Kerstboeken: 10 sfeervolle romans voor Kerstmis

Kerstboeken 10 sfeervolle romans voor Kerstmis

De Kerstdagen komen alweer in zicht en niets is zo fijn als met een lekker boek op de bank hangen wanneer het buiten guur en koud is. Doe hier inspiratie op voor echte kerstboeken, waarbij je je even in een besneeuwd landschap of op een knus familiefeest kunt wanen.

10 kerstboeken op een rij

Hieronder vind je 10 kerstboeken op een rij. Er staan historische romans tussen, maar ook feelgoodromans en zelfs een detectives. Deze kerstboeken nemen je mee naar een ander land of naar een andere tijd, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zorgen voor een bijzondere wintersfeer. Laat de decembermaand maar komen!

1. Kerst op Ivy Hill, Julie Klassen

Dit kerstboek maakt eigenlijk deel uit van een serie, maar je kunt het ook los lezen. De boeken van Julie Klassen vallen doorgaans in het genre ‘historische detectives’, maar met dit boek zet ze een heerlijke kerstroman neer, die je meeneemt naar een familiefeest op het Engelse platteland. Richard Brockwell vierde kerst altijd liever in Londen dan bij zijn familie, maar dat jaar kan hij er niet omheen. Zijn moeder dreigt om zijn toelage stop te zetten als hij Kerstmis dat jaar niet thuis viert. Het wordt een Kerstmis vol verrassingen.

2. 12 dagen voor kerst, Jenny Bayliss

Twaalf dagen voor kerst

Het boek Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss is een grappig en romantisch kerstboek.

Kate Turner is geen kei in relaties en in het sneeuwerige stadje waar ze woont, zijn ook niet zoveel leuke mannen te vinden. Ze geniet van haar werk als ontwerpster en haar bijbaantje als bakker voor het café van een vriend uit haar kinderjaren bevalt haar ook prima. Maar haar vriendin Laura vindt dat Kate wel wat geluk kan gebruiken. Ze schrijft haar in bij een datingbureau. Dat bureau heeft een ludieke actie: ze beloven aan singles dat zij voor de kerstdagen de liefde voor hen vinden. Het levert Kate twaalf dates op, met twaalf totaal verschillende mannen.

3. Kerst op Carnton, Tamera Alexander

Kerst op Carnton Tamera Alexander

Het is kort na de Amerikaanse Burgeroorlog. Aletta Prescott is achtergebleven als weduwe en kan zich maar net staande houden met haar 6-jarige zoontje. De bank dreigt haar uit haar huis te zetten. Maar dan duikt kapitein Jake Wintston op, een Zuidelijke scherpschutter die een hoofdwond heeft opgelopen. Hij is bang dat hij nooit meer de scherpschutter zal worden die hij was, maar ook dat hij nog veel meer zal vergeten. Tijdens zijn herstel gaat hij aan de slag bij een lokale veiling voor vrouwen. Kerst op Carnton is een boek over verlies, maar ook over opofferende liefde. Natuurlijk allemaal tegen een achtergrond van Kerstmis.

Bekijk ook:  Tips om sneller te lezen

Dit boek maakt deel uit van een serie, maar is ook los te lezen.

4. Een Kerstmis naar haar hart, Robyn Carr

Een Kerstmis naar haar hart, Robyn Carr kerstboeken

Een Kerstmis naar haar hart is een deel uit de Virgin River-serie. Angie heeft een ernstig auto-ongeluk gehad, maar daardoor weet ze de kleine dingen in het leven veel meer te waarderen. Ze zoekt naar rust en hoopt dat te vinden in Virgin River. De verkeerde plaats, zoals zal blijken. Ook Patrick Riordan is naar Virgin River gekomen om het verlies van zijn beste vriend te boven te komen. Moet hij met Jakes weduwe trouwen en de zorg voor hun zoon op zich nemen? Of heeft het leven wat anders voor hem in petto?

5. Kerst bij de Archers, Karen Witemeyer

Kerst bij de Archers

Ook dit boek maakt deel uit van een serie, namelijk De Archer Brothers. De roman is wel los te lezen. Voor Cassie en Jim Archer is de dag voor kerst nog altijd moeilijk, nadat ze drie jaar geleden hun kindje verloren. Toch verheugen ze zich wel op de kersttijd, omdat ze dan weer met de hele familie bij elkaar zullen zijn. Deze Kerstmis zal echter anders zijn dan de andere. Een hoogzwangere vrouw klopt wanhopig aan, omdat ze op de vlucht is voor een gevaarlijke bandiet. Als ze tijdens de kerstdagen moet bevallen, zullen de Archers haar en haar kindje moeten beschermen tegen het dreigende gevaar.

6. Kerstmis met een staartje, Lizzie Shane

Kerstmis met een staartje

Ben verliest zijn zus en zwager door een verschrikkelijk ongeval. Hun dochter Astrid blijft achter en Ben trekt in het huis en neemt de zorg voor Astrid op zich. Bovendien biedt hij aan de taken van zijn zwager over te nemen, die was namelijk lid van de plaatselijke gemeenteraad. Rondom de kerstdagen is dat een extra zware taak. Ben ziet zich gedwongen om het plaatselijke asiel te sluiten vanwege geldproblemen. Hondenliefhebber Ally is geschokt door deze beslissing, want nu moet ze in drie weken tijd een nieuw huis vinden voor de honden in het asiel. Ze zint op wraak op deze stugge ambtenaar.

7. Kerst met Poirot, Agatha Christie

De boeken van Agatha Christie vallen eigenlijk onder cozy detectives: detectiveverhalen met een warme sfeer. Vaak spelen de verhalen zich af in een klein dorp of een beperkte kring, zoals ook in dit boek het geval is. Het draait namelijk om een familiekerstmis op een landgoed. Simeon Lee heeft de hele familie uitgenodigd voor kerst en ook Poirot mag erbij zijn. Maar wanneer Simeon Lee in een grote plas bloed ontdekt wordt, valt de warme familiekerst beslist in duigen. En Hercule Poirot komt tot de ontdekking dat de gasten niet allemaal zo onschuldig zijn als ze lijken.

8. Kerstmis in het Duincafé, Debbie Johnson

Kerstmis in het Duincafé is het tweede deel in de populaire Duincafé-serie van Debbie Johnson. Bij het Duincafé krijg je meteen een warm gevoel. Het is een plaats waar iedereen graag komt. Als Becca kerst gaat doorbrengen bij haar zus Laura, kijkt ze daar niet echt naar uit. De feestdagen zijn niet zo haar ding en ze verwacht dan ook weinig van deze familiedagen met elkaar. Maar Becca beseft beslist niet hoe bijzonder het Duincafé eigenlijk wel is.

9. Een onverwachte kerst, Natalie Cox

Kerstboeken

Een hilarisch en hartverwarmend boek dat zich afspeelt tijdens Kerstmis. Charlie is in de steek gelaten door haar vriend, er is een gaslek in haar appartement, en haar moeder zit ver weg in Australië. Dus brengt ze de feestdagen maar door in Devon, waar ze haar nichtje gaat helpen met de hondenopvang. Een rustige kerst wordt het beslist niet, zeker niet wanneer Duitse dog Malcolm en baasje Hugo verschijnen. Ook dierenarts Cal doet een duit in het zakje.

10. Een dag in december, Josie Silver

Josie Silver is een echte romanticus en dat merk je ook wel als je deze kerstroman gaat lezen. Laurie gelooft niet in liefde op het eerste gezicht, maar ze kan die jongen bij de bushalte maar niet uit haar hoofd zetten. Precies een jaar later komt ze hem weer tegen, maar dan als de nieuwe liefde van een van haar vriendinnen. Laurie is vastbesloten om door te gaan met haar leven.

Bonustip: Alles wat ik wens, Lynn Austin

Alles wat ik wens kerstverhaal

Alles wat ik wens is een nieuw kerstboek van Lynn Austin. Het is een vertederend verhaal over twee kinderen die alleen nog maar uit kunnen kijken naar de cadeautjes met Kerstmis. Hun moeders willen hen graag laten inzien dat kerst om veel meer draait dan alleen dat. Een kerstverhaal dat ons weer even laat stilstaan bij de kleine (of juist grote?) dingen in het leven. Het boek gaat over de personages uit ‘Als ik jou was‘, maar is los te lezen.

Meer van deze tips ontvangen? Volg ons dan op Facebook. Lees jij ook graag boeken met een kerstsfeer? Deel jouw favoriete titel met ons en laat hieronder een reactie achter.

Bekijk ook:  De 10 best verkochte non-fictie boeken in 2021

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “Kerstboeken: 10 sfeervolle romans voor Kerstmis”

Geef een antwoord