Boekentip van de week – 26

Bijna weekend! Op zoek naar een nieuwe boekentip? Misschien is het boek hieronder iets voor jou. Onze boekentips beslaan meerdere genres, om zo divers mogelijk te blijven. Zo is er voor ieder wat wils. Deze week een literaire roman, afwisselend historisch en hedendaags. Iets voor jou?

soms-sneeuwt-het-in-april-janneke-siebelink

Soms sneeuwt het in april, Janneke Siebelink

1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Na twintig jaar hadden ze niet meer op een zwangerschap gerekend en ze vragen zich af of ze dit wel samen willen. Midden in een zomerse nacht op Texel spreken ze hun twijfels uit, in de auto, langs de kant van de weg. Terwijl ze praten dringt het verleden van Katharina zich aan haar op. Haar vader en oma overleden toen zij twaalf was, haar moeder Helena bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Als Katharina ouder wordt, wordt het haar duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog.

1944. In Amsterdam-Zuid werkt Helena op feestjes van de Duitse bezetter. Ze is voortdurend alert, want hoe later het wordt, hoe openhartiger de hoge heren praten over de toestand in de stad. Helena speelt de informatie door, maar wanneer ze in de gaten loopt moet ze de stad ontvluchten. Haar bestemming wordt het relatief vredige Waddeneiland Texel, maar ook daar ontkomt ze niet aan de oorlog.

Bekijk ook:  Recensie - Atlas: het verhaal van Pa Salt

Voor wie is dit boek geschikt?

Deze roman is perfect voor iedereen die genoot van de boeken van Susan Smit en de historische romans van Simone van der Vlugt. Het boek krijgt tot nu toe overwegend positieve recensies. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en daardoor komt het extra binnen. De prettige schrijfstijl maakt dat je steeds maar door wilt lezen.

Wie is Janneke Siebelink?

Je had het wellicht al geraden: Janneke Siebelink is inderdaad de dochter van Jan Siebelink. De liefde voor literatuur werd haar dan ook met de paplepel ingegoten. Ze werd in 1974 geboren in Ede. Ze volgde een studie aan de huidige HvA in Amsterdam op het gebied van media, informatie en communicatie. Daarna ging ze aan de slag bij WEKA Business Publishers. Ze werkte daar als vakredacteur. Soms sneeuwt het in april is haar debuut.

Heb jij het boek van Janneke Siebelink al gelezen? Laat in een reactie hieronder weten wat je ervan vond.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *