Recensie: Gek van geld – Eef van Opdorp

Het zal vrijwel iedereen wel eens overkomen dat geld even een issue wordt. Denk maar aan die grote onverwachte uitgave die precies op het verkeerde moment moet gebeuren. Uiteraard zijn er in ons land ook mensen die vrijwel iedere nacht wakker liggen vanwege geldzorgen. Dat zal in deze tijd van forse inflatie niet minder zijn geworden. Is er een oplossing? De titel van het hier besproken boek belooft in ieder geval wat. Een recensie van Gek van geld.

Wie is Eef van Opdorp?

Eef van Opdorp (1974)  is meer dan 20 jaar werkzaam als budgetcoach. Ze geeft (online) trainingen via haar eigen bedrijf. Ze kreeg landelijke bekendheid door het meewerken aan het programma ‘Uitstel van executie’. Daarin wordt een poging gedaan om mensen die zeer diep in de financiële problemen zijn geraakt een oplossing te bieden. Het boek ‘Gek van geld’ kwam in mei 2022 uit.

Waar gaat ‘Gek van geld’ over?

Gek van geld

Heb je last van geldstress? Verdien je prima, maar verdwijnt het geld als sneeuw voor de zon? Of zou je graag meer financiële vrijheid hebben om bijvoorbeeld minder te gaan werken?

Eef van Opdorp (bekend van het tv-programma Uitstel van Executie) leert je anders kijken naar de relatie die je met geld hebt. Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening.

Bekijk ook:  Recensie: Het lied van ooievaar en dromedaris - Anjet Daanje

Verdiep je in je geldbrein, je geldgeschiedenis en je onbewuste patronen. Ben je een sint-bernardshond of meer een struisvogel? De geldtypetest laat zien welke strategieën voor jou werken om meer te sparen, investeren en/of te beleggen.

Uit de verhalen uit Eefs moneycoachpraktijk blijkt welke enorme impact geld heeft op ons leven. De mensen die bij haar aankloppen zijn het overzicht helemaal kwijt, maar zodra ze hun relatie met geld verbeteren, groeit hun (financiële) vrijheid.

Dit boek is voor iedereen die meer uit zijn bankrekening wil halen, of je nu ondernemer bent of in loondienst, wannabe miljonair of gewoon wat extra’s wil sparen. Met praktijkvoorbeelden van de nuchterste coach van Nederland en de beste tips voor jouw persoonlijke geldtype.

De recensie van Gek van geld

Toen ik het boek begon te lezen, verwachtte ik eigenlijk een aantal tips om beter met geld te leren omgaan. Op de achterkant staat immers dat de nuchterste coach van Nederland de beste tips zal geven alsmede praktijkvoorbeelden. Indien dat de belangrijkste reden is om dit boek te kopen, zal je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Aan de andere kant kan je dergelijke tips overal elders vinden, zeker op internet.

In dit boek is er vooral aandacht voor jouw denkpatroon met betrekking tot geld, welke emotie heb jij bij geld en welk geldtype ben je. Een praktische benadering is daaraan ondergeschikt. Hoewel het boek zeker interessante zaken aandraagt, zal voor veel lezers ook een zekere vorm van zweverigheid worden ervaren. Kortom: een boek waarbij je vooraf moet nadenken of het past in jouw belevingswereld.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *