De boeken van Jodi Picoult: thrillers met indringende verhalen

Persoonlijk ben ik echt een liefhebber van de boeken van Jodi Picoult. Haar boeken hebben vaak een diepe maatschappelijke laag, maar zijn ook spannend tot de laatste bladzijde. Vaak komt er een plotwending die je helemaal niet aan zag komen en weet je tot het einde van het verhaal niet waar het naartoe gaat. De ideale ingredi├źnten voor een thriller die weliswaar niet bloedstollend is, maar wel razend goed in elkaar zit. Nieuwsgierig naar de boeken van Jodi Picoult? Hieronder vind je een overzicht van alle boeken van Jodi Picoult op volgorde en lichten we haar beste boek voor je uit. Natuurlijk lees je hier ook meer over het nieuwste boek van Jodi Picoult.

Alle boeken van Jodi Picoult op volgorde

Bekijk ook:  10 schrijvers zoals Karin Slaughter

De 3 beste boeken van Jodi Picoult

Wat zijn de beste boeken van Jodi Picoult? Wanneer je nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen hebt, raden we je aan om een van de onderstaande boeken te kiezen. Heb je zelf een andere favoriet? Voel je vrij om een reactie achter te laten onder dit artikel.

De verhalenvertelster

1. De verhalenvertelster

Sage werkt in een bakkerij. Ze raakt bevriend met Josef, een aardige oude man die vaak met zijn hondje door de buurt wandelt. Tot de dag dat hij haar een foto van zichzelf laat zien in SS-uniform, vertelt dat hij wil sterven en haar vraagt hem daarbij te helpen. Sage weigert. Haar grootmoeder, Minka, met wie ze een sterke band heeft, is een overlevende van de Holocaust. Ooit was Minka een vrolijk meisje dat ervan droomde schrijfster te worden. Maar die dromen vielen in duigen toen ze naar Auschwitz werd gedeporteerd.

2. Negentien minuten

In het stadje Sterling in New Hampshire gebeurt bijna nooit iets – tot een leerling de plaatselijke middelbare school binnengaat en begint te schieten. Het voorval verandert de levens van iedereen die ermee wordt geconfronteerd. De inwoners zoeken niet allen gerechtigheid, maar ze proberen ook in het gerede te komen met hun eigen rol in de tragedie. Josie Cormier, de dochter van een rechter is de hoofdgetuige, maar zij kan zich niet meer herinneren wat zich pal voor haar ogen heeft afgespeeld.

Het tere kind Jodi Picoult

3. Het tere kind

Charlotte O’Keefe’s dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Wanneer ze valt, kan ze gemakkelijk haar benen breken. Na jaren voor Willow te hebben gezorgd, komen haar ouders in geldnood. Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar arts verloskundige een proces aandoen omdat deze haar niet van tevoren heeft verteld dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg die ze nodig heeft. Maar de arts-verloskundige die Charlotte voor de rechter daagt, is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin.

Nieuwste boek van Jodi Picoult

Op zoek naar het nieuwste boek van Jodi Picoult? Het is meestal even wachten op de nieuwe Picoult. Hieronder vind je het nieuwste boek van deze schrijfster.

Een tweede pad Jodi Picoult

Een tweede pad

Wanneer het vliegtuig waarin Dawn zich bevindt naar beneden stort en ze denkt dat haar laatste uur geslagen heeft, realiseert ze zich verbijsterd dat ze niet aan haar echtgenoot of tienerdochter denkt, maar aan een onbegaan pad van 15 jaar geleden.
Dawn overleeft de crash en begint met een zoektocht naar antwoorden over de weg die ze zo lang geleden achter zich heeft gelaten. Nu het lot haar een tweede kans biedt, lijkt ze niet meer zo zeker van de keuzes die ze heeft gemaakt. Terwijl de twee verschillende uitkomsten zich aandienen, steken ook de weggestopte twijfels en geheimen de kop op…

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *