De boeken van Richelle Mead: wegzwijmelen bij romantische fantasy

Ook in de fantasy zijn er romans waarin de romantiek een hoofdrol speelt. Nu is een ‘normale’ romance al spannend genoeg voor de meeste van ons. Maar wat als deze plaatsvindt in een omgeving waar ook bovennatuurlijke wezens een rol spelen. Een affaire met een knappe vampier of een stoere weerwolf zou net dat beetje extra pit kunnen hebben dat jij ook zoekt in een relatie. Feit is dat de meeste auteurs van romantische fantasy vrouwen zijn en dat geldt ook voor de liefhebbers van het genre. Wij kozen hier voor Richelle Mead. Hieronder vind je de boeken van Richelle Mead op volgorde en lees je wat meer over de schrijfster zelf.

Wie is Richelle Mead?

Deze Amerikaanse schrijfster werd in 1976 geboren in Michigan. In haar jongere jaren kon ze blijkbaar minder goed kiezen, want ze rondde aan maar liefst 3 universiteiten een opleiding af. Daarna besloot ze les te gaan geven in Engels en maatschappijleer. Naast het werk schreef ze romantische fantasy. Het succes van haar eerste roman in 2007 deed haar besluiten full time te gaan schrijven. Volgens haar was de uitgebreide opleiding daarvoor een uitstekende voorbereiding. Haar romans komen  in de VS regelmatig in de bestsellerslijsten van de NewYork Times. Een flink aantal  van haar boeken is ook vertaald in het Nederlands. Academicus Vampyrus werd succesvol verfilmd.

De boeken van Richelle Mead op volgorde

De onderstaande boeken van Richelle Mead zijn vertaald in het Nederlands:

Vampire Academy

Academicus Vampyrus op volgorde

Bekijk ook:  De boeken van Soraya Lane: De verloren dochters op volgorde

De alchemisten op volgorde

Glittering Court op volgorde

Wat mag je verwachten van de boeken van Richelle Mead?

De hierboven genoemde series horen eigenlijk op volgorde te worden gelezen om een goed beeld van de hoofdpersonen te krijgen. Wil je een paar uurtjes ontsnappen uit onze wereld naar een omgeving vol bovennatuurlijke wezens met goed uitgewerkte karakters en een verhaallijn die niet anders dan fantasierijk kan worden genoemd, dan zit je bij Richelle Mead beslist goed. Er is een afwisseling van spanning en romantiek maar ook komt humor regelmatig om de hoek kijken. En voor wie houdt van een afgerond verhaal moet de series beslist helemaal afwerken. Er blijven geen losse eindjes over en dat zorgt er zelfs soms voor dat je bijna spijt hebt de laatste bladzijde te hebben bereikt.

Academicus Vampyrus

Lissa Dragomir is de prinses van de Moroi. Ze is een sterfelijke vampier die verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet ten allen tijde worden beschermd tegen de Strigoi, vampieren die niet kunnen sterven en de Moroi willen uitroeien. Rose is de hoeder van Lissa en haar enige taak is om de prinses te beschermen tegen de Strigoi. Nadat ze eerder zijn weggelopen van de Academy van St. Vladimir en in de bossen hebben geleefd worden ze weer opgepakt en teruggebracht om hun opleiding af te maken. Maar het gevaar is ook op deze afgelezen plek nooit weg. Rose, de hoofdpersoon in de complete serie, krijgt extra lessen van de knappe hoeder Dimitri Belkov. Ze weet dat een relatie nooit mogelijk zal zijn vanwege haar taak. Verboden liefdes zouden haar daarvan kunnen afleiden.

De Alchemisten

De alchemisten bloedverwanten Richelle Mead

Sydney is een alchemist en deze genootschap beschermt al eeuwenlang de mensheid tegen de vampieren. Maar voor Sidney is de wereld niet zo zwart-wit als voor haar mede-alchemisten. Ze krijgt opdracht om een vampier-prinses te beschermen en af te zonderen op een gewone mensenschool in Palm Springs. Als ze verliefd wordt op een vampier die de prinses vergezelt en een ander laat ontsnappen, verliest ze het vertrouwen van het genootschap. Ze leert een compleet andere wereld kennen van verraad, geheimen en onzekerheid over goed en kwaad.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *