Boekentip van de week – 45

Oekraïne beheerst nog steeds het dagelijkse nieuws en velen hebben met spanning naar de situatie in Cherson gekeken. Het boek in onze boekentip van week 45 heeft niets te maken met de huidige oorlog, maar toch ook weer wel. Het tragische verhaal in dit boek loopt bijna parallel aan de actuele gebeurtenissen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze boekentip voor week 45.

dochters-van-kiev-erin-litteken

Dochters van Kiev, Erin Litteken

Drie generaties vrouwen vertellen het verhaal van Oekraïne, voor lezers van De tatoeëerder van Auschwitz. Per boek gaat € 2,50 naar hulp aan Oekraïne.

In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische
collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af. Buren verdwijnen, voedsel wordt schaars en verzet wordt betaald. Toch lonkt er zelfs in de donkerste tijden liefde voor Katya.

Zeventig jaar later. Omdat Katya’s kleindochter Cassie jong weduwe is geworden, trekt ze tijdelijk bij haar oma in. Daar ontdekt ze het dagboek van haar grootmoeder, dat het schokkende verhaal achter haar familie onthult: een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde onder de meest barre omstandigheden.

Wie is Erin Litteken?

Erin Litteken is pas net begonnen met schrijven. In haar studententijd behaalde ze haar graad in geschiedenis en in die periode ontwikkelde ze ook een passie voor onderzoek. Al op jonge leeftijd was ze geboeid door verhalen over de schrijnende ervaringen van haar familie in Oekraïne voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ze is lid van de Women’s Fiction Writers Association en The Historical Novel Society. Erin Litteken woont vlakbij St. Louis, de op een na grootste stad van Missouri, samen met haar man, twee kinderen en allerlei huisdieren. Als ze niet aan het schrijven is, kruipt ze het liefst op de bank met een goed boek en brengt ze tijd door met haar familie.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *