Kameraden: een impressie

Op zondag 18 juni is het Vaderdag en wellicht ben je nog op zoek naar een bijzonder cadeau. DPG media garandeert dat het boek ‘Kameraden’ voor Vaderdag thuis wordt bezorgd en dat is best bijzonder omdat de laatste bijdrage nog moet worden geschreven, omdat de competitie nog niet voorbij is. Overigens is dit uiteraard niet alleen een boek voor mannen/vaders, maar kan je er iedere Feyenoord-fan een plezier mee doen en dat zijn er vele in ons land.

Sta op voor de kampioen

Het is de 16e maal dat Feyenoord landskampioen is geworden van de hoogste afdeling in het betaalde voetbal en dit boek gaat daarop in vanaf de eerste wedstrijd. Ieder kampioenschap van Feyenoord is bijzonder en dat bleek ook in 2023 weer. Volwassen mannen die huilden toen ze beseften dat de titel binnen was en half Rotterdam dat uitstroomde om de spelers te bejubelen op de Coolsingel. Een burgemeester die zei dat Feyenoord wellicht meer kenmerkend is voor de stad Rotterdam dan de Maas. Geen gedoe maar de mouwen opstropen en als team met volle inzet iedere wedstrijd ingaan en niet opgeven. Dat heeft Feyenoord in het seizoen 2022/2023 laten zien en dat verwachten de supporters ook van de spelers.

Waar gaat Kameraden over?

Het boek bevat verhalen van Mikos Gouka, Sjoerd Mossou en Wessel Penning. Als het seizoen begint, heerst er een combinatie van tevredenheid en teleurstelling in Rotterdam. Het eerste seizoen onder Arne Slot is zeker niet slecht verlopen met een finaleplaats in de Conference League en een vierde plaats in de competitie. Maar voor het Europese succes is een prijs betaald. Vrijwel het gehele basis-elftal zwermt uit over Europa. Met het transfergeld worden nieuwe spelers gehaald, waarvan nog moet blijken of ze kunnen functioneren op het hoogste niveau in Nederland.

Bekijk ook:  10 boeken over daten en liefde    

Ook bij landskampioen Ajax en PSV zijn goede spelers vertrokken, maar beide teams lijken er toch beter voor te staan dan het vreemdelingenlegioen van Feyenoord. De analisten verwachten een strijd tussen Ajax en PSV om de titel. Na 33 wedstrijden staat Feyenoord echter 10 punten voor op PSV en zelfs 13 op Ajax. Er moet nog een ronde worden gespeeld en als Feyenoord thuis Vitesse weet te verslaan, zullen ze met 85 punten een nieuw clubrecord vestigen. Hoe is het mogelijk geweest dat de Rotterdamse club dit seizoen een dergelijk ongelooflijke prestatie heeft geleverd? Dat en veel meer kan je in dit boek lezen.

Kameraden – een impressie

Het boek moet nog worden gedrukt maar dat het een succes zal worden, staat al vast. De echte fan wil dit boek uiteraard hebben, maar ook diegenen die van voetbal houden, zullen het interessant vinden. Nog wat gegevens die de uitgever heeft verstrekt:

  • Auteur(s): Mikos Gouka, Sjoerd Mossou, Wessel Penning en anderen
  • Beeld: Pim Ras
  • Uitgeverij: DPG Media
  • ISBN: 8710841422634
  • Taal: Nederlands
  • Uitvoering: Hardcover
  • Aantal pagina’s: 236
  • Verschijningsdatum: juni 2023
  • Afmetingen: 240 x 305mm

Pim Ras is een bekende sportfoto-journalist.

Andere (nieuwe) boeken over Feyenoord


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *