De 5 beste boeken over kamperen

De vakantie zit er weer bijna op, maar dat wil niet zeggen dat we altijd maar aan huis gekluisterd hoeven te zitten. Ook een weekendje weg is heerlijk. Zelfs al heb je geen twee of drie weken de tijd om de omgeving te ontdekken, het kamperen op zich en het ‘even er tussenuit zijn’ zijn ideaal om de batterij weer op te laden. Inspiratie opdoen of gewoon even wegdromen? Hieronder vind je een lijstje met de 5 beste boeken over kamperen van dit moment.

De 5 beste boeken over kamperen op een rij

Aan kamperen beginnen doe je niet zomaar. Vaak ben je een beetje avontuurlijk aangelegd en hou je ervan om middenin de natuur te zijn. Kamperen vergt echter ook de nodige voorbereiding. Natuurlijk kun je zo vrij als een vogel op stap gaan en zeggen: ‘Ik zie wel waar we gaan overnachten.’ Toch moet je wel voor een aantal dingen zorgen, zoals de juiste uitrusting.

Een vuilwatertank caravan is wellicht niet iets waar je al aan gedacht had, maar ook dat soort dingen horen erbij. Ook voor de camper vind je dat soort zaken eenvoudig bij Rotterdam Plastics. Natuurlijk moet je ook denken aan een gasstelletje en gas, zodat je kunt koken of een barbecue, al dan niet met kolen. En wat dacht je van een elektrisch kacheltje voor koudere maanden? We noemen nu zomaar een aantal dingen op, de details moeten dan natuurlijk nog komen. Ben jij beginnend kampeerder, dan heb je wellicht iets aan de onderstaande boeken over kamperen.

1. Hoe reis ik met tent en caravan?

Kamperen wordt steeds populairder, maar soms wordt vergeten dat je ook voor een kampeervakantie van alles moet regelen. Dit boek staat vol met checklists en handige tips voor kampeerders. Of je nu dichtbij huis bent of juist ver weg op vakantie gaat, met deze tips kun je iets. Je leest meer over de keuze tussen camper en caravan en krijgt bovendien handige tips over alles wat daarbij hoort, van rijstijl tot winterstalling. Verder lees je meer over de accessoires die je onderweg nodig hebt en over milieu- en wegenvignetten. Wist je ook dat kampeerregels en verkeersregels per land verschillen? Dit boek is ideaal voor beginnende kampeerders, maar ook als ervaren reiziger kun je er nog wat van leren.

Bekijk ook:  Recensie Land van echo’s, een opmerkelijk debuut van Mark Stokmans
boeken over kamperen: handboek Kamperen

2. Handboek kamperen

De titel zegt het eigenlijk al: in dit boek staat alles wat je moet weten over kamperen. In de eerste hoofdstukken wordt behandeld waarom kamperen zo leuk is en, nog belangrijker, welke spullen je onderweg nodig hebt als kampeerder en hoe je alles zo praktisch mogelijk inricht. Als je wat verder leest in het boek, kom je andere handige tips tegen, zoals over het maken van vuur en de weg vinden met kaart en kompas. Het is een soort handige survivalgids voor de kampeerder en bevat ook nog een hoofdstuk probleemoplossing. Daarin staat meer over het verlenen van eerste hulp en het voorkomen van indringers in je tent, of dat nu insecten of beren betreft.

Ultieme reisplanner Europa

3. Lonely Planet’s Ultieme reisplanner Europa

Bij kamperen overnacht je in principe in de natuur en het draait natuurlijk niet alleen maar om de juiste uitrusting. Ook de planning moet perfect zijn. Met deze ultieme reisplanner kun je zien wanneer je het beste naar welke plaatsen kunt reizen en waar je verder nog rekening mee moet houden bij je reis. Beslist niet onbelangrijk en daarom staat deze gids op 3 in deze lijst met beste boeken over kamperen.

Caravanity Supertrips

Caravanity 3

Dit boek is al het derde deel in de Caravanity-reeks. Reis je per camper of caravan, dan zal je zeker iets hebben aan dit boek. Je krijgt hierin tips voor leuke korte trips, die op maximaal 4 uur rijden van Utrecht liggen. Zoek de sleutels maar vast op, tijd om op vakantie te gaan!

de beste boeken over kamperen: Slapen onder de sterren

Slapen onder de sterren – Lonely Planet

Op zoek naar de mooiste plekken om te kamperen in Europa? Lonely Planet weet deze plaatsen als geen ander te selecteren. In deze gids vind je unieke plaatsen om te overnachten, of je nu op zoek bent naar een camping of liever gaat wildkamperen. Fijn aan deze gids is ook dat je altijd weet waar je aan toe bent. Lonely Planet kent de regels en weet precies waar en wanneer je mag wildkamperen. Een aanrader voor de avontuurlijke kampeerder.

Bekijk ook:  Donna Leon: Guido Brunetti op volgorde en nieuwste boek

Dit artikel betreft een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *