Het leven van een loser op volgorde, alle boeken van Jeff Kinney

De boeken van Jeff Kinney zijn wereldwijd populair. Alleen in Nederland zijn er al zo’n 1,5 miljoen exemplaren van zijn loser-serie verkocht. Op deze pagina vind je de serie Het leven van een loser op volgorde en lees je meer over deze boeken. Waar gaat het over, voor welke leeftijd zijn deze boeken geschikt en wanneer mag je het nieuwste deel verwachten? Lees snel verder!

Het leven van een loser op volgorde

Allereerst: moet je de boeken over Bram Botermans op volgorde lezen? De boeken zijn ook los te lezen, dus je hoeft ze niet per se op volgorde te lezen. Het is wel zo dat er een rode draad door de hele serie heen loopt, dus het is beter om ze op volgorde te lezen.

Het Leven van een Loser / Diary of a Wimpy Kid

 1. Het leven van een loser – Diary of a wimpy kid
 2. Vette pech! – Rodrick rules
 3. Bekijk het maar! – The last straw
 4. Een hondenleven – Dog days
 5. Niet te doen! – The ugly truth
 6. Geen paniek! – Cabin fever
 7. Zwaar de klos! – The third wheel
 8. Gedumpt – Hard luck
 9. Flutvakantie – The long haul
 10. Ff offline – Old school
 11. Drie keer niks – Double down
 12. Wegwezen – The getaway
 13. Vet koel – The meltdown
 14. Totaal gesloopt – Wrecking ball
 15. Kopje-onder – The deep end
 16. Voltreffer – Big shot
 17. Het dak eraf – Diper overlode
 18. Inkoppertje (Verwacht zomer 2024)

Het leven van een allerbeste vriend op volgorde

 1. Logboek van Theo Thorbecke – Diary of an awesome friendly kid
 2. Een episch avontuur – Awesome friendly adventure
 3. Grappige griezels – Awesome friendly spooky stories

Het leven van een Loser – nog een aantal losse boeken

Bekijk ook:  5 kinderboeken die leuk blijven

Voor welke leeftijd zijn de boeken uit Het leven van een loser geschikt?

Deze boeken zijn bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Het zijn boeken die ze zelf kunnen lezen.

Welk AVI hebben de boeken Het leven van een loser?

De boeken vallen onder het AVI-niveau AVI E6. Dit houdt in dat ze qua leesniveau bedoeld zijn voor kinderen die aan het eind van groep 6 zijn. In de bibliotheek zul je deze boeken onder B-boeken vinden.

Waar gaat de serie van Jeff Kinney over?

In de serie Het leven van een loser volg je de brugklasser Bram Botermans. Er is één ding waar hij echt bang voor is en dat is dat hij een loser wordt. Maar het leven op de middelbare school is veel moeilijker dan hij verwacht had. Soms begaat Bram blunders en staat hij plotseling voor schut. Met zijn vriend Theo beleeft hij supergrappige avonturen, waar Bram over schrijft in zijn dagboek. Het leven van een loser!

Hoeveel delen zijn er in de serie Het leven van een loser?

Inmiddels bestaat deze serie al uit 18 delen… althans, vanaf deze zomer!

Wat is het beste boek uit de serie Het leven van een loser?

Als je de hele serie wilt lezen, raden we je aan om gewoon bij deel één te beginnen. Deel één en twee zijn sowieso echte aanraders. Hieronder kun je wat meer over deze boeken lezen.

1. Het leven van een loser

Deel 1 van de populaire serie Het leven van een loser. Door Jeff Kinney, grootste leesbevorderaar ter wereld. Overleeft Bram Botermans tussen Brugpiepers en volgroeid gespuis? Lachen gegarandeerd!

Het eerste deel in Jeff Kinneys graphicnovelserie.

Op een dag krijgt Bram Botermans van zijn moeder een dagboek. Daarin schrijft de onvergetelijke antiheld: ‘Maar als ze denkt dat ik nu mijn “gevoelens” ga opschrijven of zoiets, dan is ze gek. Dus verwacht geen “Lief dagboek” zus en “Lief dagboek” zo.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

het-leven-van-een-loser-2-vette-pech

2. Het leven van een loser: Vette pech!

De graphic novel Vette Pech! van Jeff Kinney staat bol van de humor. Lachen gegarandeerd met deel 2 uit de serie Het leven van een loser.

Na een waardeloze vakantie kijkt Bram eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar; hij heeft er zin in. Op schooldag één geeft hij de KaasTik door aan Jeremy. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere. Dieptepunt is de dag dat Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten. Hoewel hij die vernedering graag onder de pet wil houden, verspreidt zo’n verhaal zich nogal gemakkelijk op school…

Bekijk ook:  Alle boeken van De Zoete Zusjes

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

17. Het dak eraf

Bram weet dat hij ooit wereldberoemd wordt, maar de weg naar succes gaat niet over rozen. Bram sluit zich aan bij Ricks band Folle Luyer, maar hij heeft niet gerekend op lange nachten, geldzorgen en ruzie tussen de bandleden… Is dat nou het leven van een popster? Besteedt Bram niet te veel tijd aan Folle Luyer? En staat dat zijn roem eigenlijk niet in de weg?

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

Wanneer komt het nieuwe boek van Het leven van een loser?

In juni 2025 komt als het goed is deel 19 van Het leven van een loser uit. Zodra er meer over bekend wordt, dan melden wij dat op deze pagina. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven. Momenteel is deel 18 het nieuwste deel uit Het leven van een loser, dit boek wordt verwacht in juni 2024.

het-leven-van-een-loser-inkoppertje-deel-18

18. Inkoppertje

Kan en wil Bram zijn school redden?

Tot nu toe was de middelbare school niet bepaald een feest voor Bram Botermans. Dus als de gemeente het afbrokkelende gebouw dreigt te sluiten, is hij daar niet zo ontevreden over. Maar als Bram beseft dat dit betekent dat hij naar een andere school moet dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke, verandert hij zijn toon. Kunnen Bram en zijn klasgenoten hun school redden voordat deze voorgoed wordt gesloten? Of is dit het begin van een heel nieuw hoofdstuk voor Bram?

Bekijk hier of het boek al beschikbaar is.

Wat vond jij van deze serie en welke boeken vind je nog meer leuk? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel om anderen te tippen.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *