Historische series: de boeken van Carrie Turansky op volgorde

Wanneer je van historische romans houdt, dan zal je alleen van de covers van de boeken van Carrie Turansky al genieten. De plaatjes op de voorzijde ademen al helemaal die sfeer uit die je van de boeken mag verwachten. Welke boeken heeft Carrie Turansky tot nu toe geschreven? Wie is de persoon achter de schrijfster eigenlijk? En wanneer komt het nieuwe boek van Carrie Turansky uit? Je leest het op deze pagina.

Wie is Carrie Turansky?

Carrie Turansky is geboren en opgegroeid in Oregon. Ze is groot fan van Downton Abbey, het beroemde Britse kostuumdrama. Dat dreef haar ertoe zelf romans te schrijven die zich in deze historische periode afspelen op sprookjesachtige Engelse landgoederen. Daaruit is de serie Highland Hall geboren. De schrijfster is getrouwd met een Schot en samen hebben zij vijf kinderen, die inmiddels allemaal al volwassen zijn. De familie is uitgebreid met zeven kleinkinderen. De schrijfster is een echt familiemens en ze geniet volop van het samenzijn met haar man, kinderen en kleinkinderen.

Boeken van Carrie Turansky op volgorde

Carrie Turansky heeft een aantal series geschreven. De boeken kunnen ook wel los gelezen worden, maar het is aan te raden om ze op volgorde te lezen.

Serie Highland Hall op volgorde

  1. De gouvernanteThe governess of Highland Hall
  2. De debutanteThe daughter of Highland Hall
  3. ToevluchtsoordA refuge at Highland Hall

Serie Familie McAllister op volgorde

  1. Een oceaan van hoopNo ocean too wide
  2. Een koffer vol raadselsNo journey too far
Bekijk ook:  Nieuwste boek van Julie Klassen

Los te lezen boeken van Carrie Turansky

Beste boek van Carrie Turansky

De boeken van Carrie Turansky hebben allemaal wel iets wanneer je van historische romans houdt. Heb je nog nooit een roman van haar hand gelezen en vraag je je af met welke je het beste kunt beginnen? Hieronder vind je onze tip als het gaat om de boeken van Carrie Turansky.

De gouvernante (Highland Hall deel 1)

Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen.

In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia’s hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.

Een koffer vol raadsels

Op dit moment is Een koffer vol raadsels het nieuwste boek in deze serie van Carrie Turansky. Dit boek is het tweede deel in de McAllister-serie. Het eerste deel is Een oceaan van hoop.

Een koffer vol raadsels is het spannende en romantische vervolg op Een oceaan van hoop in het tweeluik De familie McAllister. Het is 1919. Tien jaar geleden werd Garth buiten medeweten van zijn moeder om naar Canada gebracht om te werken. Nu is hij vastberaden om ook zijn zusje in Canada op te sporen – evenals zijn geliefde van wie hij al maanden niets heeft gehoord. Lukt het Garth om zijn dierbaren weer bij elkaar te brengen?

Nieuwste boek van Carrie Turansky

Nieuwsgierig naar het nieuwste boek van Carrie Turansky? Hieronder vind je het boek dat als laatste uitgegeven is. Zodra er meer bekend wordt over een nieuwe uitgave, dan kun je daar op deze pagina meer over lezen.

Het dagboek van Longdale Manor

Het dagboek van Longdale Manor

‘Het dagboek van Longdale Manor’ is een fascinerende historische roman van Carrie Turansky met een dubbele tijdlijn.

Bekijk ook:  Sofia Caspari: boeken om echt bij weg te dromen

Een oud dagboek herbergt een familiegeheim van honderd jaar geleden. In 1912 ontdekt Charlotte Harper na haar vaders dood wat haar familie jarenlang verborgen heeft gehouden. Ze kan haar geheim met niemand anders delen dan haar dagboek. Honderd jaar later wordt het dagboek gevonden door kunsthistorica Gwen Monroe, die door haar grootvader naar Longdale Manor is gestuurd om een ernstige fout te herstellen. Deze vondst leidt tot een ontdekking over haar vader, die ze nooit heeft gekend.

Wat was jouw favoriete boek van deze schrijfster? Laat gerust hieronder een reactie achter om dit met ons te delen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *