Boekentip van de week – 40

Boekentip van de week 40

Horror is een moeilijk genre, omdat we inmiddels in een wereld leven waarin de gruwelijkheden van iedere dag tot ons komen via het nieuws. Maar er zullen ook altijd zaken blijven waarmee op de angsten kan worden ingespeeld die ieder mens in zijn onderbewustzijn kent. Iemand die daar erg goed in is in de huidige tijd is Stephen King. Als deze topper een boek als briljant en volkomen origineel aanprijst, mag je daar toch wel even voor gaan zitten. Die eer viel de Nederlandse schrijver uit onze boekentip van week 40 ten beurt: Thomas Olde Heuvelt.

Over Thomas Olde Heuvelt

Deze Nederlandse schrijver werd in 1983 geboren. Toen hij 3 was, overleed zijn vader en daarna werden hij en zijn zus opgevoed door hun moeder. Hij studeerde Amerikaanse literatuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn werk omvat fantasy, horror en magisch realisme. Zijn eerste boek  werd in 2002 uitgegeven, geschreven toen hij 16 jaar was. In 2015 ontving hij een Hugo Award voor zijn verhaal: the day the world turned upside down. Deze prestigieuze boekenprijs werd daarmee voor het eerst toegekend aan een verhaal dat in het origineel niet in het Engels was geschreven.

In 2015 kwam ook Hex uit, zijn grootste succes tot dusverre. Het boek werd in 30 landen uitgegeven, onder andere in de VS. Ook dit boek werd geprezen door King. Begin 2021 kwamen Orakel aan de beurt, de boekentip van week 40. Robert Grim die ook verscheen in Hex is hierin de hoofdpersoon. Met zijn cynische blik op de wereld en een complete minachting voor iedere vorm van autoriteit is hij degene die het beste begrijpt wat er aan de hand is.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 37

Waar gaat Orakel over?

Op een mooie maar mistige winterochtend ligt er ineens een 18e eeuws zeilschip in de bollenvelden achter de duinen. Orakel staat er op de achtersteven. Luca Wolf en Emma Reich zijn de eersten die het schip zien. Na enig aarzelen klimt Emma op het dek en opent een luik. Dat is het laatste wat er van haar wordt gezien. Luca wilde haar achterna gaan, maar deinst terug vanwege de blik in Emma’s ogen. Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen en kan niemand dat verklaren. Luca en zijn moeder worden afgeschermd van de wereld en geheime diensten stellen alles in het werk om een mediastorm te vermijden. Als in het verleden wordt gedoken om de geschiedenis van de Orakel te achterhalen, blijkt al gauw dat er sprake is van een voorbode van iets onheilspellends.

Andere boeken van Thomas Olde Heuvelt

Los te lezen boeken

Serie Robert Grim op volgorde

  1. Hex
  2. Orakel

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord