Top 10 nieuwe boeken september 2024

September is zomers van start gegaan, maar inmiddels lijkt het al echt herfst als je naar buiten kijkt. Als je naar de nieuwe boeken kijkt die in september 2024 uitkomen, dan lijkt het overigens al wel bijna kerst… Maar dat vinden wij als echte kerstliefhebbers helemaal niet erg. Hieronder kun je vast wat inspiratie opdoen wat nieuwe boeken betreft. Welk boek komt op jouw verlanglijstje?

10 nieuwe boeken van september 2024

De eerste week van de maand is al om, maar het is natuurlijk nog niet te laat voor de nieuwe boeken van september 2024. De meeste titels komen pas ongeveer halverwege de maand of zelfs later uit, al wordt vandaag het nieuwe boek van Lucinda Riley gelanceerd.

1. De verborgen belofte, Lucinda Riley

de-verborgen-belofte-lucinda-riley

De spannende roman De verborgen belofte van bestsellerauteur Lucinda Riley speelt zich af in 1976. De opvallend mooie Leah Thompson groeit op bij de uitgestrekte heidevelden van Yorkshire, in een bescheiden gezin. Samen met haar moeder werkt ze af en toe voor de invloedrijke, maar eigenaardige familie Delancey.

Jaren later heeft Leah een indrukwekkende carrière als model, en wil iedereen van Parijs tot New York met haar werken. Maar een heftige gebeurtenis uit haar verleden blijft haar achtervolgen, en lijkt bovendien op mysterieuze wijze verweven met het tragische verhaal van een Poolse broer en zus in de Tweede Wereldoorlog. Terwijl de schokkende geheimen van twee generaties aan het licht dreigen te komen, raakt Leah steeds dieper verstrikt in de duistere geschiedenis van de Delancey-familie, en moet ze haar eigen verleden onder ogen komen…

Vanaf september 2024 is het boek De verborgen belofte van Lucinda Riley te koop in de winkels. Je kunt het nu ook alvast reserveren.

2. Een nieuw leven, Katarina Widholm

een-nieuw-leven-het-zweedse-lot-katarina-widholm-deel-2

De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken in Europa en Zweden verkeert in opperste staat van paraatheid. Mannen worden opgeroepen om te vechten, brandstof en boodschappen worden gerantsoeneerd en de straten van de grote steden blijven onverlicht.

Betty is getrouwd en heeft een jonge dochter. Ze mist de vader van haar kind, de Joodse Martin Fischer, die noodgedwongen moest onderduiken. Betty is ongelukkig in haar huwelijk en haar man heeft een groot probleem dat uiteindelijk hun ondergang dreigt te worden. Op het moment dat ze haar huis dreigt te verliezen, lijkt niets het leven kleur te geven. Totdat een nieuwe vriend denkt dat hij Martin voor Betty kan opsporen. Zal de hereniging alles zijn waar ze op hoopte of liggen de zaken veel ingewikkelder dan ze ooit had kunnen bedenken?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

3. Spoorloos, Suzanne Vermeer

spoorloos-suzanne-vermeer nieuwe thrillers van 2024


Studievriendinnen Bo en Inès besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudent Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te bereiken. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…

Bekijk ook:  De 5 mooiste leesplekjes in huis

Kijk hier of het boek al beschikbaar is.

4. Middernacht in de kerstboekwinkel, Jenny Colgan

Lees nu Middernacht in de kerstboekwinkel van Jenny Colgan, het vervolg op de grootste kerstseller van 2023.

De winter komt eraan in Edinburgh! Hoog tijd om de kerstballen af te stoffen, koekjes te bakken en de etalages feestelijk te versieren, zou je zeggen. In plaats daarvan wordt Carmen zonder pardon door haar zus op straat gezet, is de liefde van haar leven naar de andere kant van de wereld vertrokken en wordt de boekwinkel waar Carmen werkt omgetoverd tot de filmlocatie van een kitscherige kerstfilm. Waar is de magie van kerst?

Dan onthult Carmens eigenzinnige oudere baas een kerstwens die misschien nooit meer in vervulling zal gaan. Carmen heeft al haar verbeeldingskracht, de hulp van buren en vrienden, en haar liefde voor boeken nodig om deze en vele andere winterdromen werkelijkheid te laten worden.

Lees ook Colgans nieuwe kerstverhaal: Expeditie kerstboek

5. Voor al uw moordzaken, Richard Osman

Steve Wheeler, gepensioneerd rechercheur en weduwnaar, geniet van de rust en regelmaat in zijn leven nu hij niet meer hoeft te werken. Veel spannender dan de wekelijkse pubquiz hoeft het van hem niet te worden.

Zijn schoondochter Amy daarentegen leeft op adrenaline en gevaar. Als high-end bodyguard moet ze op een zonnig privé-eiland op de wereldberoemde schrijfster Rosie D’Antonio passen. Het lijkt een gemakkelijke klus, maar drie lijken en twee moordaanslagen later besluit ze de hulp in te roepen van de enige persoon die ze nog kan vertrouwen. Het is het begin van een wereldwijde race tegen de klok. Kunnen Amy en Steve hun moordbeluste vijand op tijd ontmaskeren?

Bekijk het boek hier.

6. Het Pumpkin Spice Café, Laurie Gilmore

Winnaar TikTok Book Shop of the Year-award: Het Pumpkin Spice Café is een heerlijke cosy small town romance van TikTok-fenomeen Laurie Gilmore.

Wanneer Jeanie het geliefde Pumpkin Spice Café in Dream Harbor van haar tante kan overnemen, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Het is tijd om een nieuwe start te maken, weg van haar saaie kantoorbaan in Boston.

Jeanies komst naar het stadje blijft niet onopgemerkt. Logan, een knappe lokale boer, probeert de irritant vrolijke nieuwe eigenaresse van het café zoveel mogelijk te ontlopen, al helemaal als hij merkt dat hij zich steeds meer tot haar aangetrokken voelt. Zijn hart werd eerder wel erg publiekelijk gebroken, dus verliefd worden staat zeker niet op de planning.

Kan Jeanie met haar vrolijkheid het hart van de grumpy Logan winnen, of heeft ze de enige persoon gevonden die niet voor haar charme valt?

Bekijk het eerste deel uit de Dream Harbor-serie hier.

7. Magdalena, Matthias Rozemond

magdalena-matthias-rozemond

Magdalena is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond, auteur van Melkmeisje en Amalia. Herfst 1574. Leiden is na het beleg door de Spaanse legers aan het eind van zijn Latijn. Mocht de stad zich overgeven, dan is het lot van de Prins bezegeld. Pest en honger teisteren de inwoners. De geuzenvloot, hun laatste redding, nadert maar langzaam… In deze uitzichtloze situatie staat een mysterieuze jonge vrouw op: Magdalena Moons. Zij wil niet langer verscheurd worden tussen liefde voor opperbevelhebber Valdéz en loyaliteit aan haar prinsgezinde broers in de stad. De klok tikt. Weet Magdalena het spel zo te spelen dat zij haar liefde redt, maar ook de Republiek voor de ondergang wordt behoed? Rozemond weet in deze roman wederom op prachtige wijze een stukje Nederlandse geschiedenis tot leven te wekken.

Bekijk ook:  25 leuke boeken om een man cadeau te geven

Bekijk het boek hier.

8. De Franse boekenbrigade, Janet Skeslien Charles

De Franse boekenbrigade is een feest voor iedere boekenliefhebber en een ode aan de kracht van lezen. In 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, verlaat Jessie Carson haar baan bij de New York Public Library om in Frankrijk vrijwilligerswerk te gaan doen. Onder leiding van miljonair Anne Morgan helpt ze bij de Franse wederopbouw door kinderbibliotheken op te zetten in omgebouwde ambulances. Op een dag verdwijnt ze spoorloos… In 1987 stuit Wendy Peterson in de archieven van de NYPL op een verwijzing naar Jessie. Ze raakt gefascineerd door deze bijzondere vrouw en haar onderzoek onthult dat haar eigen leven en dat van Jessie op verrassende wijze met elkaar verbonden zijn.

Bekijk het boek hier.

9. Een kat voor kerst, Florence McNicoll

In Een kat voor kerst is het bijna kerst bij het dierenasiel waar Laura werkt. Het liefste zou Laura vóór Kerstmis een thuis vinden voor Felicia, een oude, eigenzinnige kat met een hart van goud. Lauras vriend Rob snapt niet zo goed waarom ze zoveel tijd op haar werk doorbrengt, maar voor haar zijn de dieren niet alleen maar onderdeel van haar baan: ze zijn haar leven. Wie begrijpt dat nou niet?

Terwijl de decembersneeuw valt, ontmoet Laura negen mensen die allemaal een beetje liefde nodig hebben in hun leven. Iedereen heeft iemand nodig om mee te knuffelen met kerst, maar zit er iemand bij die de eenzame Felicia een nieuw thuis kan geven? En heeft Laura straks nog wel iemand om mee te knuffelen met kerst?

Bekijk dit sfeervolle kerstboek hier.

10. If the sun never sets (Nederlandstalig), Ana Huang

Vijf jaar geleden brak hij haar hart. Nu heeft hij er alles voor over om haar terug te winnen.

Farrah Lin heeft net haar baan opgezegd en wil voor zichzelf beginnen als interieurontwerper, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze is dolblij als ze een klus aangeboden krijgt, tot ze erachter komt dat de opdrachtgever Blake Ryan is. Blake, haar eerste liefde. Blake, die vijf jaar geleden haar hart in duizend stukjes brak.

Blake Ryan lijkt alles goed voor elkaar te hebben: hij is knap, rijk en de eigenaar van een supersuccesvol bedrijf. Maar diep vanbinnen wordt hij achtervolgd door verdriet uit zijn verleden. Hij wil Farrah terug, en heeft daar alles voor over.

Farrah verlangt ontzettend naar Blake, maar kan ze hem dit keer wel vertrouwen?

De TikTok-hit van dit moment.

Bekijk ook deel 1.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *