Recensie De patiënten van Dokter García, bekend van de Netflix-serie

Heb jij ook genoten van de serie Los pacientes del doctor García? Deze serie is gebaseerd op een boek, en wel van de Spaanse bestsellerauteur Almudena Grandes. Lees hier onze recensie van De patiënten van Dokter García en bekijk alle andere boeken van Almudena Grandes.

Wie was Almudena Grandes?

Almudena Grandes werd in 1960 geboren in Madrid en haar debuut kwam uit toen ze 29 was. Ze wist met Episoden uit het leven van Lulu een bijzonder origineel literair meesterwerk neer te zetten. Haar werk werd met verschillende grote (internationale) prijzen bekroond en is in meer dan 30 landen vertaald. Almudena Grandes overleed in 2021.

Alle boeken van Almudena Grandes

Serie Spaanse Burgeroorlog op volgorde

  1. Inés en de vreugde (Originele titel: Inez y la alegría)
  2. De vijand van mijn vader (Originele titel: El lector de Julio Verne)
  3. De drie bruiloften van Manolita (Originele titel: Las tres bodas de Manolita)
  4. De patiënten van dokter García (Originele titel: Los pacientes del doctor García)
  5. De moeder van Frankenstein (Originele titel: La madre de Frankenstein)
Bekijk ook:  Recente boeken over Rusland, waar verleden en heden wordt verzonnen

Er had nog een zesde deel moeten verschijnen, maar deze heeft Almudena Grandes helaas niet meer kunnen schrijven. Ze overleed in 2021.

De patiënten van dokter García

Wanneer dokter Guillermo García Medina in 1937 het leven van Manuel Arroyo Benítez redt, ontstaat er tussen de twee mannen een hechte vriendschap. Na zijn herstel wordt Manuel teruggeroepen naar Genève. Guillermo denkt dat hij hem nooit meer terug zal zien. Maar dan, jaren later, keert Manuel plots terug voor een nieuwe, gevaarlijke opdracht. Hij is vastbesloten het onderduikingsnetwerk van veelgezochte nazikopstukken uit het Derde Rijk, gerund door Clara Stauffer, te infiltreren. En wie anders dan Guillermo kan hem hierbij helpen?

Recensie De patiënten van dokter García

Het boek van Almudena Grandes is behoorlijk dik, wat ook niet echt verwonderlijk is als je de serie al hebt gezien, want er gebeurt van alles. Het boek verveelt echter geen moment en het is zelfs zaak om de aandacht erbij te houden, mede vanwege de diverse schuilnamen. Almudena Grandes wilde met dit boek het Franco-beleid van destijds aan de kaak stellen en misvattingen rondom de Spaanse Burgeroorlog ophelderen. Het is een bijzonder diepgravend en boeiend epos, waarin de historische achtergrond erg goed wordt uitgewerkt. Ook de personages zelf zijn echter interessant. Almudena Grandes wekt de personen echt tot leven en het is een zeer gevarieerd werk geworden waarin van alles gebeurt. Ook als je de Netflix-serie niet gezien hebt, zal je van deze roman zeker kunnen genieten. Geniet je van dergelijke diepgravende historische romans, dan is het aan te raden om ook de andere delen in de reeks te lezen.

Bekijk ook:  Jojo Moyes: boeken en verfilmingen


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *