De boeken van Tisa Pescar: contemporaine of urban fantasy

De boeken van Tisa Pescar vallen onder het genre contemporaine of urban fantasy. Wat weet je eigenlijk van dit genre en wie is Tisa Pescar? Lees hier meer over de schrijfster en bekijk welke boeken Tisa Pescar geschreven heeft.

Wat is contemporaine of urban fantasy?

Bij fantasy wordt in het algemeen gedacht aan sprookjeswerelden buiten de aarde. De auteur bouwt daarbij een eigen realiteit die vaak gevuld is met elfen, dwergen, draken en wellicht een enkele mens. De wetten van een dergelijke omgeving zijn niet de onze en niets is vergelijkbaar met de tijd waarin wij leven. Bij contemporaine of urban fantasy is dat anders. Deze spelen zich af in onze wereld, de huidige tijd en soms een stedelijke (urban) omgeving. Maar in deze wereld is er ook (vaak verborgen) magie en zijn er zaken waar een gewoon mens beter verre kan blijven. Wat goed of kwaad is als het gaat om weerwolven, vampiers, heksen en tovenaars is vaak moeilijk te onderscheiden. Een goed boek zal echter ook in dit geval je blijven boeien tot de laatste bladzijde.

Wie is Tisa Pescar?

De Rotterdamse Tisa Pescar werd geboren in 1967 en schrijft al sinds haar vroege jeugd. De trilogie Maanmysteries zijn een mooi voorbeeld van contemporaine fantasy. De inspiratie vond Pescar in Europese volksverhalen, legendes en geschiedenis. In haar bekendste werk speelt het leven in een commune en de relaties die daardoor ontstaan een belangrijke rol. Dat is ontleend aan eigen ervaringen. Haar boeken zijn sinds begin deze eeuw uitgebracht en worden zowel door tieners als volwassen gelezen. Naast het schrijven is Tisa ook ontwerpster voor fantasy-kostuums.

Bekijk ook:  Lisa Scottoline, Amerikaanse bestsellerauteur van legal thrillers

Afzonderlijke romans van Tisa Pescar

Serie Maan Mysteries op volgorde

  1. Jachtmaan, later verschenen onder de titel: Maire, de roep van de jachtmaan
  2. Wolfmaan
  3. Heksenmaan

Twee boeken van Tisa Pescar uitgelicht

Een korte beschrijving van twee van haar boeken

Alfa (het geheime leven van Radu Lupescu)

‘Professor Doktor, ik weet wie je bent’. Als deze woorden in zijn gedachten doordringen tijdens een lezing aan de universiteit raakt Radu Lupescu even helemaal van slag. Voor het oog van de wereld is hij een gewone zij het erudiete man. Maar hij is ook een moroi, een weerwolfvampier. Zijn duistere verleden lijkt hem nu te hebben ingehaald. Dat wordt nog duidelijker als de beeldschone Ileana contact met hem zoekt. Radu beseft dat de toekomst er ineens heel anders voor hem uitziet, mits er nog toekomst is. Weerwolfvampiers proberen zich zoveel mogelijk te verbergen voor de ‘gewone’ mensen en daarvoor zijn heel goede redenen.

Jachtmaan / Maire, de roep van de jachtmaan

Maire Marceau heeft veel jaren in Australië gewoond en als ze terugkomt in Frankrijk wordt ze met open armen ontvangen door haar broer, de kunstenaar Pascal. Deze woont met een aantal anderen in een zeer afgelegen woning aan de rand van het bos. Ook de huisgenoten van Pascal: Eris, Cat en Radu lijken haar welkom te heten, maar is dat werkelijkheid of schijn? Na enige tijd beginnen Maire zaken op te vallen. Hebben de bewoners van het pand soms bijzondere krachten en geldt dat ook voor haar. Waar gaat het gezelschap naartoe in de donkere nachten als haar aanwezigheid niet gewenst is. Hebben de gruwelijke gebeurtenissen die in de omgeving plaatsvinden hiermee te maken?

Wat mag je verwachten van de boeken van Tisa Pescar?

Zoals altijd verschillen de meningen over de opbouw van de romans. De een vindt het te lang duren voor de ‘actie’ echt begint, de ander zit meteen op het puntje van de stoel. Iedereen is het er echter over eens dat de spanning die opgebouwd wordt de boeken echte meesterwerkjes maken voor de liefhebber. De lezer die denkt het slot van het boek te kunnen voorspellen, zal toch weer vol verbazing beseffen dat hij het echte einde niet had kunnen voorzien.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *