10 boeken voor Valentijnsdag

In Nederland is Valentijnsdag meer een algemene feestdag geworden dan in de VS, waar het verschijnsel vandaan komt. In ons land wordt door veel mensen de dag van de liefde gevierd door een cadeautje te kopen voor een geliefde, dat kan ook een kind, kleinkind, ouder of grootouder zijn. In het Engelstalig deel van de wereld is deze dag vooral voor vrouwen erg spannend. Ieder van hen van jong tot oud hoopt op een teken van liefde en als dat niet komt, is een drama geboren. Maar de dag is er toch vooral een van vreugde en bevestiging. De onderstaande boeken voor Valentijnsdag zijn luchtig en vrolijk.

10 boeken voor Valentijnsdag

Of je nu meer wilt weten over de oorsprong van Valentijnsdag of op zoek bent naar een fijne feelgoodroman, in dit lijstje vind je het zeker. 10 boeken voor Valentijnsdag!

1. Vertel maar – Valentijnsdag – Sally Lee

Op 14 februari vieren we Valentijnsdag. Voor veel mensen is dit hun favoriete feest! Maar weet jij eigenlijk waarom we dit liefdesfeest vieren? Lees snel dit boek en kom zo te weten wat zwanen, kaarten en een priester met dit feest te maken hebben! Valentijnsdag is een boek in de reeks VERTEL MAAR, speciaal ontwikkeld voor woordenschatverrijking. Bij de (voor)leesteksten staan vertelwoorden: om de woordenschat uit te breiden of als leidraad voor een groepsgesprek. De reeks VERTEL MAAR biedt bovendien online extra’s, zoals voorlezen, online lezen, leuke werkbladen en links naar videofilmpjes.

2. Een jaar in de Star & Sixpence, deel 2: Valentijnsdag – Holly Hepburn

Als de zussen Nessie en Sam een pub erven in een prachtig dorpje op het Engelse platteland grijpen ze deze kans met beide handen aan, toe aan een frisse start. Maar wanneer ze de Star and Sixpence voor het eerst zien is dat een grote teleurstelling: de pub is vervallen, er zijn schulden, en het wordt een hele klus om hier weer iets van te maken. Sam en Nessie zetten alles op alles om deze plek weer het kloppende hart van het dorp te laten zijn. Hun eerste jaar in de Star and Sixpence is niet makkelijk, maar brengt toch steeds meer voldoening. Tot het moment dat hun verleden hen lijkt in te halen, en die nieuwe start ineens heel ver weg lijkt.

Bekijk ook:  De boeken van Jackie van Laren op volgorde: heerlijke romans van Nederlandse bodem

3. Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

een-dag-om-nooit-te-vergeten-jill-mansell-meerlezen

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan.

Bovendien is Max buiten bereik. Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden? Als er liefde in de lucht hangt, kan er van alles gebeuren…

4. Klaagkwaken op Valentijnsdag – Hans van Diejie

Machomannen en weerbare vrouwen, misdaad, seks, financieel gewin, wraak – een greep uit de onderwerpen die met humor en rake typeringen eigentijds worden beschreven. Het kan niet gemeen genoeg zijn en de afloop is steeds weer verrassend. Net als de menselijke natuur en diens geest. Als de lezer erom kan glimlachen, is de auteur tevreden. Want er wordt te weinig gelachen naar zijn mening. Toch bevat het boek een paar tranen. Ook dat is menselijk. Omdat levende mensen niet praten alsof het gedrukt staat, is veelal voor spreektaal gekozen.

5. Een vurige Valentijn – Shannon Stacey

Nadat Leah zich compleet belachelijk heeft gemaakt als finalist bij de tv-show Sweet Wars, keert ze teleurgesteld terug naar Lucky Harbor. Waar ze zichzelf meteen weer in de problemen brengt. Om de ernstig zieke moeder van haar beste vriend, sexy brandweerman Jack, blij te maken, vertelt Leah haar een klein leugentje: dat Jack en zij meer dan vrienden zijn. Ze heeft onmiddellijk spijt van haar impulsieve actie. Want zij mag dan stiekem willen dat het geen leugentje is, Jack wil het spelletje natuurlijk absoluut niet meespelen!

Waarom moest Leah zo nodig aan zijn moeder vertellen dat ze een stel zijn? Jack wordt er gek van; iedereen in Lucky Harbor heeft er wel een mening over! Eigenlijk zou hij haar de nek om willen draaien, maar tot zijn verbazing vindt hij het al snel totáál niet erg om haar af en toe te moeten kussen…

Bekijk ook:  Nederlandse boek The Night Agent van Matthew Quirk

6. Liefde komt voor Valentijnsdag – Jennifer Connor

Met Kerstmis sluit Kara Hayward een verbond met haar vriendinnen. Ze draagt een hoofdband van mobiele maretak totdat een man haar kust.

Het probleem is dat het nu Valentijnsdag is.

Zal Kara de rest van het jaar vastzitten met de hoofdband van schaamte, of vindt ze Mr. Right op een plek die ze nooit verwacht?

7. Sint Valentijnsdag – Bart Lauvrijs

14 februari, Sint-Valentijnsdag. Dag van verliefdheid en romantiek van kaarten, bloemen, feesten, verrassingen… Dag van hoop en verwachting… Veel wordt mogelijk op Sint-Valentijnsdag, maar weinig is geweten over oorsprong, geschiedenis, symboliek, verspreiding van dit jaarlijkse feest.

8. Fijne Valentijnsdag – Disney

Fijne Valentijnsdag. Het is Valentijnsdag en er wordt feest gevierd in het Honderd Bunderbos. Als er iemand niet komt opdagen voor het feestje, snellen Poeh en zijn vrienden te hulp. . .

9. Peppa’s  Valentijnsdag – Neville Astley

Peppa’s Valentijnsdag is een lief prentenboekje over liefde en Valentijnsdag. Perfect om in aanloop naar 14 februari voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar.

Peppa krijgt een heel speciale kaart van haar vriendinnetje Zoe Zebra. Het is een valentijnskaart! In dit boekje ontdekt Peppa alles over Valentijnsdag. Ook laat ze haar vriendjes zien hoe speciaal ze voor haar zijn.

10. Valentijn puzzels – Danny Demeersseman

Valentijnsdag vieren met een creatief geschenk. In dit puzzelboek krijgen 14 logische puzzeltypes een valentijnsjasje. Wat dacht je van een woordsudokus met romantiek, Japanse puzzels met hartjes en knuffels, woordzoekers met valentijnswoorden verstopt in anagrammen, binaire puzzels met hartjes, tentje boompje puzzels met cupido en doolhoven met lovebirds, …

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

6 gedachten over “10 boeken voor Valentijnsdag

  1. Romantische chicklits zijn mijn ultieme guilty pleasure. En niet alleen rond Valentijn hoor. Ik koop ze regelmatig bij de kringloop. Het liefst Engelstalig, want ik vind de vertalingen nooit zo denderend. er wacht nog een stapeltje op me, dus ik kan nog even voort

  2. Met boeken over de liefde zit je hier ook altijd goed. En ik ben dol op Jill Mansel. Ze schrijft zo heerlijk luchtig en ik vind haar humor ook erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *