De boeken van Judith Lennox (los te lezen)

Ken jij de romans van Judith Lennox al? De meeste van haar titels zijn al wat ouder, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. Judith Lennox schrijft ongeveer één boek per jaar en al haar boeken zijn tot nu toe los te lezen. Hieronder vind je alle boeken van Judith Lennox op volgorde van uitgave en lichten we haar beste en nieuwste boek uit.

Wie is Judith Lennox?

Judith Lennox is een Britse auteur. Ze werd geboren in de stad Salisbury, maar groeide op het Engelse platteland op. Toen ze achttien was, ging ze studeren aan de universiteit van Lancaster. Ze volgde een studie in Engelse taal- en letterkunde. Op haar eenentwintigste verjaardagsfeestje ontmoette ze de man die later haar echtgenoot zou worden. Ze heeft diverse banen gehad en werkte onder andere als pianiste. Toen ze met haar gezin naar Cambridgeshire verhuisde, kreeg ze inspiratie voor een roman. Ze publiceerde diverse historische romans, maar brak pas echt door met Het winterhuis. Inmiddels wordt haar werk in vele talen vertaald.

Alle boeken van Judith Lennox op volgorde van uitgave

Hieronder vind je de boeken van Judith Lennox op volgorde van uitgave. Mis je nog een boek? Aarzel dan niet om dat onder dit artikel te melden.

Bekijk ook:  De boeken van James Clavell, de meesterverteller over het Verre Oosten

Het beste boek van Judith Lennox

Het beste boek van Judith Lennox is natuurlijk een persoonlijke keuze. Wij hebben erg genoten van Voor mijn zussen. Dit boek werd in 2005 uitgegeven, maar enkele jaren geleden kreeg het een nieuw jasje.

voor-mijn-zussen-judith-lennox

Voor mijn zussen

Marianne is nog maar twintig jaar oud als ze op een bal de knappe, elegante Arthur Leighton ontmoet. Ze weet in één oogopslag dat hij de liefde van haar leven zal zijn. Haar zusje Iris daarentegen heeft alle hoop op een goed huwelijk opgegeven en is, enigszins tot haar eigen verbazing, een uitmuntende verpleegster geworden. De artistieke Eva heeft haar zinnen gezet op een kunstzinnige carrière, maar als ze Gabriel Bellamy ontmoet en tot over haar oren verliefd op hem wordt, gaat ze twijfelen over haar toekomstdroom. De enige die in het ouderlijk huis is achtergebleven is Clemency, die voor hun ziekelijke moeder zorgt. Ze hoopt alleen maar ooit vrij adem te kunnen halen, zonder de zware last die op haar schouders rust.

Terwijl de oorlog zijn steeds donkerder schaduwen vooruit werpt, proberen de zusjes zich te ontworstelen aan de eisen die de maatschappij aan hen stelt en hun eigen pad naar liefde en geluk te vinden.

Het nieuwste boek van Judith Lennox

In 2023 zal de nieuwste roman van Judith Lennox uitgegeven worden. Dit boek krijgt de titel Zomers aan zee.

zomers-aan-zee-judith-lennox

Zomers aan zee

Elke zomer gaan Bea, Marissa en Emma naar Seastone, Emma’s ouderlijk huis aan de ruige kust van Suffolk. Door de jaren heen zijn hun levens niet gemakkelijk geweest: Bea’s beslissingen worden nog steeds beïnvloed door een relatie die eindigde met een gebroken hart, Marissa is bang dat ze nooit vrij zal zijn van haar traumatische verleden en Emma heeft zo veel offers gebracht voor haar familie dat ze vervult is van verlangen en spijt.

Bekijk ook:  De 6 beste ‘Courtney’ boeken van Wilbur Smith

In Seastone staat Emma’s bijzondere moeder Tamar klaar om steun en aanmoediging te bieden. Zelf leeft ze met een hartverscheurend geheim dat voortkomt uit een korte ontmoeting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks alle tegenslag lukt het de vrouwen sterk te blijven en geeft vriendschap hun de kracht om de problemen het hoofd te bieden en hun leven een positieve wending te geven.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *