Het boek van La chica de nieve: De zaak Templeton

Misschien heb je op Netflix de Spaanse serie La chica de nieve al gezien. Afgelopen week kwam het boek waar deze serie op gebaseerd is ook in Nederland uit. De namen zijn in de serie iets aangepast, maar zodra je de flaptekst leest, zul je het verhaal herkennen. De meeste leesfanaten vinden het boek beter dan de verfilming, omdat de details doorgaans beter uitgewerkt zijn. Is dat ook bij dit boek het geval? Laat een reactie achter onder dit artikel om jouw mening te delen.

De zaak Templeton, Javier Castillo

De-zaak-Templeton

Iedereen kent het tragische verhaal van het gezin Templeton. Jaren geleden verloor Aaron Templeton zijn driejarige dochter Kiera uit het oog. Ze verdween spoorloos in de mensenmassa. De politie kamde de stad uit, maar het meisje werd nooit teruggevonden. Dan gebeurt het onvoorstelbare. Vijf jaar na haar verdwijning, nota bene op Kiera’s verjaardag, ontvangen de Templetons een videoband waarop hun inmiddels achtjarige dochter te zien is, spelend in een voor hen onbekende kamer. De tapes blijven komen: elke paar jaar vangen Aaron en Grace een glimp op van hun dochter. Toch lukt het de politie niet om de beelden te traceren.

Miren Triggs, student journalistiek aan Columbia University, is gefascineerd door de zaak Templeton. Hoe is het mogelijk dat de ontvoerder regelmatig contact opneemt en Kiera toch niet wordt gevonden? Miren besluit het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een duister kat-en-muisspel tussen een bevlogen journalist en een wereld waarin de meest gruwelijke misdaden onopgemerkt blijven.

Beknopte recensie

Javier Castillo weet een mooie spanningsboog op te bouwen in het verhaal. Waar ik persoonlijk erg van houd, is dat een hoofdstuk begint met een quote. Dat is ook bij dit boek het geval en dat zorgt voor wat meer diepgang. Het verhaal is soms her en der wat traag, maar je begint als lezer wel echt mee te voelen met de personages. In het Spaans is er nog een tweede deel, dus wellicht mogen we die binnenkort ook in Nederland verwachten.

Bekijk ook:  Boek Koningsdag - Lidewij Martens

Voor wie zijn de boeken van Javier Castillo bedoeld?

Javier Castillo schrijft thrillers met een emotionele lading. De zaak Templeton is een uitstekende keuze als je houdt van de boeken van Joël Dicker, Stieg Larsson en Juan Gómez-Jurado.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *