Recensie: De schaduwman – Helen Fields

Als je op zoek bent naar een thriller waardoor je voortdurend over je schouder kijkt, dan is De schaduwman wat je zoekt. Dit boek is de nieuwe thriller van Helen Fields, die een perfecte spin-off van de Callanach-serie wordt genoemd, maar prima los te lezen is. Lees hieronder onze recensie van De schaduwman door Helen Fields.

Gegevens van het boek

Titel: De schaduwman
Auteur: Helen Fields
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 392 blz.

Waar gaat De schaduwman over?

In De schaduwman lees je het lugubere verhaal van een psychopaat die langzaam zijn slachtoffers verzamelt. Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda moeten hem opsporen, voor het te laat is.

De-schaduwman

De schaduwman is de nieuwe, standalone, van internationale bestseller auteur Helen Fields en een perfecte spin-off van de Callanach-serie, met Luc en Ava. Voor lezers van Slaughter en MJ Arlidge.

hij verzamelt zijn slachtoffers

Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

en hij is op zoek naar het volgende

Bekijk ook:  Een tijdloze liefde van Santa Montefiore

Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda worden op de zaak gezet en zij ontdekken dat de ontvoering van Elspeth slechts het topje van de ijsberg is. Woolwine en Baarda moeten alles op alles zetten om de dader te vinden.

Hoe zit het boek in elkaar?

Het verhaal wordt volledig in chronologische volgorde verteld. Het perspectief wisselt wel voortdurend, het ene moment lees je het verhaal van de slachtoffers en het andere moment volg je het politieonderzoek. Dat is een normale gang van zaken bij dit soort thrillers en het wordt nergens verwarrend.

Recensie De schaduwman

Als je op zoek bent naar een thriller waardoor je voortdurend over je schouder kijkt, dan is De schaduwman wat je zoekt. Connie Woolwine en Brodie Baarda vormen het politie-duo dat deze zaak moet gaan oplossen. Connie Woolwine is een Amerikaanse profiler die kleurenblind is, Brodie Baarda is de inspecteur die overgekomen is vanuit Londen. Dit koppel is interessant, waardoor deze thriller goed van de grond komt. Het deed me enigszins denken aan de boeken van Elizabeth George, alhoewel de personages daarin verder uitgewerkt worden.

De schaduwman is hier en daar wat luguber en zeer detaillistisch als het om de misdaden gaat. Daar moet je als lezer tegen kunnen. Het is echter geheel in de stijl van Helen Fields, dus als je al eerder boeken van haar gelezen hebt, verrast dit je zeker niet. De auteur weet je van het begin tot het eind te boeien met haar verhaallijn. De thriller zit knap in elkaar en gaandeweg krijgt het verhaal ook steeds meer diepgang.

Bekijk ook:  Recensie: Liever het bloed van Michael Bennett

Het is een spin-off van de Callanach-serie, maar het boek is ook prima los te lezen, want alleen in de bijrollen zit wat overlap. De hoofdpersonen zijn compleet nieuw. Al hoopt iedere lezer waarschijnlijk dat we dit duo nog vaker gaan tegenkomen!

Is dit boek een aanrader?

Helen Fields is een zeer populaire auteur onder thrillerlezers en dat is ook niet voor niets. Ben je een thrillerlezer in hart en nieren, dan is dit boek ook vast iets voor jou.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie