Het duivelsplateau van Preston & Child (Nora Kelly op volgorde)

Deze maand is het derde deel in de reeks thrillers over Nora Kelly uitgekomen. Het boek belooft een nieuwe bestseller te worden in ons land. In de Engelstalige wereld is dat al gelukt. Hieronder kan je wat meer lezen over de drie boeken in deze serie.

Het duo Preston & Child

Over dit befaamde duo kan je meer vinden op deze site en dan met name over hun creatie van Special agent Pendergast van de FBI. Douglas Preston en Lincoln Child schrijven een bijzonder soort thrillers waarin horror altijd een rol speelt. Twee van hun boeken, ‘De gruwelkamer’ en ‘De vloek van het oerwoud’ behoren tot de top 100 van de beste thrillers ooit. Hieronder vind je de serie Nora Kelly op volgorde en vertellen we je meer over de drie boeken in deze reeks. Het nieuwste boek is momenteel Het duivelsplateau.

Boeken Nora Kelly serie op volgorde

  1. Oude botten
  2. Schorpioenenstaart
  3. Het duivelsplateau

Nora Kelly deel 1: Oude botten

Oude botten Preston & Child Nora Kelly serie

Nora Kelly krijgt in dit eerste boek van de serie opdracht om onderzoek te doen naar de Donner Party. Dit was een groep pioniers die ingesneeuwd waren geraakt in de Californische bergen in 1847. Naar verluidt zou het gezelschap over zijn gegaan tot kannibalisme om te overleven. De opgravingen maken al snel duidelijk dat deze vermoedens juist waren. Maar de oude botten vertellen verhalen die nog gruwelijker zijn. Ondertussen wordt elders junior agent Corrie Swanson betrokken in een onderzoek naar een aantal moorden en geheimzinnige verdwijningen. Er lijkt een verband te zijn met de Donner Party. Swanson zal snel antwoorden moeten vinden omdat ze anders zelf het risico loopt te verdwijnen.

Nora Kelly deel 2: Schorpioenenstaart

Nora Kelly Schorpioenenstaart

In ‘Oude botten’ hebben Nora Kelly, curator in Santa Fé, en Corrie Swanson, agente bij de FBI, elkaar al leren kennen. In New Mexico is een gemummificeerd lijk gevonden en Swanson wordt op pad gestuurd op dit te onderzoeken. Ze vraagt Nora Kelly om mee te komen teneinde het lichaam op professionele wijze bloot te leggen. De schok is groot als blijkt dat de man moet zijn gestorven terwijl hij gruwelijke pijnen leed. Op het lijk wordt een Spaans gouden 16e eeuws kruis gevonden dat van onschatbare waarde is. Met deze vondst komt het duo terecht in een wereld vol oude schatten maar ook moderne wreedheden. Een van de meest angstaanjagende periodes uit de geschiedenis van de regio lijkt nog steeds niet te zijn afgesloten.

Nora Kelly deel 3: Het duivelsplateau

Het duivelsplateau Preston & Child Nora Kelly

Lucas Trapper, een excentrieke miljardair, heeft fors geïnvesteerd in ruimtetoerisme. Hij zoekt nu de publiciteit. Hij verzoekt het museum van Santa Fé om een ‘archeologische’ opgraving te doen bij Roswell. Deze plaats is bekend van een incident in 1947. Veel Amerikanen geloven nog steeds dat hier een UFO is neergestort en dat het leger alle sporen heeft weggewerkt, inclusief de lichamen van een aantal buitenaardsen. Nora Kelly krijgt de opdracht de klus uit te voeren, al begint ze er met grote tegenzin aan. Op de plaats waar de opgraving plaats moet vinden, worden meteen twee lijken gevonden. Corrie Swanson van de FBI krijgt de leiding van het onderzoek. Al gauw blijkt dat er hier een doos van Pandora is geopend.

“De thrillers van Douglas Preston & Lincoln Child steken met kop en schouders boven hun rivalen uit.”

Publishers Weekly

Een mening die we graag bevestigen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *