Warrior Cats op volgorde, een cadeautip voor kinderen

Iedereen die een kat heeft, weet hoe heftig die kan dromen. De oren beginnen te flapperen en de snorharen bewegen zich wild. Heb jij je weleens afgevraagd waar je kat dan over droomt? Misschien is het wel over de Warrior cats, net als Rufus, de op het oog zo gewone huiskat. In de boekenseries van Erin Hunter kan een ieder lezen waar katten naar toegaan als ze liggen te dromen. Hieronder vind je Warrior cats op volgorde en lees je waar de boeken over gaan.

Wie is Erin Hunter?

De naam Erin Hunter is een pseudoniem voor een Amerikaans  schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes. Die laatste is de eindverantwoordelijke die ervoor moet zorgen dat het lijkt dat alle boeken door 1 persoon zijn geschreven. Je kan zelf beoordelen of ze daar in is geslaagd. De boeken zijn een wereldwijd succes en in 37 talen uitgebracht. Inmiddels zijn er 7 series compleet en in de VS wordt gewerkt aan de 8e serie. Er gingen meer dan 40 miljoen exemplaren over de toonbank.

Voor wie zijn de boeken bedoeld?

Warriors cats is bedoeld voor de jeugd vanaf de leeftijd 10-12 jaar, zowel jongens als meisjes. Ook volwassenen lezen de boeken -naar verluidt- erg graag. Of je daar een kattenliefhebbers voor moet zijn, is  niet bekend. Mochten de boeken je kinderen of jou bevallen dan heb je voorlopig wel iets om te lezen.

Bekijk ook:  Recensie Land van echo’s, een opmerkelijk debuut van Mark Stokmans

Alle boeken van Warrior Cats op volgorde

De series van Warrior Cats zijn inmiddels ook in het Nederlands vertaald. Hieronder vind je de boeken van Warrior Cats op volgorde.

Het ontstaan van de clans – Warrior Cats serie 0

Warrior Cats
 1. Het zonnepad
 2. Donderwolken
 3. Het eerste gevecht
 4. De vlammende ster
 5. Het verscheurde woud
 6. Pad van de sterren

Het begin – Warrior Cats serie 1

 1. De wildernis in
 2. Water en vuur
 3. Geheimen
 4. Voor de storm
 5. Gevaar!
 6. Vuurproef

De nieuwe profetie – Warrior Cats serie 2

 1. Middernacht
 2. Maannacht
 3. Dageraad
 4. Sterrenlicht
 5. Schemering
 6. Zonsondergang

De macht van drie – Warrior Cats serie 3

 1. Het tweede gezicht
 2. Duistere rivier
 3. Verbannen
 4. Eclips
 5. Lange schaduwen
 6. Zonsopgang

Teken van de sterren – Warrior Cats serie 4

 1. De vierde leerling
 2. Echo in de verte
 3. Stemmen van de nacht
 4. Spoor van de maan
 5. De vermiste krijger
 6. De laatste hoop

Warrior Cats – Super edities

 1. Vuursters missie
 2. Blauwsters voorspelling
 3. De terugkeer van de Hemelclan
 4. Kromsters belofte
 5. Geeltands geheim

Mini avonturen – Warrior Cats

 1. Miststers voorteken
 2. Wolksters reis
 3. Tijgerklauws woede
 4. Gansveders vloek
 5. Spikkelblads hart
 6. Roodstaarts schuld

Warrior Cats – Gids voor krijgskatten

 1. De wereld van de clans
 2. De oorlogen van de clans
 3. De krijgscode

Waar gaat de serie Warrior cats over?

Diep in het bos, ver van de mensen en huiskatten, leven 4 clans van wilde katten. Ze houden zich strikt aan de krijgscode die is opgesteld door hun voorouders: de SterrenClan. Iedere clan heeft een eigen territorium en het is taboe om het terrein van een andere clan te betreden. Aan de grenzen heerst er altijd een gespannen situatie. In het bos zijn er echter ook andere vijanden dan de wilde katten van de andere clans. Ook moeten de warrior cats natuurrampen zien te overleven.

Bekijk ook:  De 10 beste boeken van 2022

Beschrijving van boek 1 van ‘Het begin’

De wildernis in

Rufus is een gewone huiskat die later de naam Vuurpoot zal krijgen. Door toeval kan hij zich aansluiten bij de DonderClan. Hij geniet van het leven in het bos. Zijn instincten ontwaken weer als hij luistert naar de geluiden in deze voor hem zo wilde omgeving. Hij eet de prooien die hij vangt en slaapt weer onder de open hemel. Maar het is ook een moeilijke tijd. Er is niet genoeg ruimte en eten voor de clan. Blauwster, koningin van de DonderClan, vraagt zich af of haar volk de nieuwe bladeren wel zal kunnen halen. De wankele vrede tussen de clans lijkt niet langer te handhaven als de SchaduwClan het gehele gebied voor zich opeist. Dan verneemt  Rufus/Vuurpoot een voorspelling: ‘Alleen vuur kan de clan nog redden’. Maar wat betekent dat?

Een aanrader

Indien de boeken je kinderen of jou aanstaan, is het een aanrader om ze als serie te kopen, zodat je het hele verhaal kan volgen. Sommige boeken zijn afzonderlijk moeilijk verkrijgbaar in het Nederlands.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *