De witte stad, de boeken van Eva García Sáenz de Urturi op volgorde

Ben jij al bekend met de boeken van Eva García Sáenz de Urturi? Deze schrijfster wordt vaak in een adem genoemd met Carlos Ruiz Zafón. Hij verwierf bekendheid met zijn boek De schaduw van de wind. Hieronder lees je meer over de serie De Witte Stad, die inmiddels al geen trilogie meer is, maar meer delen kent. De Witte Stad op volgorde en meer over de schrijfster Eva García Sáenz de Urturi.

Wie is Eva García Sáenz de Urturi?

Eva García Sáenz de Urturi werd geboren in 1972 in Vitoria-Gasteiz, een plaatsje in Noord-Spanje. Vanaf haar vijftiende woont ze in Alicante. Haar taaldocent op de middelbare school raadde haar al aan om iets met schrijven te gaan doen, maar ze deed een opleiding tot optometrist en heeft jaren als opticien gewerkt. In 2012 publiceerde ze haar eerste roman. Met haar vroege werken won ze meteen al prijzen. De stilte van de witte stad werd gepubliceerd in 2016, dit werd haar eerste bestseller.

De boeken van Eva García Sáenz de Urturi op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Eva García Sáenz de Urturi. Ze heeft één boek gepubliceerd dat los te lezen is, de rest maakt deel uit van de serie De Witte Stad, die we hier voor je op volgorde hebben gezet.

De Witte Stad op volgorde

  1. De stilte van de witte stad (Originele titel: El silencio de la ciudad blanca, Engels: The silence of the white city)
  2. De riten van het water (Originele titel: Los ritos del agua, Engels: The water rituals)
  3. De heren van de tijd (Originele titel: Los señores del tiempo, Engels: The lords of time)
  4. Het zwarte boek van de uren (Originele titel: El libro negro de las horas)
  5. De engel van de stad (Originele titel: El angel de la ciudad)
de-stilte-van-de-witte-stad-eva-garcia-saenz-de-urturi

1. De stilte van de witte stad, Eva García Sáenz de Urturi

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord. De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Bekijk ook:  Daar waar de rivierkreeften zingen verfilmd
de-riten-van-het-water-de witte stad deel 2

2. De riten van het water, Eva García Sáenz de Urturi

Inspecteur en profiler Unai López de Ayala krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood.
Unai moet tegelijkertijd een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn.
Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Unai de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water…

De-heren-van-de-tijd-Eva-Garcia-Saenz-de-Urturi

3. De heren van de tijd, Eva García Sáenz de Urturi

Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.

het-zwarte-boek-van-de-uren-eva-garcia-saenz-de-urturi

4. Het zwarte boek van de uren, Eva García Sáenz de Urturi

Een nieuw deel in de succesvolle reks van De witte stad!
Mijn naam is Unai. Ze noemen me Kraken. Jouw jacht eindigt hier. De mijne begint…

Vitoria, 2022. Voormalig inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – krijgt een anoniem telefoontje dat alles wat hij weet over zijn familie zal veranderen. Hij heeft een week de tijd om het legendarische Zwarte boek van de uren te vinden, een exclusief bibliografisch juweel, en dan zal zijn moeder niet sterven. Zijn moeder, die al tientallen jaren op het kerkhof rust. Hoe is dit mogelijk? Er volgt een race tegen de klok tussen Vitoria en Madrid om het belangrijkste criminele profiel van zijn leven te maken, een profiel dat het verleden voor altijd kan veranderen.

Bekijk ook:  De boeken van Rebecca Alexander: De eilandenreeks op volgorde

Wat als je moeder de grootste vervalser van oude boeken aller tijden was?

5. De engel van de stad, Eva García Sáenz de Urturi

Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Ithaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond.

Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.

In een duister, mysterieus Venetië staat inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – op een kruispunt in zijn leven: eindelijk het verleden oplossen, of zich richten op de toekomst.

De Witte Stad trilogie op Netflix

Wist je dat De stilte van de witte stad op Netflix staat? Het draait dit keer echter niet om een serie, maar om een film van een kleine twee uur. Zien? Zoek dan naar El silencio de la ciudad blanca.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *