerprijs in de wacht. Doerr groeide op in Cleveland in Ohio en zat daar ook op de lokale scholen. Hij studeerde onder andere geschiedenis.

Alle boeken van Anthony Doerr op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Anthony Doerr op volgorde van uitgave. De boeken zijn allemaal los te lezen.

Beste boek van Anthony Doerr

Wat het beste boek van Anthony Doerr is? Wellicht noemen de meeste mensen hier meteen Als je het licht niet kunt zien, het boek waarmee hij de Pulitzerprijs won. Daar zijn wij het helemaal mee eens.

Als je het licht niet kunt zien Anthony Doerr

Als je het licht niet kunt zien

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken januari 2024

In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

Als je het licht niet kunt zien wordt overigens ook verfilmd en zal over niet al te lange tijd op Netflix verschijnen: Anthony Doerrs All the light we cannot see op Netflix.

Nieuwste boek van Anthony Doerr

Het nieuwste boek van Anthony Doerr is momenteel de onderstaande titel.

Wolkenstad, Anthony Doerr

Wolkenstad

Vijf buitenbeentjes proberen de wereld rondom hen te begrijpen. In Constantinopel in 1453, in een bibliotheek in het huidige Idaho en op een interstellair schip in de verre toekomst jagen ze ieder hun dromen na terwijl ze vechten om te overleven.

Anna, Omeir, Seymour, Zeno en Konstance worden verbonden door één gehavend exemplaar van een tweeduizend jaar oude Griekse tekst – het eeuwenoude verhaal van Aethon, die ernaar verlangt om in een vogel te veranderen en naar een utopisch paradijs te vliegen.

Doerr heeft een werk gecreëerd dat onze onderlinge verbondenheid weerspiegelt – met andere volkeren en met elkaar, met degenen die voor ons leefden en degenen die hier zullen zijn nadat wij verdwenen zijn.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *