De 3 beste boeken over geld besparen

De drie beste boeken over geld besparen

Elke dag staat er wel weer een bericht in het nieuws dat het leven steeds duurder wordt. Op zoek naar tips om geld te besparen? Wij verzamelden de beste boeken over geld besparen. Misschien heb je iets aan de tips van deze auteurs.

Tips voor moeilijke tijden

Het valt niet te ontkennen dat we in zorgelijke tijden leven. Het is maar de vraag of er voor de komende winter voldoende betaalbare energie beschikbaar is. Ook de prijzen van alle dagelijkse boodschappen blijven maar stijgen. Toch zijn economen zich (nog) niet echt ongerust. De economie draait nog als een tierelier en de werkeloosheid is op een historisch laagtepunt. Echter is het goed voorstelbaar dat veel mensen zich zorgen maken om de directe (financiële) toekomst.

De 3 beste boeken over geld besparen op een rij

Is het tijd om flink te besparen of te consuminderen en hoe doe je dat met zo min mogelijke gevolgen voor de kwaliteit van leven? Hieronder vind je wat boeken die je daarbij kunnen helpen.

1. Gevonden geld door Annemarie van Gaal

Gevonden geld Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal schopte het van alleenstaande moeder tot succesvolle zakenvrouw en tv-persoonlijkheid. In het programma Dragon Den beoordeelt ze nu plannen van startende ondernemers, maar ze weet ook hoe te besparen met kleinere bedragen. Haar boek geeft 143 tips om je financiële zaken beter op orde te krijgen. Af en toe kleine tips  die nauwelijks lijken aan te tellen, maar ook hoe je fors kan besparen zonder echt te hoeven inleveren op comfort. Het is echt mogelijk om duizenden euro’s te besparen per jaar en gewoon je leefstijl te handhaven. De tips in het boek worden gecombineerd met financiële wijsheden, waardoor het prettig wegleest.

2. Sparen, besparen, consuminderen en rijk worden.

Wat zijn de doelen die jij je hebt gesteld? Wil je minder uitgeven, consuminderen en daardoor extra sparen. Of wil je eigenlijk gewoon zo snel mogelijk rijk worden? Dat laatste zal wellicht wat extra moeite kosten. Dit e-book is goedkoop maar geeft ook een aantal leuke tips zonder poespas.

3. 365 dagen besparen, sparen, consuminderen

Een kalender met iedere dag een tip over hoe je het beste kan besparen, sparen en consuminderen. Ook dit boekje is bedoeld om je meer financiële vrijheid te bieden zonder dat je tot supervrek zult verworden. Het idee van een kalender is grappig, omdat je op die manier iedere dag even kan nadenken over de tip die je krijgt.

Geld besparen door het eerst uit te geven?

Wellicht lijkt het een tegenstrijdig idee om eerst geld uit te geven aan een nieuw boek om daarna te gaan besparen. Ook zal je in de bovenstaande boeken geen wondermiddelen tegenkomen waarmee jij je financiële toekomst meteen kan veiligstellen. Een veelgehoorde reactie op dit soort zelfhulpboeken is: Dat wist ik eigenlijk allemaal al. Maar heb jij die kennis ook benut om daadwerkelijk te besparen? Deze boekjes kan je ook gebruiken om weer eens duidelijk op een rij te krijgen hoe je het gedegen aanpakt.

Bekijk ook:  De drie bruiloftsgaven van Ineke Verschuren, een recensie

Het grootste probleem van onzekere tijden is wellicht dat mensen zich daardoor ook onzeker gaan voelen. Die onrust wordt nog versterkt door het gevoel niets te kunnen veranderen aan de situatie. Indien een van de bovengenoemde boeken je wat extra rust kan geven, is de investering dat zeker waard. Uiteraard kun je de tips ook delen met familie en vrienden indien deze jou goed zijn bevallen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord