De waanzinnige boomhut op volgorde

De serie De waanzinnige boomhut is razend populair onder kinderen. Niet zo gek, want in deze boomhut kan echt alles. Er is een bowlingbaan, je kunt naar de kringloopwinkel, er is een geheim laboratorium en nog veel meer. De boomhut heeft inmiddels al zo’n 150 verdiepingen en er komen er nog altijd bij. Meer weten over deze serie? Lees hier hoeveel delen de serie De waanzinnige boomhut heeft en in welke volgorde je die boeken moet lezen.

Hoeveel delen heeft de serie De waanzinnige boomhut?

Dat is een vraag waar geen definitief antwoord op gegeven kan worden, want er komen nog altijd boeken bij. Wat we wel kunnen zeggen, is dat de serie momenteel 11 delen kent. Voor de Kinderboekenweek van 2022 werd er nog een nieuw boekje uitgegeven: Waanzinnige boomhut verhalen. Tijdens de Kinderboekenweek krijg je dit boekje gratis wanneer je voor € 12,50 of meer aan kinderboeken bestelt.

De waanzinnige boomhut op volgorde

Eigenlijk is de volgorde van de serie De waanzinnige boomhut simpel, als je eenmaal door hebt hoe de serie in elkaar zit. Er komen namelijk steeds 13 verdiepingen bij. Zonder dat de kinderen het in de gaten hebben, maken ze dus al kennis met de tafel van 13. Hieronder vind je De waanzinnige boomhut op volgorde. Er zijn ook nog een aantal leuke extra’s uitgegeven, die je onderaan deze pagina vindt, zoals een doeboek.

 1. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
 2. De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
 3. De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
 4. De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
 5. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen
 6. De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
 7. De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
 8. De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
 9. De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
 10. De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
 11. De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
 12. De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen
 13. De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen
De waanzinnige boomhut 1

1. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen! Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op? Kom snel langs!

2. De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

Deel 2 van de waaaaaaaaaaanzinnig succesvolle boomhutreeks

Ga op bezoek bij Andy en Terry in hun uitgebouwde boomhut, nu met 13 gloednieuwe verdiepingen, waaronder een botsautobaan, een skate-ramp, een arena voor moddergevechten, een antizwaartekrachtkamer, een ijssalon met 78 smaken, waar een ijs-opscheppende robot werkt, die Edward Schephand heet, en het Labyrint des Doods, dat zo ingewikkeld is dat niemand die er naar binnen is gegaan er ooit weer uit is gekomen… althans, tot nog toe niet. Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

3. De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

Als je dacht dat de boomhut niet nóg hoger kon, dan heb je het goed mis! De boomhut is uitgebreid met maar liefst dertien gloednieuwe verdiepingen. Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen! Spring op de hoogste trampoline ter wereld, rooster marshmallows boven een werkende vulkaan, neem een duik in de chocoladewaterval, aai de babydinosaurussen, wandel hand-in-slurf met de Slurfi nator, vlieg met een draaistoel met propelleraandrijving, stap in de enge achtbaan en maak kennis met Professor Stupido, de grootste ON-uitvinder van de wereld. Dus waar wacht je nog op? Kom naar boven!!!

4. De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry is weer groter geworden! Er zijn 13 nieuwe verdiepingen, met deze keer onder andere een meloenensmijtruimte, een golvenmaker, een wortelkanon met raketaandrijving, een Opleidingsinstituut voor Ninjaslakken en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur. En dat is maar goed ook, want Andy en Terry moeten een GROOT raadsel op zien te lossen – Meneer Grootneus is verdwenen!!!

Bekijk ook:  Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

Dus waar wacht je op? Kom naar boven! 

5. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry heeft nu 65 verdiepingen! Hij is uitgebreid met een dierentrimsalon, een verjaardagskamer waar het altijd je verjaardag is (ook al is het dat niet), een kamer vol met ontploffende oogbollen, een lollyshop, een drijfzandbak, een mierenboerderij, een tijdmachine, en Waan-ZNN: een televisiestation dat je 24 uur per dag op de hoogte houdt van het laatste boomhut-nieuws, de laatste gebeurtenissen en de nieuwste roddeltjes. Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de vijfenzestigste verdieping.

6. De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 78 verdiepingen! Ze hebben er 13 verdiepingen bijgebouwd, waaronder een carwash, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor ALLE SOORTEN BALSPORTEN, Andyland, Terrystad, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop.

7. De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige, nóg grotere boomhut! Draai rondjes in de krachtigste draaikolk ter wereld, maak een reisje met een onderzeebootbroodje, spoel aan op een onbewoond eiland, kom lekker in een reuzenspinnenweb hangen, stap de tent van een waarzegster binnen en laat je toekomst voorspellen door Mevrouw Weetallesal, en besluit of je wel of juist niet op de geheimzinnige grote rode knop zult drukken…
Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

8. De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun boomhut die nu 104 fantastische verdiepingen telt. Ze hebben er dertien nieuwe verdiepingen bijgebouwd, zoals een trap zonder einde, een boerbank en zelfs een machtig fort.

Andy en Terry zoeken een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Misschien hebben ze wel iets aan de tandenfee, aan de twee-miljoen-euro-winkel, of wie weet zelfs aan de raadsels uit de denkkamer van diepe gedachten?

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

9. De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum!

Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods!

Bekijk ook:  Kikker is verliefd! – recensie van het boekje van Max Velthuijs

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

10. De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun boomhut en die is nu nog waanzinniger! Er is een zeepbellenblazer, een GRIJPINATOR, een tijdverspilverdieping en een wc-papierfabriek.

Andy en Terry worden naar de ruimte ontvoerd door een gigantische vliegende oogbol. Daar moeten ze een planeet redden van een modderslurpende moeraspad!

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

11. De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

De waanzinnige boomhut is een echte hit-serie voor kinderen. Dit is het elfde deel, je kunt de boeken ook los lezen.

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun waanzinnige boomhut.

Er is nu een kringloopstation, een sloopkogel en een spookachtig kerkhof waar het altijd middernacht is.

Andy en Terry gaan kamperen op hun nieuwe kampeerterrein. Daar verdwijnen op mysterieuze wijze alle medekampeerders!

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

11. De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun waanzinnige boomhut. Er is nu een wensput, een wereldrecordverbreekverdieping en een gevonden-worstjesbureau.

In de boomhut is het alle dagen feest! Op kerstavond moeten Andy en Terry lijstjes maken, een nieuw boek schrijven en de kerstman helpen.

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Knotsgekke illustraties van de eerste tot de 156ste verdieping.

Wat is de nieuwste waanzinnige boomhut?

Momenteel is dat het twaalfde deel wat hierboven als laatste genoemd is.

Wanneer komt het volgende deel uit?

Er is nu nog niets bekend gemaakt over het nieuwste deel van De waanzinnige boomhut. Er komt echter ongeveer elk jaar een nieuw deel uit, dus waarschijnlijk komt het nieuwste deel in januari of februari volgend jaar uit.

Heeft De waanzinnige boomhut prijzen gewonnen?

Ja, De waanzinnige boomhut heeft al veel prijzen gewonnen. Diverse boeken uit de reeks zijn bekroond met de Kinderjury-prijs, bijvoorbeeld in 2018 en 2020. Leuk weetje: alleen in Nederland en Vlaanderen zijn er inmiddels al meer dan een miljoen boeken uit deze reeks over de toonbank gegaan.

Extra’s bij de serie van Andy Griffiths & Terry Denton

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn er ook wat extra boeken uitgegeven die bij de serie horen. Zo kunnen de kinderen lekker zelf aan de slag met leuke doeboeken en zijn zelfs moppenboeken van de auteurs die perfect zijn voor fans van De waanzinnige boomhut. Je vindt deze boeken hieronder.

Waanzinnige boomhut doeboek

De waanzinnige boomhut – Het doeboek

Duik in de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut

 • Ontcijfer boodschappen met de Boomhutcode.
 • Ontwerp een superheld.
 • Ontsnap uit het Labyrint des Doods

Een boek vol te gekke kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes en zoek-de-verschillen.

Het doeboek 2

Pen en potlood in de aanslag? Duik in de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut! Wat komt er uit dit reuzenei? Laat je verbeelding de vrije loop! Bedenk zelf een nieuwe balsport. Je kent natuurlijk Andyland en Terrystad en Jillville. Teken nu ook jouw koninkrijk! Een nieuw boek vol teken- en schrijfopdrachten, kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes, raadsels, zoek-de-verschillen en verbind-de-stippen. Waar wacht je nog op? Kom maar naar boven!

Het waanzinnige moppenboek

Andy en Terry wonen in de waanzinnigste boomhut ter wereld. Ze houden van boeken maken en van moppen vertellen. En nu hebben ze het waanzinnigste moppenboek ter wereld gemaakt! Over katten en kippen, school en skeletten, bomen en beren, …

Het tweede waanzinnige moppenboek

Andy en Terry wonen in de waanzinnigste boomhut ter wereld. En ze hebben opnieuw een WAANZINNIG moppenboek gemaakt! Over honden en verjaardagen, films en machines, piraten en ninja’s, …

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen in kleur

Cadeau-editie

Heeft jouw kind het eerste deel van De waanzinnige boomhut nog niet? Of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een ander kind. Dan is deze editie van De waanzinnige boomhut leuk om cadeau te doen. Een mooie editie in kleur!

Waanzinnige boomhut scheurkalender

Voor het nieuwe jaar ligt de scheurkalender van de Waanzinnige boomhut al te wachten.

Voor elke dag een leuk spelletje, grapje of een kleurplaat.

Meer van Andy Griffiths & Terry Denton? Bekijk ook de boeken over Wombat & Vos eens.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie