Boekentip van de week – 36

Hou je van techno-thrillers? Dan zit je met onze boekentip voor deze week wel goed. Een spannende thriller van een van de grootste namen in dit genre. Wellicht zelfs de grootste naam. Ben jij bekend met deze auteur?

De thrillers van Tom Clancy

De grootste naam in dit subgenre van de thriller is zonder twijfel Tom Clancy. In zijn boeken draaide het om spannende politieke conflicten met veel aandacht voor militaire technologie. De Derde Wereldoorlog werd al vele malen uitgevochten in deze thrillers, tussen verschillende partijen. In een groot deel van zijn boeken is een hoofdrol weggelegd voor Jack Ryan. Als analist van de CIA maakt hij een droomcarrière die uiteindelijk per toeval. eindigt in het Witte Huis als president van de Verenigde Staten. Na het overlijden van Clancy in 2013 hebben een aantal schrijvers – in overleg met zijn nabestaanden – de Jack Ryan reeks voortgezet. De meest succesvolle hiervan is misschien Marc Cameron. Zijn boek ‘Schaduw van de draak’ is in mei dit jaar in het Nederlands uitgekomen.

Wie is Marc Cameron?

Deze Amerikaanse schrijver is geboren in Texas (1961). Na zijn studie begon hij te werken bij de politie. Die carrière duurde bijna 30 jaar en bracht hem bijna in heel Amerika omdat hij uiteindelijk verantwoordelijk werd voor de beveiliging van politieke kopstukken in de VS. Hij had grote bewondering voor de boeken over James Bond en zeker Jack Ryan. Hij schreef zijn eerste thriller in 2011. Het eerste boek met personages van Tom Clancy verscheen van zijn hand in 2017. Tot dusverre schreef hij er 4 waarvan er 3 zijn vertaald in het Nederlands.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 33

Waar gaat ‘Schaduw van de draak‘ over?

De verhouding tussen China en de VS wordt met de dag slechter. De Chinese machthebbers zijn ook beslist niet vergeten dat president Ryan vlak naar zijn aantreden heeft gesproken over twee China’s en daarmee Taiwan indirect leek te erkennen. Die uitspraak heeft Ryan alweer ingetrokken maar ‘de draak’ vergeet nooit iets. De communistische top in Beijing raakt compleet in paniek als een belangrijke Chinese geleerde op een ochtend is verdwenen uit zijn appartement. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling van de Chinese marine. Gevreesd wordt dat hij is overgelopen naar de VS. Echter in de VS heeft niemand een idee wat er in feite is gebeurd in China. Daarbij heeft president Ryan nog een probleem. Er zit een Chinese mol in de top van de inlichtingendienst. Deze komt steeds dichterbij de grootste staatsgeheimen.

Andere boeken van Cameron

De twee andere boeken van Cameron die zijn vertaald in het Nederlands zijn:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Boekentip van de week – 36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *