De boeken van Helena Marchmont, cosy crimes + recensie

Cosy crimes zijn steeds meer in opkomst in het buitenland en de laatste tijd zie je die trend ook in Nederland. Er worden in rap tempo cosy crimes vertaald. Een cosy crime is een detective met een gezellig tintje. Een dorpse omgeving, allemaal bekenden, maar dan wordt er plotseling een moord gepleegd. Soms is er een detective om het op te lossen, soms ook een oud dametje, of zoals in de serie van Helena Marchmont: een man die het leven in de stad gewend is. Hier lees je meer over de boeken van Helena Marchmont en vind je de serie Bunburry op volgorde.

Alle boeken van Helena Marchmont op volgorde

Tot op heden is alleen haar serie Bunburry in het Nederlands verschenen. Die vind je hieronder op volgorde. Let op: de serie is momenteel alleen als e-book en audiobook verkrijgbaar.

Serie Bunburry op volgorde

  1. Moord achter het gordijn (Originele titel: Murder at the mousetrap)
  2. Onderweg naar een moord (Originele titel: A murderous ride)
  3. De smaak van moord (Originele titel: A taste of murder)

Moord achter het gordijn

Miss Marple meets Oscar Wilde in deze cosy mystery-serie, die zich afspeelt in de Cotswolds. Moord achter het gordijn is het eerste boek in de Bunburry-reeks.

Alfie McAlister is Londen ontvlucht om bij te komen van een persoonlijke tragedie. Maar na een ongeluk – als dat het was, tenminste… – blijkt het platteland van Engeland niet bepaald het kalme leven te bieden zoals hij zich dat had voorgesteld. Nadat Alfie in Bunburry is aangekomen wordt hij ingelijfd als privédetective door Liz en Marge, twee dames op leeftijd die bevriend waren met zijn inmiddels overleden tante, Augusta. En het duurt niet lang voor hun onderzoek een dramatische wending krijgt…

Bekijk ook:  Top 10 bijzondere horrorboeken

Onderweg naar een moord

Alfie ontdekt tot zijn verbijstering dat zijn tante hem niet alleen een cottage heeft nagelaten, maar ook een klassieke Jaguar. Hij heeft echter zijn redenen om geen auto meer te rijden. De beste vriendinnen van zijn tante, Liz en Marge, halen hem over om toch weer achter het stuur te kruipen. Maar dat is pas het begin van zijn problemen. Alfie merkt dat het een bijzonder slecht idee is om de lokale politieagent tegen je in het harnas te jagen. Vooral als hij zich op de plek van een moord bevindt en de agent hem als verdachte aanwijst. Er zit maar een ding op: Alfie moet de werkelijke moordenaar zien te vinden, en zal hiervoor moeten rijden zoals hij nooit eerder heeft gedaan…

De smaak van moord

de-smaak-van-moord-helena-marchmont

Een lokale boer van vleesrunderen wordt dood gevonden en Betty Thorndike, vegetariër en Bunburry’s enige lid van de Groene Partij, wordt als verdachte gezien. Ongeacht wat iedereen lijkt te geloven, is Betty absoluut niet de vriendin van Alfie McAlister. Maar Alfie weet wel hoe het is om valselijk beschuldigd te worden, en roept de hulp in van zijn mede-amateurdetectives, Liz en Marge, om erachter te komen wie er wel verantwoordelijk is. Alleen is er een probleem wat een onderzoek op een boerenbedrijf betreft – Alfie is bang voor koeien…

Wat mag je verwachten van de boeken van Helena Marchmont?

Het zijn vrij dunne boeken, maar dat zegt niets. Agatha Christie schreef ook geen dikke pillen, maar haar boeken zitten uitstekend in elkaar. Helena Marchmont heeft een prettige schrijfstijl, het leest lekker weg, her en der is er een foutje in de Nederlandse versie geslopen. Als je daar overheen leest, kun je rekenen op een gezellige cosy crime, waarbij je niet op het randje van je stoel zit, maar waarbij je je wel gedurende het hele boek afvraagt wie het nu eigenlijk gedaan heeft.

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Santa Montefiore

Wie is Helena Marchmont?

Helena Marchmont is een pseudoniem van Olga Wojtas. Ze werd geboren in Edinburgh en is daar ook opgegroeid. Haar lerares Engels, Iona M. Cameron, stimuleerde haar om te beginnen met schrijven. Olga heeft vele korte verhalen gepubliceerd in tijdschriften en won in 2015 een Scottish Book Trust New Writers Award.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “De boeken van Helena Marchmont, cosy crimes + recensie

  1. Ik ken de schrijfster niet, maar ik ben dol thrillers met een moordcomplot. Helemaal als jein het verhaal meegenomen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *