5 mooie boeken voor motorliefhebbers

Ben jij een echte motorliefhebber? Dan ben je waarschijnlijk ook thuis het liefst met motorrijden bezig. Het is altijd weer tof om op zoek te zijn naar allerlei benodigdheden, zoals motorschoenen en -kleding, maar soms is het ook gewoon fijn om er een boek bij te pakken en naar gave routes te zoeken of de verschillende motoren van dit moment te bekijken. Hieronder vind je 5 mooie boeken voor motorliefhebbers.

Top 5 boeken voor motorliefhebbers

Misschien rijd jij zelf geen motor, maar ben je op zoek naar een mooi cadeau-idee voor een motorliefhebber. Natuurlijk kun je dan denken aan praktische cadeaus, zoals Revit motorkleding, maar er zijn nog meer leuke cadeaus voor motorrijders te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 5 onderstaande boeken?

1. Lannoo’s motorboek Europa

Lannoo's motorboek Europa

In dit unieke motorboek vind je allerlei spectaculaire motorroutes door heel Europa. Ideaal als je een motorvakantie wilt plannen, maar ook gewoon leuk om door te kijken als je graag uitgestrekte ritten op de motor maakt. Er staan 35 prachtige routes in dit boek, die je door heel Europa voeren. De routebeschrijving is zeer gedetailleerd en bovendien staan er duidelijke kaarten bij. Verder kun je rekenen op een handig adresboek met tips voor je overnachting. Aan alles is dus gedacht. De route van je keuze kun je overnemen in je GPS, zodat je tijdens het rijden niet voortdurend kaart hoeft te lezen. Of je nu kiest voor de Sierra Nevada, een adembenemende tocht door de Alpen of juist een open route langs de kust, in dit boek is er voor iedereen wel een verrassende motorroute te vinden.

Bekijk ook:  Recensie: Verliefd op Europa van Roëll de Ram

2. ANWB motorboek Nederland

ANWB motorboek Nederland

Deze uitgebreide gids hoort zeker thuis in dit rijtje boeken voor motorliefhebbers. Wellicht denk je dat deze routes toch wat minder uitdagend zijn dan de routes in het boek hierboven. Natuurlijk kom je in Nederland geen bergen tegen, maar het zal je verrassen hoeveel mooie routes er in ons eigen kikkerlandje te rijden zijn. Of je nu door het heuvelachtige Limburg toert of langs de mooie Zeeuwse kust, er valt van alles te zien en te beleven. Dit boek geeft je echt een andere kijk op Nederland en als je een van deze routes hebt gereden, zal je beseffen dat Nederland toch best een motorland is. Bovendien staat er bij elke route verrassende achtergrondinformatie. Rijd bijvoorbeeld de route van Napoleon eens!

3. Alle motoren 2022

Alle motoren 2022 motorboek

Als je een autoliefhebber bent, dan kun je soms echt genieten van een boek met allerlei verschillende modellen auto’s daarin. Voor motorliefhebbers geldt dat uiteraard ook. In dit boek vind je de nieuwste modellen motoren van 2022. De technische gegevens staan bij elke motor vermeld en natuurlijk kun je ook rekenen op het prijskaartje. Bij elk model staat een foto. Verder is er ook een hoofdstuk over elektrisch rijden in het boek opgenomen, wat in deze tijd beslist actueel is. Voor de liefhebber een prachtig boek!

4. Ride out!

boeken voor motorliefhebbers ride out

Als je het Engels beheerst, dan is dit boek wellicht ook een aanrader voor jou. Het motorboek mag dan Engelstalig zijn, maar er staan prachtige routes in. Of je nu kiest voor een verrassende route door de Alpen of voor een ruige tocht over de grindpaden bij de Zijderoute, je kunt nu alvast rekenen op de beste motorreizen ter wereld. Er zijn gedetailleerde kaarten die je langs beroemde bergpassen en langs schilderachtige wegen langs de oceaan zullen leiden. Dit boek staat garant voor avontuur, nieuwe mensen ontmoeten, genieten van bezienswaardigheden en andere culturen opsnuiven. Ga voor een verrassende dag- of weekendtocht of maak je op voor een wereldreis!

Bekijk ook:  De mooiste bibliotheken ter wereld

5. Droommotoren [1001 foto’s]

Droommotoren motorboek

De titel op de kaft zegt het al: dit boek koop je niet per se voor de tekst, maar ook voor de prachtige foto’s die erin afgebeeld staan. 1001 foto’s van droommotoren, maar ook allerlei leuke informatie, weetjes en zelfs een blik in de toekomst. In dit boek vind je een uitgebreide range aan merken, van Honda tot Harley-Davidson en van Ducati tot BMW. Laat je verrassen door de vele motoren die er op de wereld zijn en geniet van de mooie plaatjes in dit boek.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Eén gedachte over “5 mooie boeken voor motorliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *